Σωτηρία Κυρμανίδου: “Η έμπνευση ευθύνεται για κάθε μου έργο. Έρχεται άλλοτε σαν απαλή αύρα κι άλλοτε επίμονη και απαιτητική”

Η Σωτηρία Κυρμανίδου, Κοινωνική Λειτουργός, Συγγραφέας, Eθελόντρια, Ραδιοφωνική Παραγωγός Ι.Μ Σερρών – Νιγρίτης & ΕΡΤ Σερρών, μας παρουσιάζει τα βιβλία της και απαντάει στις ερωτήσεις της δημοσιογραφικής ομάδας του polismagazino.gr

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να γράφετε; Αγαπούσα το διάβασμα και είχα ιδιαίτερη αγάπη στη γλώσσα. Μαγευόμουν πάντα με την ωκεάνια αφθονία της. Εκτέθηκα στο αναγνωστικό κοινό το 2001 με την πρώτη μου ποιητική συλλογή.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως συγγραφέα; Η ευθύνη για ό,τι καταθέτω. Η αλήθεια και η συνέπεια.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν τη συγγραφή; Σαφώς η έμπνευση ευθύνεται για κάθε μου έργο. Έρχεται άλλοτε σαν απαλή αύρα και άλλοτε επίμονη και απαιτητική.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας; Δοτικό, συνεπή, ειλικρινή, αλληλέγγυο, αλλά και εύθικτο.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Να έχουμε όλοι υγεία, να δημιουργούμε και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Να πάρουμε τις ζωές μας πίσω.

Σωτηρία Κυρμανίδου
Συγγραφέας

Είναι πολυβραβευμένη τόσο από Πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, όσο και Παγκόσμιους. Έχει τιμηθεί δυο φορές με το ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΥΠΟΙΙΑΣ και με άλλα πολλά βραβεία και τίτλους.
Τα παραμύθια, οι συλλογές της και άλλα βιβλία της έχουν βραβευτεί πανελληνίως. Τα παραμύθια έχουν έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, έχουν μετεγγραφεί στη γραφή Braille και σύντομα θα ανέβουν και στην ακουστική βιβλιοθήκη του «Διαβάζω για τους άλλους.»