“Στα σαράντα κύματα” Εφηβικό Βιβλίο του Αριστείδη Δάγλα από τις εκδόσεις Λιβάνη

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Σχετικά με το βιβλίο

Στη Σµύρνη των αρχών του 20ού αιώνα η παρουσία των Ελλήνων είναι κυρίαρχη. Η ελληνική γλώσσα είναι η γλώσσα των εµπόρων αλλά και της υψηλής κοινωνίας. Εκτός από την εµπορική δραστηριότητα, το ελληνικό στοιχείο διακρίνεται στις τέχνες και στα γράµµατα. Η οικονοµική και πολιτιστική άνθηση της πόλης βρίσκεται στο ζενίθ, όταν απειλητικά σύννεφα µαζεύονται στον ορίζοντα. Και τότε ξεσπά η καταιγίδα που φέρνει την ολοκληρωτική καταστροφή. 

Η οικογένεια Μελισσουργού, µετά τον εµπρησµό της Σµύρνης τον Αύγουστο του 1922, ξεριζώνεται και σκορπίζει κυνηγηµένη στα τέσσερα σηµεία του ορίζοντα.Ο Μάξιµος, η Αυγή, ο πιστός τους σκύλος Ασλάν, οι γονείς τους Ζαχαρίας και Πολύµνια αλλά και η γιαγιά Αρετώ βολοδέρνουν καβάλα στα σαράντα κύµατα, προσπαθώντας να ξανασµίξουν. Θα τα καταφέρουν;

Ο συγγραφέας

Ο Αριστείδης Δάγλας γεννήθηκε και µεγάλωσε στο Μεγανήσι της Λευκάδας, ένα νησί παραµυθένιο. Οι ιστορίες που άκουγε από τις γιαγιάδες της γειτονιάς του έχτισαν µέσα του έναν άλλο κόσµο, µαγικό και φιλόξενο, γεµάτο νεράιδες, τελώνια, ξωτικά κι αερικά. Όλα αυτά τα µάζευε για χρόνια πολλά κι αποφάσισε να τα ζυµώσει πλάθοντας νέες ιστορίες για ήρωες µυθικούς κι αγαπηµένους.

Ο Δεκατρής, η Σταχτοµάρω, η Ηλιογέννητη, η Χιλιάκριβη, ο Πεντεκληµάς, ο Κωνσταντής, ο Θησέας, ο Οδυσσέας, ξεπηδώντας από τη φαντασία του κι από την πολύτιµη πνευµατική µας κληρονοµιά, απέκτησαν υπόσταση παραµυθένια και γέµισαν τις σελίδες των βιβλίων του µε δράση και περιπέτειες για παιδιά όλων των ηλικιών.

Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του

Ο Δεκατρής,

Η Σταχτοµάρω,

Τα Παγανά,

Αισώπου… Παρα-µύθοι,

Η Χιλιάκριβη και η Λάµια,

Η Ηλιογέννητη,

Ο Μύθος του Θησέα,

Ο Πεντεκληµάς,

Τα Μαγικά Χριστούγεννα του Κωνσταντή,

Το Ταξίδι του Οδυσσέα,

Ο Αφηρηµένος Καλικάντζαρος,

Αγκαθωτές Ιστορίες Τσέπης

και Η Φιλική Εταιρεία Ξαναγεννιέται.

ISBN: 978-960-14-3718-7, Ημ. έκδοσης: 2022, Σελ.: 192, Τιμή: € 16,00