Σεμινάριο υποκριτικής «Inside out»

INSIDE OUT

Λίγα λόγια για το σεμινάριο:

Το σεμινάριο υποκριτικής «Inside out» έχει ως στόχο να ενεργοποιήσει το σώμα εξευρενώντας τόσο τις αισθήσεις του, όσο και τις εμπειρίες του, καταφέρνοντας με αυτό το τρόπο ο μαθητευόμενος να πλησιάσει περισσότερο την αλήθεια του εκάστοτε χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τον Στανισλάφσκι δεν υπάρχει ‘Ιουλιέτα’ ή ‘Ρωμαίος’ ή ‘Αντιγόνη’ ή ‘Κρέοντας’. Υπάρχει όμως ο εκάστοτε ηθοποιός ο οποίος έχει ερωτευτεί, έχει πονέσει, έχει θυμώσει, έχει βιώσει την απόρριψη, την ελευθερία, την ηρεμία, την οργή. Η αλήθεια είναι μία και μοναδική και μόνο αν επιτρέψουμε να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία του σώματος μας θα ‘καταλάβουμε’ το ρόλο και θα πάψουμε να ‘παίζουμε’ αλλά να ‘είμαστε’.

Μέσα από το σεμινάριο αυτό θα δουλέψουμε με τεχνικές του σωματικού θεάτρου και τη μέθοδο του Στανισλάφσκι και θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε το σώμα μας και τις ανάγκες του, ξεκλειδώνοντας κάθε φορά λίγο περισσότερο τις πτυχές του εαυτού μας, που θα μας βοηθήσουν να είμαστε πιο αληθινοί πάνω στη σκηνή.

Το σεμινάριο χωρίζεται σε τρία μέρη. Την Εξερεύνηση. Τη δημιουργία. Και την Εφαρμογή.

Η πρώτη μέρα περιλαμβάνει κινησιολογικές ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς. Ο μαθητευόμενος περνάει μέσα από μία σειρά ασκήσεων που του επιτρέπει να πειραματιστεί με το σώμα του,  να εξερευνήσει τις αισθήσεις του και κυρίως να απελευθερωθεί και νιώθοντας ασφαλής στο σύνολο να σπάσει σιγά σιγά τις άμυνες του για να μπορέσει να δοκιμάσει τα όρια του. Να κατανοήσει τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του μετατρέποντας αμφότερα σε εργαλεία για να υποδυθεί έναν ρόλο.

Τη δεύτερη μέρα ο μαθητευόμενος θα κλιθεί να δημουργήσει ο ίδιος αυτοσχεδιασμούς (ομαδικούς ή ατομικούς) με βάση αυτό που γεννιέται εκείνη τη στιγμή. Υποκεινούμενος από ένα ερέθισμα, εσωτερικό (συναίσθημα, χτύποι καρδιάς κλπ) ή εξωτερικό ( οπτικό, ακουστικό, εξ επαφής κλπ) θα μπει στη διαδικασία  να εκφράσει με ό,τι μέσο έχει αυτό που του συμβαίνει εκείνη ακριβώς τη στιγμή.

Τη τρίτη και τελευταία μέρα θα περάσουμε σε εφαρμογή των τεχνικών αυτών που δουλέψαμε τις προηγούμενες ημέρες σε ρόλους μέσα από μονολόγους ή διαλόγους. Θα παρατηρήσουμε πως είναι όταν η αλήθεια έρχεται από μέσα και καταλήγει προς τα έξω  και πως αυτό αλλάζει την υποκριτική και τη σκηνική μας παρουσία.

Κάθε συμμετέχοντας/ουσα προτείνεται να γνωρίζει ένα κείμενο της επιλογής του έως 20 σειρές.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:

Η Παναγιώτα Αβραμοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδασε υποκριτική στη Δραματική σχολή του Ανδρέα Βουτσινά και έπειτα ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στο London School of Dramatic Arts στο Λονδίνο. Έχει ανεβάσει τρία δικά της έργα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, έχει φέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Άννα της Σαμ Πότερ και το Darknet της Ρόουζ Λεβενστάιν, τα οποία έχουν παιχτεί σε θεατρικές σκηνές της Αθήνας. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικά έργα όπως του Μ. Κριμπ, του Σαιξπηρ κ.α. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως ηθοποιός, acting coach οργανώνντας σεμινάρια υποκριτικής βασισμένα στο σωματικό θέατρο και τη μέθοδο Στανισλάφσκι, και παραδίδει μαθήματα theatre coaching, μία μέθοδο αυτοβελτίωσης μέσα από σωματικές ασκήσεις και ασκήσεις θεάτρου και υποκριτικής. Τέλος, δημιούργησε την ομάδα της Ε-ΠΥΡ-ΡΟΗ η οποία έχει ως στόχο τις δράσεις γύρω από το πολιτισμό και τις παραστατικές τέχνες.

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής:

Τίτλος: Inside out

Εισηγήτρια: Παναγιώτα Αβραμοπούλου

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής:

17,18, Μαϊου 17,00-22,00 και 19 Μαιϊου 11,00-16,00

Άσπρο δέντρο, Ολύμπου 5, Θεσσαλονίκη

Κόστη συμμετοχής:

  • Early bird: 120 ευρώ (έως 30 Απριλίου)
  • Φοιτητές, άνεργοι: 150 ευρώ
  • Κανονικό : 170 ευρώ

Δηλώσεις Συμμετοχής μέσω email: [email protected]

  • Εισάγετε θέμα «Inside out»
  • Στοιχεία επικοινωνίας ( ‘Ονομα, τηλέφωνο)
  • Αποστολή αποδεικτικού εγγράφου (αν υπάρχει) για τις εκπτωτικές τιμές φοιτητικό και ανέργων.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6955356093 (Δευτέρα – Σάββατο 11.00-19.00)