Πρέσβης Ισραήλ: “Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ είναι ο πρωτοπόρος των ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ Πολιτιστικών σχέσεων”

Η Τιμητική προσωπική επιστολή από το Κράτος του Ισραήλ στον Οικουμενικό Έλληνα Πρέσβη της Ειρήνης και της καρδιάς μας Κυριάκο Μαριδάκη ΤΙΜΑ όχι μόνο τον ίδιο αλλά και όλη την ΕΛΛΑΔΑ.



Η Τιμητική αυτή διάκριση ήρθε μετά από μία ακόμη μοναδική πρωτοβουλία του, ως υπεύθυνος της Ισραηλινής Διπλωματικής αποστολής, διοργανώνοντας σε απόλυτη επιτυχία και παίρνοντας προσωπικά εύσημα από την Ισραηλινή αντιπροσωπεία, ως σύνδεσμος Ελλάδος και Ισραήλ της επίσημης επίσκεψης της Α.Ε. Πρεσβη κ. Αμράνι στο Ιστορικό νησί της Σαλαμίνας. Προγενέστερα είχε επισκεφτεί το θαλάσσιο χώρο της Ναυμαχίας, ο ίδιος ο Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ κ. Ρεουβέν Ρίβλιν ενισχύοντας ομολογουμένως τις πολιτιστικές σχέσεις και την πολιτιστική διπλωματία μεταξύ των δύο κρατών.

Η Σαλαμίνα αποτελεί ήδη ως έναν από τους πρώτους Τουριστικούς Ισραηλινούς προορισμούς στην Ελλάδα μετά τις επισκέψεις του κ. Μαριδάκη που διοργάνωσε στο ιστορικό νησί, δύο Ισραηλινών πρεσβευτών, του Ισραηλινού Τουριστικού πρακτορείου κ Sivan Zamir και την Ύψιστη τιμή της παρουσίας του Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ κ. Ρίβλιν στους Αρχαιολογικούς χώρους της Ναυμαχίας.

Όσοι γνωρίζουν τον Κυριάκο Μαριδάκη, βλέπουν ενα  χαμογελαστό, ευγενή, γλυκομίλητο με πάθος για την πατρίδα μας πάντα πρόθυμο να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του, αγωνιστή για την Παγκόσμια ΕΙΡΗΝΗ την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ με διεθνείς τιμητικές διακρίσεις, παγκόσμια αναγνωρίσιμος. 

Όταν τον ρωτήσαμε πως νιώθει για ολες τις τιμητικές αυτές διακρίσεις, η απάντησή του ήταν λιτή, απλή και η αλήθεια είναι οτι μας συγκίνησε… “…..Ενας εθελοντής είμαι ….τίποτε άλλο…ευχαριστώ  το Θεό για οσα μου έδωσε…. Τιμώ Ψυχές και τις μνημονεύω. Όπου πριν 2.500 χρόνια έδωσαν τον υπερ πάντων αγώνα για ένα Ελεύθερο κόσμο…. Τιμώ ΟΛΕΣ τις ψυχές ανεξαρτήτως χρώματος εθνικότητας, φυλής θρησκείας και κοινωνικής τάξης… γιατί η Ψυχή δεν έχει ούτε διαφορετικό χρώμα, ούτε διαβατήριο…  Πιστεύω σε έναν κόσμο ειρηνικό και αλληλέγγυο… Γιατί Μόνο Ενωμένοι με αγάπη και πίστη στο Θεό μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή…. Δεν έχω κάνει τίποτα … απλά αγωνίζομαι για μια Ελλάδα αντάξια της Ιστορίας και της Πολιτιστικής της κληρονομάς… για ένα Καλύτερο κοσμο ….για ένα καλύτερο μέλλον… υπερασπιζόμενος  τις αρχές και τις αξίες μου, προφέροντας τον εαυτό μου στην ανθρωπότητα και κάνοντας απλα το καθήκον μου… πριν φύγω από τη ζωη.”

Αυτός είναι Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ !

Επιλέξαμε κάποιες από τις αναρτήσεις στα Μέσα Δικτύωσης που μας έκαναν εντύπωση αποτυπώνοντας τις ικανότητες το ήθος την ταπεινότητα και την αγάπη του Κυριάκου Μαριδάκη για τη Σαλαμίνα, την Ελλάδα, τον Άνθρωπο, τον Ταξιάρχη Μιχαήλ και το νησί της Λέσβου.

Vassilis Petridis

Είχα την τιμή να παρευρεθώ ως πρόεδρος του, Κέντρο Πολιτισμού Ισραηλινών Τεχνών «Imi Lichtenfeld» σε αυτή την τόσο σημαντική εκδήλωση για τις Ελληνο-Ισραηλινές σχέσεις, αλλά και για το ιστορικό νησί της Σαλαμίνα. Μια ακόμα ενέργεια που τιμά για την οργάνωση της, τον άξιο πρεσβευτή της Ελλάδας  Kyriakos Maridakis. Που άνοιξε με την επίσκεψη του Ισραηλινού πρέσβη  Yossi Amrani στη Σαλαμίνα, έναν ακόμη δίαυλο επικοινωνίας και φιλίας μεταξύ των δυο χωρών.

George Dellakis

Ναι, μεν, η επιστολη ειναι προσωπικη, αλλα στο προσωπο του κ. Μαριδακη τιμάται ολη η Ελλαδα. Ναι μεν οι αγωνες ειναι προσωπικά του κ. Μαριδακη, αλλα τα οφελη ειναι για ολη την Ελλαδα. Αρχη ανδρα δεικνυσει “Χωρις λοιπον καμια εξουσια” αλλα με οπλο την αγαπη και την προσφορα στον τοπο του, προσεφερε και προσφερει πολυ περισσοτερα, απο τους θεσμικους της εξουσιας. Το μεγεθος του ανδρος, που με ανιδιοτελεια, δινει τον προσωπικο του αγωνα, για την πατριδα μας, για την Σαλαμινα μας, εχει ξεπερασει πολλα μεγεθη και εχει αναγνωριστει απο ολο τον κοσμο. Τιμη λοιπον για την Ελλαδα, τιμη για την Σαλαμινα η αναγνωριση του. Ας ειναι φωτεινο παραδειγμα για ολους τους Ελληνες!!!!

Anna Privaloff

Όπως πάντα μας έκανες περήφανους για την Ελλάδα και τον παγκόσμιο πολιτισμό τον οποίο εκπροσωπείς! Άνθρωπος με όραμα, αρχές και μεγάλη ψυχή! Συνεχίζεις να ξυπνάς το πνεύμα και το μυαλό μας με τον ακούραστο αγώνα που κάνεις σε παγκόσμιο επίπεδο! Χαίρομαι διπλά, έχω Εβραϊκή καταγωγή και λατρεύω την Ελλάδα! Εύγε, Κυριάκο!

Νίκη Μερκούρη Ταουσάνη

Το όραμα σου ειναι Πατριωτικό !! Τόσο που κάθε φορά μας γεμίζει περηφάνεια !!! Και αυτο γιατι μας ξυπνάει αισθήματα Έλληνα Αγωνιστή που μεταλαμπαδεύει με Αγαπη και Γνώση την Ιστορία της Ελλάδας μας !!!! Για άλλη μια φορά Συγχαρητήρια !!!