Στάθης Γκότσης – Δημήτρης Λέντζος «Φωτοστέφανα σβησμένα» Παντελής Θεοχαρίδης

Τα «Φωτοστέφανα σβησμένα» είναι ένας κύκλος έντεχνων λαϊκών τραγουδιών, που «εκμεταλλεύονται» την μεγάλη ερμηνευτική γκάμα του Παντελή Θεοχαρίδη, με ενορχηστρώσεις που επιτυγχάνουν υψηλή ομοιογένεια και ενιαία αισθητική προσέγγιση.

Η μουσική είναι του Στάθη Γκότση και οι στίχοι του Δημήτρη Λέντζου και κυκλοφορεί από τον Μετρονόμο. Την ενορχήστρωση έκανε ο συνθέτης του έργου και συμμετέχει ορχήστρα από κορυφαίους Έλληνες μουσικούς. Το έργο, που δουλεύτηκε με περισσή φροντίδα από το 2012 μέχρι και την ηχογράφησή του το 2019, αποτελεί συνέχεια στο παλιό επιτυχημένο πρότυπο «ένας συνθέτης, ένας στιχουργός, ένας ερμηνευτής» και είναι η δεύτερη ολοκληρωμένη συνεργασία των ιδίων δημιουργών μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους «Τα έργα της καρδιάς» (Μετρονόμος 2011).

Παίζουν οι μουσικοί:
Κώστας Γρηγορέας, κλασική κιθάρα, Τάσος Φωτόπουλος, φαγκότο, Στέλιος Ιωάννου, κλαρινέτο, Βιβή Γκέκα, μαντολίνο, Νεοκλής Νεοφυτίδης, πιάνο, Παντελής Ντζιάλας, κλασική & ακουστική κιθάρα, Γιάννης Σινάνης, μπουζούκι, Αλέξανδρος Καμπουράκης, ακορντεόν, Αλέξανδρος Μποτίνης, τσέλο, Βαγγέλης Ζωγράφος, κοντραμπάσο, Ντένη Σκανδαλάκη, τρομπέτα, Δρόσος Σκυλλάς, κρουστά. Ενορχήστρωση: Στάθης Γκότσης

Track list
1. Ο Έρωτας κι ο Θάνατος
2. Επιτύμβιο 
3. Επισκεπτήριο 
4. Κάτι σκιές 
5. Τα ΚΤΕΛ 
6. Απλές κουβέντες 
7. Με ένα παλιό μοτοσακό
8. Χρυσή καρφίτσα 
9. Κόκκινο το σίδερο στο αμόνι
10. Το χάνι της Γραβιάς
11. Ανατολή
 
Ακούστε εδώ τα τραγούδια:
 Ο Έρωτας κι ο Θάνατος https://www.youtube.com/watch?v=IuUnS4HARIw
Ανατολή https://www.youtube.com/watch?v=XVTCEiAXeaI