Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού βραβεύθηκε, από τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Για την συμβολή του στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, στην έρευνα και τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου ο Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων βράβευσε την κυρία Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και τον κύριο Δημήτρη Εφραίμογλου για την συμβολή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, στην έρευνα και τη χρήση νέων τεχνολογιών. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη γιορτή πολιτισμού της Unesco, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας.

Η κυρία Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, μετά την παραλαβή του τιμητικού βραβείου δήλωσε: «Η βράβευση αυτή σήμερα αποτελεί σημαντική τιμή για εμάς στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού γιατί αναγνωρίζεται η πολυεπίπεδη δράση του. Βασικός σκοπός του Ιδρύματος, όπως γνωρίζετε είναι να διατηρεί ζωντανή την ιστορική μνήμη μέσα από τη σύγχρονη δημιουργία στο χώρο του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας. Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι η συμβολή του Ιδρύματος στην έρευνα. Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού είναι ο πρώτος φορέας εικονικής πραγματικότητας στην Ελλάδα, με μακρά ερευνητική διαδρομή στον τομέα των νέων τεχνολογιών της ψηφιοποίησης, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Εκτός από τις διαδραστικές προβολές στη ΘΟΛΟ Εικονικής πραγματικότητας που το κοινό απολαμβάνει εδώ και χρόνια, πρόσφατα δημιουργήσαμε και το Πρότυπο Διαδραστικό Κέντρο Ψηφιοποίησης και Νέων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών (Future Reality) για μαθητές και εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς, με διαδραστικές εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Όπως καταλαβαίνετε ο αγώνας μας για συνεχή εξέλιξη είναι διαρκής. Σας ευχαριστούμε θερμά και πάλι».

Στην εκδήλωση επίσης βραβεύτηκαν για την προσφορά τους, ο αντιναύαρχος και τέως αρχηγός ΓΕΝ, κύριος Νικόλαος Τσούνης, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κύριος Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρική Διάγνωση, κύριος Ιωάννης Καραμπίνης. Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν οι κύριοι βουλευτές Δημήτριος Μαρκόπουλος, Ιωάννης Τραγάκης και Γιάννης Ραγκούσης, ο Πρέσβης της Ιαπωνίας, κύριος Yasuhiro Shimizu, ο Πρέσβης της Μολδαβίας, κύριος Anatol Vangheli, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννου Ρέντη, κύριος Γιώργος Ιωακειμίδης, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, κύριος Νίκος Χουρσαλάς και ο Αντιδήμαρχος Πειραιά, κύριος Δημήτριος Καρύδης.
Μετά από τις βραβεύσεις, παραδοσιακά σύνολα και συγκροτήματα από πολιτιστικούς φορείς παρουσίασαν στο κοινό μουσική και χορό, ήθη και έθιμα από όλη την Ελλάδα.

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τ. 212 254 0300