Στο χώρο του Project Room της Myró Gallery η ατομική έκθεση “MEDITERRANEO” της Gilda Frumkin

Με μεγάλη χαρά, φιλοξενούμε στο χώρο του Project Room της Myró Gallery την ατομική έκθεση “MEDITERRANEO” της Gilda Frumkin

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021.

MEDITERRANEO

Στη συγκεκριμένη ενότητα έργων της Gilda Frumkin, συναντάμε το στοιχείο του νερού, τη δύναμη της Μεσογείου, την αέναη ροή, φριζαρισμένα περιβάλλοντα, ξεκάθαρα αποτυπώματα μιας συντελεσμένης αναχώρησης, μιας επικείμενης άφιξης.
Η Ζωή, σαν έννοια γενικότερα, διατρέχει το έργο της Gilda και το έργο της διατρέχει και δεσπόζει όλη τη διαδρομή της ζωής της. Δεν αφήνεται στην τυχαιότητα αλλά στον αυθορμητισμό της παρατήρησης, ενώ το αινιγματικό στοιχείο και ο υπαινιγμός στην ποικιλία των αφηγήσεων της, είναι κάτι που έρχεται να ερεθίσει και να συμπληρώσει τη φαντασία του θεατή.
Συνεχίζει να μας καταθέτει ακατάπαυστα μια οπτική γωνία η οποία όσο και εάν μοιάζει οικεία και αυτονόητη, άλλο τόσο μοιάζει απόκοσμη.
Η πλαστικότητα των έργων της μεταμορφώνεται σε κάθε νέα της ενότητα, σε μια συνεχή κίνηση που προτρέπει και ωθεί την ίδια να αφήσει το ιδίωμα μιας ομορφιάς, πάνω στην οποία κατά κάποιο τρόπο στοχάζεται.
Βλέπουμε και κυρίως νιώθουμε ένα διαρκές αποτύπωμα της ίδιας της δημιουργού. Όταν αυτό συμβαίνει από έναν άνθρωπο που έχει βιώσει όλες τις πτυχές και το εύρος της ζωής, αποτελεί ένα συνεχές και γενναίο κάλεσμα προς κάτι σπουδαίο.

Georgia Trouli
Visual Artist-Curator

ΓΚΙΛΝΤΑ ΦΡΟΥΜΚΙΝ

Για την Gilda Frumkin η ζωγραφική είναι τρόπος ζωής, έκφρασης και επικοινωνίας. Ζωγράφος αυτοδίδακτος από την ηλικία των έξι ετών.
Μετά από 17 ατομικές εκθέσεις, τη συμμετοχή της σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και τις Μπιενάλε της Φλωρεντίας, Σμύρνης και του Λονδίνου, η καλλιτέχνης πιστεύει ότι πρέπει να συνεχίσει να δημιουργεί για να μπορέσει να επικοινωνεί με τους ανθρώπους ακόμη περισσότερο από πριν.
Η πραγματικότητα είναι ότι η Gilda ζωγραφίζει ό,τι την οδηγεί για να έρθει σε επαφή με τα χρώματα, το φως και τη μυρωδιά της τέχνης. Πρώτα η σειρά “το ανθρώπινο πέρασμα” και αργότερα η “Μεσόγειος” τη συνοδεύουν όλα αυτά τα χρόνια, δίνοντας ψυχή σε ξεχασμένα αντικείμενα και μνήμες που κατά καιρούς έχουν συνδεθεί και αγαπηθεί από τον άνθρωπο.

GILDA FRUMKIN

A self-taught painter from the age of six, for Gilda Frumkin painting is a way of living, expression and communication.After 17 solo exhibitions, her participation in many group exhibitions and in the Florence Biennale , the 1st Izmir Biennale and the Biennale of London the artist feels that she must continue to create and communicate through art with people even more than before. First the series “The human passage” and later the “Mediterranean” accompany it all these years, giving soul to forgotten objects and memories that from time to time have been connected and loved by man.The reality is that Gilda paints whatever leads her to come into contact with the colors and the light and the odor of the art.

Ωράριο Λειτουργίας:
Τρίτη – Παρασκευή: 17:00 – 21:00
Σάββατο: 10:00 – 14:00


Τόσο την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης όσο και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες που η έκθεση θα είναι ανοικτή, θα τηρούνται οι συστάσεις της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube 
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr