Στέφανος Αλαφούζος: “Ελπίζω ότι ο εμβολιασμός θα ανατρέψει την κατάσταση που ζούμε σχεδόν ένα χρόνο τώρα”

Ο Ζωγράφος Στέφανος Αλαφούζος, απαντάει στις ερωτήσεις της δημοσιογραφικής ομάδας του polismagazino.gr

“Βλέπω μια κοινωνία ανθρώπων φοβισμένη και πληγωμένη βαθιά. Σε βάθος χρόνου είμαι αισιόδοξος ότι η ανθρωπότητα θα το ξεπεράσει όπως και πολλά άλλα δυσάρεστα που έχουν συμβεί στο παρελθόν.”

Το εμβόλιο οσονούπω φτάνει στη χώρα μας. Θα εμβολιαστείτε; Ναι, θα εμβολιαστώ. Εμπιστεύομαι την επιστήμη και παρακολουθώ χρόνια τα επιτεύγματά της. Ελπίζω ότι ο εμβολιασμός θα ανατρέψει την κατάσταση που ζούμε σχεδόν ένα χρόνο τώρα.

Μουσεία, Θέατρα, μουσικές σκηνές, κινηματογράφοι, Gallery και τόσοι άλλοι πολιτιστικοί χώροι. Ποιο είναι το μέλλον τους; Θα επανέλθει το ενδιαφέρον και η προσέλευση του κοινού αλλά κατά τη γνώμη μου θα χρειαστεί ένα αρκετά μεγάλο διάστημα. Προβλέπω ότι αυτό θα γίνει σε δύο με τρία χρόνια αφότου τελειώσει το θέμα καραντίνας, περιορισμού και χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Τι κοινωνία ανθρώπων περιμένετε να αντιμετωπίσετε την επόμενη ημέρα του απεγκλωβισμού; Ολόκληρη η κοινωνία έχει προσβληθεί και έχει τραυματιστεί από τον εγκλεισμό, περιορισμό και αυτοπεριορισμό. Βλέπω μια κοινωνία ανθρώπων φοβισμένη και πληγωμένη βαθιά. Σε βάθος χρόνου είμαι αισιόδοξος ότι η ανθρωπότητα θα το ξεπεράσει όπως και πολλά άλλα δυσάρεστα που έχουν συμβεί στο παρελθόν.

Πως περνάτε το χρόνο σας στην απομόνωση και στην καραντίνα; Εννοείται δημιουργώντας σε μια θα ‘λεγα απομόνωση αλλά και δοσμένος στην απεικόνιση των φοβισμένων προσώπων που συναντώ γύρω μου. Άλλωστε, αυτή η κατάσταση με εμπνέει στο να δωθώ απόλυτα στη δυσάρεστη αυτή κατάσταση. Έτσι κι αλλιώς, ακολουθώ τα πάθη μου που δεν απέχουν πολύ από την σκληρή πραγματικότητα.

Ποιο είναι το δικό σας αντίδοτο στο άγνωστο αύριο; Η Αγάπη, η αισιοδοξία, η δημιουργία και το να μην ενδίδω στον φόβο.

Ένα μήνυμά σας για τους αναγνώστες του polismagazino.gr; Να διασφαλίζετε την αξιοπρέπειά σας, την υγεία σας – σωματική και πνευματική – γιατί ο φόβος είναι ο χειρότερος εχθρός της ελευθερίας του ανθρώπου. Επίσης, κλείστε την τηλεόραση ΤΩΡΑ!