Πρέπει το 2024 να φέρει την αλλαγή ή εμείς να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι;

Γράφει ο Αχιλλέας Σενγιέργκη. Απόφοιτος του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών στο ΠΑΜΑΚ και Σπουδαστής ΙΕΚ, Διοίκησης Τουρισμού

Ευτυχισμένο το νέο έτος, με υγεία και πολλή αισιοδοξία!

Μπαίνουμε σε μία διαφορετική χρονιά, όπου ο καθένας έχει θέσει στόχους, με τους οποίους θέλει να επιδιώξει, να οργανώσει ταξίδια και εκδρομές, προκειμένου να αποκτήσει πολλές αναμνήσεις. Άλλοι, σχεδιάζουν να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη που έκαναν στο παρελθόν, διορθώνοντάς τα.

Το 2023 ήταν από τις δυσάρεστες χρονιές στη χώρα, αποτελούμενες από: φονικά καιρικά φαινόμενα (Έβρος, Ρόδος και Θεσσαλία), δυστυχήματα (Τέμπη) και δολοφονίες (αστυνομικών και φιλάθλου), βασικοί παράγοντες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

Ας επικεντρωθούμε στο παρόν. Όλοι μας θέλουμε να αλλάξουν πολλά πράγματα στη ζωή, όπου το σημαντικό είναι να μην χρειαστεί να ξανά-βιώσουμε καταστάσεις που μας επηρέασαν αρνητικά, τόσο σωματικά, όσο ψυχικά. Επιπλέον, ότι πλάνα έχουμε για το νέο έτος, να φροντίσουμε να επικεντρωθούμε στις πράξεις, παρά στα λόγια. Δηλαδή, να υποστηρίξουμε έμπρακτα αυτό που θέλουμε, μένοντας ταυτόχρονα σταθεροί στις επιλογές μας.

Δεν είναι λίγες οι φορές όπου, πολλοί χρήστες μέσω των κοινωνικών δικτύων, αναρτούν στο ιστορικό του λογαριασμού τους δημοσιεύσεις από διάφορα προφίλ ή σελίδες, που αφορούν στιχάκια στα αγγλικά τύπου, «20.. be good» και «New Year, New Me». Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν και άτομα που κοινοποιούν στίχους με κίνητρα, δίνοντας αισιοδοξία για την έλευση του χρόνου. Ενώ, άλλοι απλούστατα ανασκοπούν τα στιγμιότυπα της χρονιάς τους, είτε με κολλάζ, είτε με βίντεο.

Αναντίρρητα, το ‘23 για όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους και περιουσίες ήταν η χειρότερη εποχή, λόγω συγκεκριμένων συνθηκών, πράγμα που σημαίνει ότι, δύσκολα έως απίθανα να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να επισημάνουμε ότι, το να αναρτούμε συνεχώς στις γνωστές πλατφόρμες, ζητώντας ή απαιτώντας από το νέο έτος να αλλάξει τον κόσμο είναι εντελώς αδύνατον, εάν δεν ξεκινήσουμε από τώρα να παίρνουμε αποφάσεις για το ’24, ούτως ώστε να βελτιώσουμε τους εαυτούς μας.

Ξεκινάμε με οπτιμισμό.