Διπλό φινάλε: Παιδικό βιβλίο των Αλεσάντρο Γκάτι & Πιερντομένικο Μπακαλάριο από τις εκδόσεις Μίνωας   

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Το δέκατο τρίτο βιβλίο της εξαιρετικά δημοφιλούς σειράς «Σέρλοκ, Λουπέν & εγώ», που είναι μεταφρασμένη σε 20 γλώσσες και έχει γνωρίσει διεθνή επιτυχία.

Τρεις μυθιστορηματικοί ήρωες συναντιούνται για πρώτη φορά: ο εμβληματικός ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, ο Αρσέν Λουπέν, ένας από τους κλασικούς παραδοσιακούς ήρωες της αστυνομικής λογοτεχνίας, δημιούργημα του Μορίς Λεμπλάν, και η Αϊρίν Άντλερ. Τρία ξεχωριστά παιδιά, τρία μυαλά που θα σημαδέψουν την ιστορία του εγκλήματος!

Κείμενο οπισθοφύλλου:

Νέα Υόρκη, χειμώνας του 1873. Η Αϊρίν σκέφτεται ένα γεγονός που συνέβη στο Λονδίνο, πριν από μήνες, με τους καλούς της φίλους Σέρλοκ και Λουπέν. Οι αναμνήσεις ξεδιπλώνονται γρήγορα ανάμεσα στη συνάντηση με έναν άντρα που αφηγείται μια παράξενη ιστορία, σ’ ένα έγκλημα χωρίς πτώμα και στην ανακάλυψη ενός δικτύου στοών στο υπέδαφος της πόλης. Ένας πραγματικός υπόγειος λαβύρινθος, όπου τα τρία παιδιά κάνουν τις έρευνές τους, βήμα βήμα, ακολουθώντας τη διαίσθησή τους, μέσα στο άγνωστο και τους κινδύνους, σε μια ακόμα αξέχαστη, όπως θα αποδειχτεί, περιπέτεια.

Ο Pierdomenico Baccalario γεννήθηκε το 1974 στο Άκουι Τέρμε, μια πανέμορφη κωμόπολη της Ιταλίας. Ξεκίνησε να γράφει διηγήματα στο λύκειο, την ώρα των μαθηματικών. Έδινε τις ιστορίες στους συμμαθητές του και εκείνοι άρχισαν να τις μοιράζονται με τις υπόλοιπες τάξεις. Ο Baccalario ανακάλυψε ότι είχε αναγνώστες σε όλο το σχολείο και συνέχισε, μαθαίνοντας να γράφει πολύ γρήγορα και πάντα διαλέγοντας αναπάντεχο τέλος για τις ιστορίες του, έτσι ώστε τα υπόλοιπα παιδιά να επέστρεφαν αναζητώντας τη συνέχεια. Ο Baccalario έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα «La Strada del Guerriero» (Ο Δρόμος του Πολεμιστή) σε δεκαπέντε ημέρες και το υπέβαλε στο διαγωνισμό Μπατέλο α Βαπόρε, τον οποίο κέρδισε. Είχε γράψει χρησιμοποιώντας το όνομα ενός γείτονά του επειδή ήταν ντροπαλός και μόλις 23 ετών, και έτσι οι κριτές πείστηκαν ότι το βιβλίο είχε γραφτεί από έναν γηραίο και οξυδερκή φιλόσοφο! Ο Baccalario ζει σήμερα στο Μιλάνο.

Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη, Εικονογράφηση: Ιάκοπο Μπρούνο, ISBN: 978-618-02-1999-9, Ημ. Έκδοσης: 23/05/2022, Σελίδες: 196, Τιμή: 12,50 €, Ηλικία  8+, Εξώφυλλο: Σκληρό