Σαλίνα Γαβαλά: “…Ισορροπώ μεταξύ της μιας αγάπης που είναι το θέατρο και της άλλης που είναι η μουσική”

“Συνεχίζω να είμαι στην «όμορφη πόλη» η οποία ακόμα και έτσι σε συνθήκες εγκλεισμού παρουσιάζεται διαδικτυακά. Έχω γράψει δυο νέα έργα αυτοβελτίωσης μουσικοθεατρικά, αντίστοιχα με τα «όνειρα γλυκά» και περιμένω να ανοίξουν «οι δρόμοι κι οι ζωές» όπως λέει και ο στίχος από το νέο μου τραγούδι «μάγισσες» για να συνεχίσω τις ζωντανές εμφανίσεις!”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Ένα τραγούδι που μου τραγουδούσε όταν ήμουν παιδι, η μαμά μου: «Μεγάλη μου αγάπη τα μάτια μου αλλάξανε και τ’ άσχημα που βλεπα τα βλέπω ωραία» και δεν μπορώ να ανακαλύψω ακόμα ποιό τραγούδι είναι και ποιός το ερμηνεύει.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Με τον Sivert Hoyem στο Ηρώδειο !

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Η μουσική μου εφηβεία ήταν πιο ροκ. Μεγαλώνοντας στράφηκα σε πιο ερμηνευτικά τραγούδια που έχουν πιο εσωτερική δύναμη. Σ’ αυτή τη φάση νιώθω πιο ώριμη από ποτέ. Έχω ανακαλύψει τον εαυτό μου και ξέρω να ισορροπώ μεταξύ της μιας αγάπης που είναι το θέατρο και της άλλης που είναι η μουσική. Και να γράφω ένα δικό μου δρόμο. Με τα δικά μου έργα όπως τα «όνειρα γλυκά» αλλά και συμμετέχοντας σε μεγάλες παραστάσεις όπως η «όμορφη πόλη».
Υπογράφω πια και τους στίχους και τη μουσική για τα δικά μου τραγούδια και νιώθω ελεύθερη να εκφράζομαι με όλους τους καλλιτεχνικούς τρόπους. Εξωτερικές επιρροές υπήρξαν κυριως στην αρχή, που ακόμα έψαχνα τον εαυτό μου και ένιωθα ότι τις είχα ανάγκη. Τώρα πια αντλώ τη δύναμη από μέσα μου. Οι επιρροές είναι πιο υποσυνείδητες.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Με τρομάζει το να ξεχνάω εγώ ή οι γύρω μου ότι τίποτα από τα δύο δεν είναι μόνιμο !

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Παλιά έλεγα οτι είναι ένα βήμα για τους νέους τραγουδιστές ! Τώρα πια μετά από τόση προσφορά θεωρώ οτι είναι απλά 15 επεισόδια δημοσιότητας..

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Πολλές ! Αν και στα πρώτα μου βήματα έκανα αρκετές όποτε τα τελευταία χρόνια προτιμώ να ονειρεύομαι λέξεις στίχους, θεατρικές παραστάσεις. Οι συνεργασίες έχουν να κάνουν με αυτά και δεν είναι προσωποκεντρικές.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Σε άλλους χώρους ναι. Στον έντεχνο χώρο δεν θα το έλεγα… Ο έντεχνος χώρος δεν έχει τα χρήματα που χρειάζονται οι μάνατζερ και όλος αυτός ο μηχανισμός για να δουλέψει (στυλίστες κομμωτές μακιγιέρ, ατζέντη κλπ).
Ο χώρος ο έντεχνος θα έλεγα ότι ειναι πιο κοντα με το χώρο του θεάτρου. Πιο απλός. Πιο δύσκολος. Με θυσίες για την τέχνη.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Συνεχίζω να έιμαι στην «όμορφη πόλη» η οποία ακόμα και έτσι σε συνθήκες εγκλεισμού παρουσιάζεται διαδικτυακά. Έχω γράψει δυο νέα έργα αυτοβελτίωσης μουσικοθεατρικά, αντίστοιχα με τα «όνειρα γλυκά» και περιμένω να ανοίξουν «οι δρόμοι κι οι ζωές» όπως λέει και ο στίχος από το νέο μου τραγούδι «μάγισσες» για να συνεχίσω τις ζωντανές εμφανίσεις!