Στην Katharine Hepburn άρεσαν & οι γυναίκες

    Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

    Μια συναρπαστική ζωή με όλη την σημασία της λέξης για την μεγαλύτερη ηθοποιό των Η.Π.Α. Η Ακαδημία κινηματογράφου την έχει κατατάξει πρώτη στην λίστα με τις καλύτερες γυναίκες ηθοποιούς όλων των εποχών, αλλά επίσης είχε συγκλονιστική παρουσία στο θέατρο και την τηλεόραση.

    Είναι ένας θρύλος της οθόνης, που στην πολυετή καριέρα της (73 χρόνια) διατηρεί το ρεκόρ για τα περισσότερα Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, 4 τον αριθμό, από 12 υποψηφιότητες (η Meryl Streep κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων υποψηφιοτήτων με 19).

    Η Katharine Hepburn ήταν 5 φορές υποψήφια για το μεγάλο τηλεοπτικό βραβείο Emmy και το κέρδισε το 1976 για το ρόλο της στην τηλεταινία “Love Among the Ruins”. Ήταν επίσης υποψήφια για δύο θεατρικά βραβεία Tony και εφτά Χρυσές Σφαίρες.

    Τα 4 Oscar της κ. Hepburn

    Έζησε μια τόσο μεγάλη, πολύπλοκη, ενδιαφέρουσα και περιπετειώδη ζωή που αναγκαστικά σ’ αυτό το άρθρο θα σταχυολογήσω μερικά μόνο γεγονότα.

    • Ήταν το δεύτερο παιδί της οικογένειας. Είχε 5 αδέλφια: Τον Thomas, τον Richard, τον Robert, την Marion και την Margaret.
    • Από μικρή είχε έφεση στα αθλήματα (είχε χάλκινο μετάλλιο στο καλλιτεχνικό πατινάζ)  και λάτρευε το κολύμπι χειμώνα καλοκαίρι, συνήθεια που την ακολουθούσε μέχρι τα 80 της.
    • Το 1921, βρήκε τον μεγάλο της αδελφό Thomas – στον οποίο είχε τρελή αδυναμία – κρεμασμένο. Ήταν 16 ετών.
    • Είπαν πως ήταν ένας πειραματισμός που πήγε στραβά. Η ίδια έπεσε σε κατάθλιψη.
    • Στο κολλέγιο είχε πάρει αποβολή αρκετές φορές, λόγω παραβίασης της απαγόρευσης εξόδου και καπνίσματος. Επίσης επειδή κάποιες νύχτες κολυμπούσε γυμνή στο σιντριβάνι του κολεγίου.
    • Όσο ζούσε υπήρχαν κάποιοι ψίθυροι στο Hollywood για την σεξουαλική της ζωή, αλλά μετά θάνατον άρχισαν να βγαίνουν άρθρα και βιβλία όπου την λένε….

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ εδώ τα πάντα: https://bit.ly/3zFaX2D