Ποιητική Τριλογία της Μαρίας Ταπακτσόγλου – Μπούλη

Επιμέλεια και σύνταξη κειμένου Ελπίδα Παπαδανιήλ

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιείται την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, στις 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων Φ.Α.Α.Θ. (Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης).

Πρόκειται για ένα ποιητικό ταξίδι, για ένα ποιητικό οδοιπορικό που θα μας παρακινήσει να αφεθούμε και να παραδοθούμε στα μεσοπέλαγα της ποίησης χωρίς κρυφούς φόβους να σκιάζουν τις καρδιές μας…….

Εκλεχτοί καλεσμένοι παρουσιάζουν την Ποιητική Τριλογία της Μαρίας Ταπακτσόγλου – Μπούλη και ιχνηλατούν μαζί μας μονοπάτια απροσδιόριστων φιγούρων που τρέχουν μέσα στην ομίχλη ψάχνοντας απεγνωσμένα για διέξοδο……

Ο Κωνσταντίνος Πολίτης – Πολιτικός Μηχανικός, ο Κωνσταντίνος Μπούρας – Ποιητής, Θεατρολόγος, Κριτικός Λογοτεχνίας και ο Γεώργιος Πολυράκης – Χειρουργός, Συγγραφέας σκιαγραφούν την ποιητική διαδρομή της Μαρίας Ταπακτσόγλου -Μπούλη, μιας γνήσιας ποιήτριας, που η δύναμη της γραφής της μας ταξιδεύει μέσα από εικόνες που καταγράφονται απαλά, με αγάπη και σεβασμό στα ηλιοτρόπια της ψυχής μας.

Μιας αυθεντικής ποιητικής φωνής, που γράφει ποίηση ακόμη και όταν σιωπαίνει!

Μιας ποιητικής συνθέτριας, που διατηρεί την ταυτότητά και την αξιοπιστία των έργων της ανόθευτη ανάμεσα στους σπασμένους δείχτες των ξεκούρδιστων ρολογιών που στοιχειώνουν τις γωνιές που πάγωσε ο χρόνος…..

Και όπως γράφει και η ίδια η ποιήτρια “Δεν κρύφτηκα ποτέ πίσω από τίτλους. Δε φόρεσα ποτέ ψεύτικα προσωπεία. Είχα πάντα μέσα μου τη Σοφία να είμαι απλά ο εαυτός μου….”

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Άγγελος Κολοκοτρώνης, Δημοσιογράφος ενώ η κυρία Ηλιάδα Κοκαρίδα, Ηθοποιός θα απαγγείλει έργα της ποιήτριας.

Η Μαρία Ταπακτσόγλου – Μπούλη γεννήθηκε και ζει με την οικογένειά της στη Θεσσαλονίκη. Με τη ολοκλήρωση της ακαδημαϊκής της πορείας, ασχολήθηκε με το εμπόριο και τις επιχειρήσεις.

Για χρόνια ήταν υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στο «Σπίτι της Ευρώπης», διοργανώνοντας Διεθνή Συνέδρια και συναφείς εκδηλώσεις. Η ποίηση και η ανάγκη έκφρασης μέσω αυτής αποτελούσαν πηγαία εσωτερική ανάγκη από την παιδική της ηλικία. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρίας Λογοτεχνών Ελλάδος.

Η Ποιητική Τριλογία της Μαρίας Ταπακτσόγλου – Μπούλη αποτελείται από τρεις Ποιητικές Συλλογές: Νοσταλγοί Της Εδέμ (2016), Ιχνηλάτες Ονείρων (2017) και Βροχή Περσίδων (2018).

Η Ποιητική Τριλογία φιλοξενείται στην έδρα Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ.

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, στις 19:30.
Αίθουσα Εκδηλώσεων Φ.Α.Α.Θ
Αγίας Σοφίας 38, 4ος όροφος

Σύνταξη κειμένου Ελπίδα Παπαδανιήλ / Ραδιοφωνικός παραγωγός / αρθρογράφος