Τμήμα μπαλέτου στην Τέχνη

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο τμήμα μπαλέτου της Τέχνης

Η Τέχνη ήταν η πρώτη στο Κιλκίς που έφερε τα παιδιά σε επαφή με την ορχηστρική τέχνη και το μπαλέτο. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια, πολλές γενιές φόρεσαν τις πουέντ τους στο σανιδένιο πάτωμα της αίθουσας χορού.

Και επειδή πάντα μέσα από το  χορό θα εκφραζόμαστε, ξαναφοράμε τις πουέντ και τα τουτού και ανοίγουμε την αίθουσα χορού της ΤΕΧΝΗΣ για μαθήματα μπαλέτου για τους λιλιπούτειους χορευτές και χορεύτριες.

Το μπαλέτο δεν είναι μόνο χορός, αλλά μια μορφή τέχνης που μαθαίνει στο παιδί   να εκφράζεται,  αποκτά σωστή στάση στο σώμα του, στον τρόπο που περπατά και κινείται και, φυσικά, στο μπαλέτο το παιδί νοιώθει και περνάει καλά».

Όπως αναφέρει ο κ. Στέλιος Μαντούδης, Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής τα οφέλη του μπαλέτου στην ζωή ενός παιδιού είναι πολλά:
•Το παιδί αποκτά καλή στάση σώματος, ισορροπία και ευλυγισία
•Βελτιώνει τον τρόπο που περπατά και κινείται
•Μαθαίνει να ελέγχει το σώμα του και αποκτά αρμονία στις κινήσεις του
•Μαθαίνει να λειτουργεί μέσα σε μία ομάδα
•Εκτελεί οδηγίες, επαναλαμβάνει και μαθαίνει να ευθυγραμμίζει το κορμί του
•Προσαρμόζει τις κινήσεις του σύμφωνα με την μουσική και τον ρυθμό
•Εξασκεί τη μνήμη του
• Ο χορός συμβάλλει στην διαμόρφωση και ανάπτυξη της προσωπικότητας
•Ενισχύεται η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση του
•Είναι ένας τρόπος να εκφράζει και να εκτονώνει τα συναισθήματα του
•Ενισχύεται η κοινωνικότητα του.

Στην ΤΕΧΝΗ ξεκινάμε το τμήμα με παιδιά από 4 έως 6 ετών όπου τα παιδιά μέσα από  μουσικοκινητική αγωγή αποκτούν βασικές κινητικές δεξιότητες, εξασκούν το σώμα, το πνεύμα και τη φαντασία τους ενώ έρχονται σε επαφή με το ρυθμό  ακολουθώντας πάντα την ορολογία του κλασικού χορού.

Και ο φίλος της ΤΕΧΝΗΣ, Πετρίδης  Κωνσταντίνος, χορευτής, θα είναι μαζί μας για να στηρίξει με την γνώση και εμπειρία του την προσπάθεια μας. Πλούσιες οι περγαμηνές του Κωνσταντίνου, ο οποίος γεννήθηκε το 1966 στο Βρότσλαφ της Πολωνίας και σε ηλικία 10 ετών εισήχθη στην Κρατική Σχολή Χορού του Πόζναν, απ’ όπου και αποφοίτησε ως διπλωματούχος χορευτής και δάσκαλος χορού, μετά από σπουδές εννέα ετών. Προσελήφθη στην όπερα του Βρότσλαφ ως σολίστ, όπου και εργάστηκε δύο χρόνια, χορεύοντας κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο.
Στη συνέχεια εργάστηκε ως σολίστ για οκτώ χρόνια στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, εργάστηκε για ένα διάστημα στην όπερα του Γκέλσεν Κίρχεν στη Γερμανία και  ως καθηγητής χορού στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης και σε Ανώτερες Δραματικές Σχολές.
Έχει χορογραφήσει για το Κ.Θ.Β.Ε., για μιούζικαλ και άλλες θεατρικές παραστάσεις όπως “Μποστ-Φαύστα”, “Γενικός γραμματέας” του Καπετανάκη, “Όπερα της πεντάρας”, το 1997 παίρνει χορογραφική διάκριση στο διαγωνισμό της Ραλλού Μάνου Δήμου Αθηναίων.
Συνεργάστηκε με τον G. Bregovic στην πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη το 1997, και χόρεψε γι’ αυτόν στο Άρχους της Δανίας το 1999 και στο Παλέρμο της Ιταλίας το 2000.
Έχει συμμετάσχει σε μία σειρά παραστάσεων που διοργάνωσε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, χορεύοντας το ρόλο του “άνδρα” στην όπερα Κάρμεν του Μπιζέ, στα πλαίσια των “Δημητρίων”, έχει χορέψει σε πολλά μπαλέτα, όπως: “Ιεροτελεστία της Άνοιξης” του Ι. Στραβίνσκι, “Εικαστικά παιχνίδια” του Ρ. Σούμαν, “Μάγκριτ” του Σ. Προκόφιεφ, “Ρωμιοσύνη” σε μουσική του Μ. Θεοδωράκη και πολλά άλλα.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη και θα ξεκινήσουν την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, οι ώρες των μαθημάτων θα είναι 5 με 6 μ.μ.

Σε όλα τα καλλιτεχνικά εργαστήρια θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την προστασία της υγείας εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων Υπουργείων, όπως αυτές κάθε φορά θα δίνονται και πάντα σε σχέση με την πορεία της επιδημιολογικής κατάστασης στην πόλη και στη χώρα.     

Πληροφορίες για εγγραφές στα μαθήματα: Από Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου και κάθε Τρίτη και Πέμπτη κατά τις ώρες 5 με 9 μ.μ. στα γραφεία της ΤΕΧΝΗΣ (25ης Μαρτίου 20), τηλεφωνικά ίδιες ημέρες και ώρες στο 23410 – 24217 και 6946253961 ενώ μπορείτε να λαμβάνετε πληροφορίες στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση [email protected]