Πόπη Δούνου: “Η ενέργεια και η ζωντάνια είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά μου”

Τη συνέντευξη επιμελήθηκε η Φωτεινή Κατσαβουνίδου

Κα. Δούνου, πείτε μας λίγα λόγια για το νέο επιχειρηματικό σας εγχείρημα.

Η αγάπη μου για τον αθλητισμό και την σωματική ευεξία μέσω της εκγύμνασης με οδήγησε να δημιουργήσω το στούντιο
E-Fit Soma. Είναι στούντιο εκγύμνασης μέσω ηλεκτρομυϊκής διέγερσης. EMS Training. Είναι μόνο 20’ εκγύμναση μια η δυο φορές τη βδομάδα όπου η κάθε φορά ισοδυναμεί με 4 ώρες κλασσικής προπόνησης! Δημιουργεί κατά την διάρκεια του 20λεπτου 36.000 μυϊκές συσπάσεις πάνω στα γκρουπ των μυών-δεν αγγίζει ζωτικά όργανα, και γι’ αυτό είναι απόλυτα ασφαλές – και μας γυμνάζει γρήγορα και αποδοτικά !
http://www.e-fitsoma.gr

Βλέποντας επίσης ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν χρόνο να γυμναστούν λόγω φόρτου εργασίας και υποχρεώσεων ή άλλων αντίξοων συνθηκών, μου δημιούργησε το ερέθισμα να προσφέρω μια λύση σε όλους εσάς!
Έχοντας δουλέψει για χρόνια στο Dubai και στην Ολλανδία στο Marketing , έχω την τεχνογνωσία να προσφέρω premium quality υπηρεσίες στους πελάτες μας και να δημιουργήσουμε έναν δεσμό συνεργασίας και φιλίας απαντώντας στις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά.

Μπορείτε να μας θυμίσετε πώς ξεκινήσατε την καριέρα σας;

Ήμουν πρώην αθλήτρια στίβου (100μ.) στην ομάδα του ΠΑΟΚ.
•Μέλος στην σκοπευτική λέσχη ΕΛΠΣ και στην Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος.
•Mountain Biking στο Cycle Safari.
• EMS Certified personal trainer – Εκπαιδεύτρια με πιστοποίηση από E-Fit, Fit-Pro Ltd.
Μετά από 1,5 χρόνο έρευνα αγοράς πάνω στο αντικείμενο αποφάσισα να εισάγω την συσκευή E-Fit -EMS Training εκγύμναση μέσω ηλεκτρομυϊκής διέγερσης- και είμαστε μοναδικοί στην Ελλάδα με ασύρματη Dual συσκευή για ταυτόχρονη εκγύμναση δυο ατόμων

Ποιος είναι ο καθημερινός σας στόχος και τι είναι αυτό που σας κάνει ευτυχισμένη και “γεμάτη” ως άνθρωπο;

Ο καθημερινός μου στόχος είναι να φαίνομαι χρήσιμη και αποδοτική στους πελάτες μου ώστε να μπορώ να ανταπεξέλθω με τον πιο επαρκή τρόπο στις ανάγκες και προσδοκίες τους. Να επιμορφώνομαι συνεχώς επάνω στο αντικείμενό μου και να αναπτύξω την επιχείρησή μου όσο το δυνατόν περισσότερο. Επίσης ένα από τα όνειρά μου είναι να καταφέρω να προσελκύσω στο χώρο της άθλησης ολοένα και περισσότερους.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια ή και όνειρα;

Ονειρεύομαι και εργάζομαι σκληρά για να δημιουργήσουμε ένα Franchise Business Plan ώστε να επεκταθούμε σε άλλες πόλεις και στο εξωτερικό! Είμαστε ήδη σε επικοινωνία και έχουμε πρόταση από την Σαουδική Αραβία για να ξεκινήσουμε ένα στούντιο στην πρωτεύουσα Ριάντ.

Τι θα συμβουλεύατε τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το αντικείμενο που ασχολείστε;

Να έχουν όνειρα και να δουλεύουν σκληρά για να τα υλοποιήσουν. Να προσπαθούν να είναι επαγγελματίες και να προσέχουν τις λεπτομέρειες. Να “κάνουν το έξτρα χιλιομετρο” και να μην τεμπελιάζουν διότι οποίος εργάζεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αμοίβεται!

Aν δεν ζούσατε στην Ελλάδα, σε ποιά χώρα θα νοιώθατε πολίτης της;

Η χώρα που έχω ζήσει αρκετά χρόνια και με εκφράζει είναι το Ντουμπάι των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων. Είναι μια σύγχρονη πόλη αποτελούμενη από πολλές εθνικότητες και αυτό είναι το όμορφο κομμάτι και η πρόκληση της.

Ο Πολ Βαλερύ είχε πει «το πρόβλημα με την εποχή μας είναι ότι το μέλλον δεν είναι πια αυτό που ήταν». Σε ποιους πιστεύετε ότι ανήκει το μέλλον;

Πιστεύω ότι το μέλλον ανήκει στην τεχνολογία σε συνδυασμό με το Πνεύμα. Κάθε μέρα στη δουλειά μου θαυμάζω την επιστήμη και την τεχνολογία! Δουλεύω με την τεχνολογία και το logo μας στον τοίχο στο στούντιο είναι “Move With Technology”! Η όλη φιλοσοφία της ηλεκτρομυϊκής διέγερσης προέρχεται από τα μηχανήματα φυσιοθεραπείας έτσι λοιπόν η επιστήμη έχει εφεύρει μια συσκευή ώστε να μπορεί να γυμνάζει τα γκρουπ των μυών γρήγορα και αποδοτικά! Μικρής ποσότητας ρεύμα περνάει μέσω ηλεκτροδίων φορώντας μια ειδική στολή και τοποθετώντας την ασύρματη συσκευή έχουμε το ρεύμα στη στολή μέσω ραδιοκυμάτων και χωρίς καλώδια! Έτσι λοιπόν μπορούμε να δημιουργήσουμε το ασκησιολόγιο που επιθυμούμε και να το προσαρμόσουμε ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός!

