Σουζάνα Παπαπαύλου: “…πρώτα δημιουργώ με την φαντασία το έργο, το οραματίζομαι και έπειτα το μεταφέρω στον καμβά”

Σε ποια ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;

Πρώτα άρχισα να ζωγραφίζω και μετά να διαβάζω και να γράφω.

Στο σπίτι μας δεν υπήρχε ούτε χαρτί ούτε μολύβι. Ανακάλυψα ένα μικρό τεφτεράκι της μητέρας μου που έγραφε συνταγές, και ένα μολύβι,. Το γέμισα με ζωγραφιές. Όταν το ανακάλυψε η μάνα μου, έφαγα το ξύλο της αρκούδας.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Ισχύουν και τα δύο. Πολλές φορές υπάρχει η προδιάθεση, το ταλέντο,αλλά πολλές φορές, τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος και κυρίως η μόρφωση, το κοινωνικόπολιτιστικό πλαίσιο και η παιδεία μπορού να ενεργοποιήσουν το άτομο να ασχοληθεί με την τέχνη.

Ποια λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

«Πάθος»

Νοιώθετε την έμπνευση πριν δημιουργήσετε;
Πρώτα δημιουργώ με την φαντασία το έργο, το οραματίζομαι και έπειτα το μεταφέρω στον καμβά. Πολλές φορές όμως το έργο με πάει εκεί που θέλει εκείνο!

Πως θα χαραχτηρίζατε τον εαυτό σας ως καλλιτέχνη;

Όσο ζω μαθαίνω και ταξιδεύω με όχημα τα χρώματα και τη φαντασία.
Ποια τα μελλοντικά σας σχέδια;
Να πραγματοποιήσω την δεύτερη ατομική μου έκθεση. Προς το παρόν, εκθέτω έργα μου στο Artbox στο Swissart expo 2019 στη Ζυρίχη.

Ας γνωρίσουμε τη ζωγράφο.

Γεννήθηκα στον Άγιο Νικόλαο Σιθωνίας. Τελείωσα το νυχτερινό λύκειο Φιλολογικού συλλόγου Παρνασού στην Αθήνα. Πήρα πτυχίο από την Χαροκόπειο Ανωτάτης σχολής Οικιακής Οικονομίας, Ράλλειο Παιδαγωγική ακαδημία και Πάντειο Πανεπιστήμιο Διεθνών σπουδών. Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θεωρία και πράξη της διδασκαλίας και της αξιολόγησης) και της Μαρασλείου (Γενική παιδαγωγική).

Εργάστηκα στο υπουργείο παιδείας ως διοικητικός υπάλληλος, στη δημοτική εκπαίδευση ως δασκάλα και διευθύντρια και ως επιμορφώτρια ενηλίκων. Έχω λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις.

Η πρώτη ατομική μου έκθεση πραγματοποιήθηκε στην Άθυτο Χαλκιδικής.