Σίσσυ Μιχαλοπούλου: “Η σκέψη μου είναι γεμάτη χρώματα και πιθανά στοιχεία που μπορούν να συνυπάρξουν ώστε να αποτελέσουν μια αισθητική αρτιότητα”

“Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να γίνομαι διαφορετική σε κάθε νέο εγχείρημα. Και αυτά που δημιουργώ να αρέσουν, ώστε να τα τιμήσει κάποιος, αγοράζοντάς τα”

Πως και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με την Τέχνη; Από πολύ μικρή ηλικία ειχα δείξει την κλίση μου προς τις τέχνες.  Ήμουν πάντα με ένα λευκό χαρτί, μολύβι, χάρακα. Στα 18 μου άρχισα συστηματικά να λαμβάνω μέρος σε εκθέσεις με έργα κολλάζ. 

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Γεννιέται.

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Στο Σουρεαλισμό.

Από που αντλείτε την έμπνευση σας; Από τα πάντα γύρω μου. Από έναν χρωματικό συνδυασμό, ένα σχήμα, ένα όνειρο, μία ιδέα. Συνήθως σχεδιάζω στο μυαλό μου αυτό που θέλω να φτιάξω. Η σκέψη μου είναι γεμάτη χρώματα και πιθανά στοιχεία που μπορουν να συνυπάρξουν ώστε να αποτελέσουν μια αισθητική αρτιότητα.

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Όχι, δεν θα το έλεγα. Αντιθέτως με μπερδεύει να παρατηρώ άλλους. Αυτός που μου άρεσε σε μικρή ηλικία και θεωρούσα ότι με άγγιζε σε αυτά που σκεπτόμουν, ήταν ο Magritte.

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Να γίνομαι διαφορετική σε κάθε νέο εγχείρημα. Και αυτά που δημιουργώ να αρέσουν, ώστε να τα τιμήσει κάποιος, αγοράζοντάς τα. 

Πόσο αποδεκτή είναι η Τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τι ρόλο καλείται να παίξει στο δημόσιο χώρο; Υπάρχουν πολλοί φιλότεχνοι στην Ελλάδα και με καλές ιδιωτικές συλλογές. Οσον αφορά το Δημόσιο χώρο, να τους καλλιεργήσει αισθητικά.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Η προσφάτως ιδρυθείσα e-shop εταιρεία μου, η ORIBU ARTS “με έργα τέχνης που φοριούνται” και τα μεταξωτά μου είδη με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό και τις υπέροχες χρωματικές εναλλαγές,  να γίνουν ευρέως γνωστά, εντός και εκτός Ελλάδος, και να δίνουν χαρά σε αυτούς που τα φορούν.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Σίσσυ Μιχαλοπούλου ARTIST/DESIGNER 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πολυταξιδεμένη, πολύπλευρη, δυναμική  και ανήσυχη φύση. Από μικρή ηλικία είχε δείξει την κλίση της προς τις Τέχνες και την επιχειρηματικότητα. Σπούδασε σταδιακά Fashion Design, Graphic Design, Interior Design. Παράλληλα με την άσκηση των γνώσεων και σπουδών της,  ανά περιόδους, συμμετείχε σε εκθέσεις ζωγραφικής με έργα κολλάζ. Εγκαταστάθηκε στο Μιλάνο επι 2ετία όπου συνέχισε τις σπουδές της πάνω σε σε παλαιές Φλωρεντιανές και Βενετιανές τεχνικές. Επιστρέφοντας συνεργάστηκε με το Μουσείο Μπενάκη με έργα της από γυαλί. Ιδρυει την  e-shop εταιρεία ORIBU ARTS/ ART INTO FASHION – έργα τέχνης που φοριούνται. Με τα σχέδιά της να τυπώνονται σε εξαιρετικής ποιότητας μετάξι για μαντήλια, γραβάτες, μάσκες  κλπ. με ιδιαίτερα σχέδια και μοναδικούς συνδυασμούς χρωμάτων. Στόχος της η αισθητική αρτιότητα σε ό,τι δημιουργεί.