Μια εικόνα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ και ποιο το ωραιότερο ταξίδι που έχετε κάνει;

Ιερουσαλήμ και ο Σταυρός του Γολγοθά. Ήταν ένα ταξίδι που με άγγιξε και έζησα την πραγματικότητα εκεί σκεπτόμενη τις εικόνες που διάβασα και είδα στις ταινίες από μικρό κοριτσάκι για την ιστορία της θρησκείας μας.

Αν έπρεπε να “ντύσετε” μουσικά ένα οδοιπορικό στη ζωή σας, ποιό τραγούδι θα επιλέγατε;

Celine Dion – I’m Alive. Η ενέργεια και η ζωντάνια είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μου και αυτό που λατρεύω στους συνεργάτες μου! Ευχαριστώ το Θεό κάθε πρωί για το γεγονός και μόνο ότι είμαι ζωντανή και ξεκινώ άλλη μια δημιουργική μέρα!

Ποιά είναι η άποψη σας για την καθημερινότητα στη Θεσσαλονίκη και ποιο είναι το αγαπημένο σας σημείο από την πόλη;

Λευκός Πύργος – Παραλιακή. Η Θεσσαλονίκη σφύζει από ζωή! Την λατρεύω όσο χαοτική κι αν γίνεται κάποιες φορές! Είχα την ευχαρίστηση να φιλοξενήσω πολλούς συνεργάτες μου από το εξωτερικό στο παρελθόν και εντυπωσιάστηκαν με την ομορφιά την κουλτούρα και την ζωντάνια αυτής της πόλης.

Ποια είναι η εικόνα που έχετε για την απόλυτη ευτυχία;

Η ευτυχία πηγάζει πρώτα από μέσα μας. Σαφώς και βασίζεται σε άλλους συντελεστές γύρω μας αλλά η βάση είναι ο εαυτός μας και το πως ερμηνεύουμε τα διάφορα γεγονότα. Με θετικότητα ή όχι. Επίσης να επιλέγεις ένα επάγγελμα που θα μπορούσε να είναι και χόμπι σου η το αντίστροφο! Τότε θα γεμίζεις από αυτό και δεν θα νιώθεις την αδράνεια της ρουτίνας.

Ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σας;

Η θετική σκέψη = θετική συμπεριφορά. Προσπαθώ να μαθαίνω από τα λάθη μου και να δημιουργώ προϋποθέσεις ευνοϊκές γύρω μου έστω κι αν δεν είναι. Ο τρόπος που αντιμετωπίζεις ένα γεγονός μπορεί να αλλάξει τελείως το αποτέλεσμα του.

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σας έχουν δώσει;

Να είμαι ταπεινή. Να μην τα ξέρω όλα. Να ακούω συμβουλές και υποδείξεις και να επιλέγω το καλύτερο

Σε ποιον άνθρωπο οφείλετε ένα μεγάλο ευχαριστώ;

Στο γιό μου Μάνο που είναι δίπλα μου σε όλα.

Τι θεωρείτε πιο σημαντικό στους φίλους σας;

Τη θετική τους στάση στα προβλήματα της ζωής. Σε γενικές γραμμές προσπαθώ να φανώ χρήσιμη στα προβλήματα των άλλων αλλά δεν αντέχω τη γκρίνια. Οπότε για μένα σημαντικό είναι η θετική ενέργεια.

Τα social media επιδεινώνουν την έπαρση; Θέλω να πω ότι ένας άνθρωπος που κατασκευάζει την εικόνα του στο διαδίκτυο, αναζητά likes, followers, shares και πανηγυρίζει που έφτασε τους 3.000 διαδικτυακούς «φίλους», πόσο δυσλειτουργικός μπορεί να γίνει όταν πρέπει να αντιμετωπίσει πραγματικούς ανθρώπους και αληθινές καταστάσεις;

Χα χα! Αυτή είναι η καλύτερη πρόκληση! Να τα αντιμετωπίσει όλα πρόσωπο με πρόσωπο και να είναι στην πραγματικότητα τόσο πετυχημένος όσο φαίνεται στα social media!

Αν μπορούσατε να αλλάξετε ένα πράγμα στον εαυτό σας, ποιο θα ήταν αυτό;

Το ότι θέλω να χωρέσω 1000 πράγματα σε μια μέρα! Να καταλάβω ότι είναι αδύνατον !!

Διαλέξτε πέντε λέξεις που περιγράφουν τον εαυτό σας;

Δυναμική, τολμηρή, πειθαρχημένη, χαρούμενη, θετική.

Ποιο ταλέντο θα θέλατε να είχατε;

Θα ήθελα να είχα το ταλέντο της μουσικής, να έπαιζα πιάνο και να μπορούσα να εκφράσω τον ψυχικό μου κόσμο μέσω της μελωδίας!