«Τα εύφλεκτα» της Νάσιας Ανδριοπούλου – εκδόσεις «ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ»

Επιμελείται ο Στέλιος Καλαθάς
Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, [email protected]
Facebook: http://www.facebook.com/theatro33
Blog: http://synaisthimatikhdialektikh.com

«Τα εύφλεκτα» της Νάσιας Ανδριοπούλου είναι μια ποιητική συλλογή που αποτελείται από 26 ιστορίες με θέμα τον έρωτα.
Ιστορίες. Μας. Όλων εμάς. Ιστορίες… που οι διαδρομές τους συμπορεύονται μαζί μας και μας κάνουν συνένοχους.

Ιστορίες που φωτογραφίζουν σκέψεις και συναισθήματα όταν ο έρωτας μας συστήνεται απρόσμενα. Ιστορίες που αναδρομικά… κάνουν το τυχαίο να μοιάζει με γραφτό… μονής κατεύθυνσης διαδρομή για να συλλέγει η απουσία τα χρωστούμενα.

Η συγγραφέας στο οπισθόφυλλο προειδοποιεί…

«Έρωτας, ο εύφλεκτος. Δύο «ε» μαζί. Σχέση ετερόρρυθμη, ευθύνη περιορισμένη. Κι η γνώμη σου, επίσης. Εγωιστής. Ορμητικός. Ανεξέλεγκτος. Λεηλάτης. Νόμιζες πως θα τη βγάλεις καθαρή; Σε διάλεξε! Τώρα, καλά ξεμπερδέματα! Εγώ θα πω πως δεν γινόταν αλλιώς… εσύ;»
«Τα εύφλεκτα», ακροβατούν, συνεχώς, ανάμεσα σε χρώματα και γεύσεις προβάλλοντας τις αντιθέσεις στις σελίδες τους. Τι είναι άλλωστε ο έρωτας; Άσπρο ή μαύρο, γλυκό ή πικρό… ο αναγνώστης είναι αυτός, που τελικά καλείται να έχει τον τελευταίο λόγο και να επιλέξει τι συναίσθημα θα κρατήσει.

Και η γνώμη του… επιστρέφει πίσω αφοπλιστική και εύφλεκτη:
«Μια βαθιά ανεπιτήδευτη συλλογή, μια πρόθυμα απροστάτευτη ποιήτρια, για να μας υπενθυμίσει ότι στην Αγάπη, παρά τις σχολαστικές προετοιμασίες και οχυρώσεις μας, όλοι φτάνουμε και αναχωρούμε στην ίδια κατάσταση, ανυπεράσπιστοι…»
«”Τα εύφλεκτα” ξεκίνησαν το ταξίδι τους. Θα βρεθούν ανάμεσα στα σεντόνια σου, θα υπάρξουν μέσα σε τσάντες, θα σε συντροφεύουν στα ταξίδια σου, θα γίνουν φίλοι σου, θα τρέξεις να βρεις ένα κομμάτι του εαυτού σου σε αυτά, θα θυμηθείς ότι δε κατάφερες να ξεχάσεις ποτέ, θα ξαναγεννηθείς και θα πεθάνεις. Μα αυτό δεν γίνεται με τα εύφλεκτα; Η’ θα πάρουν φωτιά ή θα μείνουν για πάντα προσανάμματα στην άκρη της ζωής μας.»

Νάσια Ανδριοπούλου – Βιογραφικό
Γεννήθηκε το 1978 και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σχολείο, αθλητισμός, απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα μουσική, τραγούδι, στιχουργική, συγγραφή, ποίηση. Ρεαλισμός και τέχνες διεκδικούσαν το χώρο τους. Διχασμός. Από το 2003 διαμένει μόνιμα στην Αθήνα και για πολλά χρόνια κατείχε θέση ευθύνης σε πολυεθνική εταιρεία. Παράλληλα συνεχίζει να ασχολείται με τη συγγραφή, το θέατρο και τις τέχνες. Το Νοέμβριο του 2019, εκδίδει την πρώτη ποιητική της συλλογή, με τίτλο «Τα εύφλεκτα», από τις εκδόσεις «ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ».