ΠΥΡ ΓΥΝΗ & ΘΑΛΑΣΣΑ Έκθεση τέχνης

«Πυρ, γυνή και θάλασσα» η φράση που ανήκει στον αρχαίο ποιητή Μένανδρο, που εκφράζει τη θέση πως η φωτιά, η γυναίκα και η θάλασσα είναι τα φοβερότερα κακά του κόσμου.

Ήταν μισογύνης, ενδεχομένως «παθών» και ολίγον, αν τον μελετήσεις περισσότερο, φαλλοκράτης. Συμπληρώνοντας την ευχή να είναι πάντα καλά, να μας… βασανίζουν (με την καλή έννοια), να μας προσέχουν, να μας ομορφαίνουν τη ζωή, να μας τη γεμίζουν αληθινά και να μας επιβεβαιώνουν από πολλές απόψεις πως χωρίς αυτές δε θα υπήρχα με…
Η φωτιά, αν τη μεταφράσεις σε έρωτα και συναφείς έντονες στιγμές, σου δίνει ζωή, παρά το φόβο να σε κάψει ολοκληρωτικά.

Η θάλασσα, και μόνο που αποτελείται από νερό, κυριολεκτικά προσφέρει και συντηρεί τη ζωή, παρά τον κίνδυνο να σε παρασύρει και να σε πνίξει αν δεν είσαι προσεκτικός.

Η γυναικα, από τη μεριά της δίνει νόημα στα δύο παραπάνω. Μαζί της θα καείς, μαζί της θα πνιγείς, με αυτήν θα δεις το φως από τις φλόγες, με αυτήν και πάλι θα κολυμπήσεις σε επικίνδυνα κύματα, αλλά και σε ήπια νερά γαλήνης

Τι σημαίνει «γυναίκα»:
«…είναι η ομορφιά της ζωής. Είναι κυριολεκτικά η δυνατότητα για συνέχεια της ζωής. Είναι, επίσης, το νόημα για τη ζωή του άντρα. Αυτές έκαναν το κουμάντο πάντα, αν και καταπιεσμένες! Αλλά δεν ήταν και δεν είναι ποτέ απολύτως καλά… Ε, θέλουμε να είναι!»
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΣ
ΑΦΙΟΝΗ ΟΛΙΒΙΑ
ΒΗΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
CΗRISTINE ABOU NEGM
ΔΑΛΑ ΟΛΓΑ
ΔΗΜΗΤΣΑ ΟΛΓΑ
ΚΑΣΚΟΥΡΑ ΙΩΑΝΝΑ
ΚΑΡΥΑΜΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΜΑΓΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΜΠΟΓΚΑΡΝΤ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ
ΠΑΥΛΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΤΟΥΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΡΗΓΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΤΑΣΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΡΟΥΛΛΙΝΟΥ ΕΛΙΝΑ
ΦΑΡΜΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΦΥΚΑΡΗ ΕΥΡΥΔΙΚΗ
ΧΥΤΗΡΟΓΛΟΥ ΝΑΣΙΑ

Διάρκεια έκθεσης 19/2/20 έως 10/ 3 / 2020
Οργάνωση, Επιμέλεια: Maria Rigatoy-ioakeimidou Επιμελήτρια, εικαστικός.
Β. Επιμελητές: Ιουλία Γαβριήλ / Ηλίας Μπισκέμης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