Πρωτότυπη οικολογική δράση του δήμου την Πρωτομαγιά

Μοιράστηκαν σακούλες πολλαπλής χρήσης

«Η σακούλα μικρή, η πράξη μεγάλη, το όφελος τεράστιο». Αυτό ήταν το σύνθημα της πρωτότυπης οικολογικής παρέμβασης που διοργάνωσαν την Πρωτομαγιά ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με τη ΧΑΝ Ασβεστοχωρίου και τον Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας.

Με τους εθελοντές να ενημερώνουν τον κόσμο και να μοιράζουν εκατοντάδες μεγάλες τσάντες πολλαπλής χρήσης, που πλέον χρησιμοποιούνται από τους καταναλωτές για τη μεταφορά των αγαθών από τα σούπερ μάρκετ στο πλαίσιο του περιορισμού χρήσης της πλαστικής σακούλας.
«Θελήσαμε με την πράξη αυτή σε συνεργασία με το ΦΟΔΣΑ και τη ΧΑΝ Ασβεστοχωρίου να στείλουμε ένα απλό μήνυμα: Χαιρόμαστε τη φύση, αλλά τα σκουπίδια τα παίρνουμε πίσω μαζί μας. Η σακούλα μικρή, η πράξη μεγάλη, το όφελος τεράστιο», σημείωσε στο μήνυμά του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, με αφορμή την πρωτότυπη δράση.
Τις ειδικές τσάντες μοίρασαν, Εθελοντές από τη σχολή στελεχών της ΧΑΝ Ασβεστοχωρίου στο Δάσος Κουρή στο Ασβεστοχώρι και στην περιοχή Πλατανάκια στο Πανόραμα.