Ταξίδι εξοικείωσης προβάλλει τη Θεσσαλονίκη στην Πολωνική αγορά

O Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, το γραφείο εξωτερικού ΕΟΤ Πολωνίας και η Aegean, συνεργάστηκαν για να παρουσιάσουν σε Πολωνούς δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες τη Θεσσαλονίκη, σε ταξίδι εξοικείωσης.

Οι συμμετέχοντες, συνοδευόμενοι από την Διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Πολωνίας, κ. Νικολέτα Νικολοπούλου και τον διευθυντή της Aegean Κεντρικής Ευρώπης κ. Robert Faltermann, επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά τις δυνατότητες που προσφέρει η πόλη για city break και συνεδριακό τουρισμό.

Η αποστολή περιηγήθηκε στα μνημεία και τα αξιοθέατα της περιοχής, γεύτηκε ξεχωριστές συνταγές από την γαστρονομία της πόλης, επισκέφθηκε ξενοδοχεία με υποδομές MICE απαιτήσεων καθώς και τις εγκαταστάσεις γνωστού οινοποιείου.
Τέλος, στα πλαίσια του ταξιδιού εξοικείωσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ελληνο-Πολωνικού Επιμελητηρίου με έδρα την Θεσσαλονίκη, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των τουριστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Πολωνίας.

Στο ταξίδι συμμετείχαν εκπρόσωποι σημαντικών τουριστικών και εξειδικευμένων οργανισμών από τις εταιρίες TUIPoland, Travelplanet, Wecotravel, Time4travel, Fly.pl, Esky.pl, Boomerang/Veniti, NEKERA. Επίσης, μετείχαν δημοσιογράφοι από τους ομίλους των εφημερίδων Rzeczpospolita και Gazeta, καθώς και από την ιστοσελίδα ειδήσεων της τουριστικής βιομηχανίας, waszaturystyka.pl. πολωνικών τουριστικών πακέτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Πολωνία έχει την 8η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 38,5 εκατομμύρια δυνητικούς καταναλωτές και ανήκει στις χώρες με τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης της Ευρώπης.

Ο προορισμός αλλά και τα ελληνικά προϊόντα είναι στις αγαπημένες επιλογές των Πολωνών με μεγάλες προοπτικές αύξησης εξαγωγών.

http://www.thessaloniki.travel/