Συναυλία Συμφωνικής & Κιθαριστικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Ρέντη την Παρασκευή 10 Ιουνίου

Τα Μουσικά Σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη εμφανίζονται στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας την Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 20.30, σε ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι από τον Εθνικό Ύμνο (Ύμνο εις την Ελευθερία) του Νικολάου Μάντζαρου, μέχρι την Έντεχνη Ελληνική και Παραδοσιακή μουσική! Συγκεκριμένα συμπράττουν η Συμφωνική και η Κιθαριστική Ορχήστρα, μαζί με την Χορωδία και σολίστ καθηγητές του Ωδείου.

Η Διεύθυνση της Συμφωνικής Ορχήστρας είναι του Αλέξανδρου Χαλάψη, η Διεύθυνση της Κιθαριστικής Ορχήστρας είναι του Αντώνη Μυτακίδη και η Διεύθυνση της Χορωδίας είναι της Βανέσα Καλκάνη. Σολίστ είναι οι Γιώργος & Στέλιος Γκόλγκαρης στις Κιθάρες μαζί με τους Βασίλη Μαστοράκη & Αντώνη Μυτακίδη (Κιθάρες), αλλά και τους Στέφανο Μήλα (Βιολί) – Βαγγέλι Νίνα (Βιολοντσέλο). 

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου έχει ως πυρήνα της τους σπουδαστές του Ωδείου, με την σημαντική προσθήκη των Καθηγητών των σχολών. Ιδρύθηκε το 2011 και σε αυτά τα χρόνια έχει δώσει πάρα πολλές συναυλίες, με ρεπερτόριο υψηλοτάτου επιπέδου, μεγάλων κλασικών συνθετών, σύγχρονων μουσικών δημιουργών αλλά και σημαντικών ενορχηστρωτών.  

Μεταξύ άλλων ενορχηστρώσεις ειδικά για την ορχήστρα, έχουν κάνει οι κορυφαίοι Έλληνες  Ενορχηστρωτές Κώστας  Γανωσέλης και Γιάννης Σαμπροβαλάκης. Σολίστ στις συναυλίες της ορχήστρας, έχουν εμφανιστεί οι Στέλιος Γκόλγκαρης, Βασίλης Μαστοράκης, Δημήτρης Παπαθεοδώρου, και Γιώργος Γκόλγκαρης.

Η Κιθαριστική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου αποτελείται κυρίως από Καθηγητές και Σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου από την Νίκαια και άλλες περιοχές του Πειραιά. Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση έχει ο Έφορος της Σχολής Κιθάρας του Ωδείου, Αντώνης Μυτακίδης και Υπεύθυνος διδασκαλίας είναι ο Καθηγητής του Ωδείου Γιώργος Γκόλγκαρης. Έχει εμφανιστεί σε σημαντικές κιθαριστικές διοργανώσεις όπως τα Φεστιβάλ Κιθάρας Μπλόκου Κοκκινιάς, Πειραιά, Αττικής, Πελοποννήσου, Αμφίκαιας, Βόλου, Καρδίτσας, και Ιονίων Νήσων. 

Έχει συνεργαστεί επίσης με την Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα στις συναυλίες της, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Ηρώδειο.

Η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου επί σειρά ετών πραγματοποιεί Συναυλίες εντός & εκτός Δήμου, συμμετοχές σε Χορωδιακά Φεστιβάλ και συνεργασίες με τα υπόλοιπα μουσικά σύνολα.

Στη διαδρομή της έχει ερμηνεύσει έργα μεγάλων συνθετών, έχει πραγματοποιήσει αφιερώματα στην παραδοσιακή μουσική της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Κωνσταντινούπολης και ρεπερτόριο, κλασικών έργων, θρησκευτικής αλλά και ροκ μουσικής. Έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους Έλληνες Συνθέτες και Τραγουδιστές, όπως ο Λάκης Χαλκιάς, ο Αντώνης Καλογιάννης, ο Διονύσης Τσακνής, ο Βασίλης Δημητρίου, τραγούδια του οποίου ερμήνευσε στην τηλεοπτική σειρά «Ματωμένα Χώματα» το 2009 & στο αντίστοιχο CD που κυκλοφόρησε από την εταιρία SONY, ο Νότης Μαυρουδής με τον οποίο δημιούργησε το CD με τίτλο «Κλόουν» που κυκλοφόρησε από την εταιρία ΛΥΡΑ.

Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση είναι των Στέλιου Γκόλγκαρη και Βασίλη Μαστοράκη.