Τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ακούστηκαν στην Κωνσταντινούπολη από τη φωνή της Μπέττυς Χαρλαύτη σε συναυλία του Ζουλφί Λιβανελί

Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ερμήνευσε πριν από λίγες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη η Μπέττυ Χαρλαύτη, στη sold out συναυλία του διάσημου Τούρκου συνθέτη Ζουλφί Λιβανελί

Ο Λιβανελί υπήρξε καρδιακός φίλος και εμβληματικός συνοδοιπόρος του Μίκη Θεοδωράκη στο όραμα της ελληνοτουρκικής φιλίας και της παγκόσμιας ειρήνης. Μέσα από αυτή τη συμβολική όσο και συγκινητική συναυλία, θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του, προσκαλώντας την τελευταία ερμηνεύτρια της νεότερης γενιάς, που συνεργάστηκε στενά με τον Μίκη Θεοδωράκη και η φωνή της ταυτίστηκε με το έργο του, την Μπέττυ Χαρλαύτη.

Πασίγνωστα τραγούδια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη ερμηνεύτηκαν συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας, όπως μάλιστα ηχογραφήθηκαν και στον τελευταίο δίσκο της Μπέττυς Χαρλαύτη με τον Μίκη Θεοδωράκη και τα Μουσικά Σύνολα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας,  όπου συμμετείχε και ο Λιβανελί. 

Στην συναυλία παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης και άλλοι σημαντικοί Τούρκοι επίσημοι και καλύφθηκε δημοσιογραφικά τόσο από Τουρκικά όσο και από Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του Open tv