Πρωτότυπη εικαστική δημιουργία με σύριγγες υαλουρονικού

Ο γνωστός εικαστικός Θεοδόσης Δαυλός προσέφερε το έργο «η Σπείρα της Ομορφιάς» στο φίλο του πλαστικό χειρουργό Αθανάσιο Χριστόπουλο

Ο πρωτότυπος τρισδιάστατος πίνακας «η σπείρα της ομορφιάς» έχει δημιουργηθεί με άδειες σύριγγες υαλουρονικού οξέως που ο πλαστικός χειρουργός έχει χρησιμοποιήσει για να ομορφύνει γυναίκες στο ιατρείο του και που η φαντασία του ταλαντούχου Θεοδόση Δαυλού τους έδωσε άλλη διάσταση και αποστολή.

Η Σπείρα, που συνδυάζει το σχήμα του κύκλου και τη δυναμική κίνησή του, συμβολίζει τον Χρόνο και με την ομαλή, ατελείωτη γραμμή της συμβολίζει την ανάπτυξη, την εξέλιξη και τις αλλαγές της ίδιας της Ζωής σε όλα τα στάδιά της. Το πρόσωπο είναι το κέντρο της δύναμης και της ζωής απ’ όπου πηγάζει η ενέργεια και η δημιουργία. Από το πρόσωπο αναδύεται το φως ορμώμενο από την εσωτερική Ομορφιά της Ψυχής.
«Από παλιά είχα την επιθυμία να δώσω στα υλικά και τα εργαλεία της δουλειάς μου μια άλλη διάσταση, έναν άλλο ρόλο και προορισμό, αφού τα χρησιμοποιήσω για να βελτιώσω την εμφάνιση γυναικών και ανδρών που με εμπιστεύονται.» δήλωσε ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος και συνέχισε: «Όταν έδωσα στο φίλο Θεοδόση Δαυλό, αφού τις είχαμε αποστειρώσει, τις άδειες σύριγγες υαλουρονικού, και συζητήσαμε για την επιθυμία μου να γίνουν αυτές μια εικαστική δημιουργία που θα κρατήσει στο χρόνο, ήταν σαν να του εμπιστεύτηκα το όνειρό μου. Κι αυτός πήρε ένα παράξενο, απροσδόκητο και δύσκολο υλικό και βάζοντας τη φαντασία του ξεπέρασε τις προσδοκίες μου και μας αιφνιδίασε ευχάριστα. Δεν μπορώ παρά να τον ευχαριστήσω γι’ αυτό και να υποσχεθώ ότι το μοναδικό του δημιούργημα θα βρει την ταιριαστή του θέση στο ιατρείου μου για πάντα».

Την Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020 με απλότητα, αλλά και χαμόγελο που δήλωνε την χαρά του δημιουργού, ο Θεοδόσης Δαυλός παρέδωσε το έργο στον πλαστικό χειρουργό κ. Χριστόπουλο, στο ιατρείο του, όπου θα βρει «η Σπείρα της Ομορφιάς» το φυσικό της χώρο. «Στο ιατρείο, όπου υπό κανονικές συνθήκες οι άδειες σύριγγες του υαλουρονικού θα πετιόνταν στο καλάθι των αχρήστων, τώρα θα βρουν μια περίοπτη θέση στο διηνεκές», υποσχέθηκε ο κ. Χριστόπουλος.