Παγκόσμια περιοδεία πριν την Αθήνα

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και η καινούργια του παράσταση “Transverse Orientation” (Εγκάρσιος προσανατολισμός) περιοδεύουν ανά τον κόσμο, πριν έρθουν στη ΣΤΕΓΗ του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο διεθνής Έλληνας καλλιτέχνης για μια ακόμη φορά έχει αφήσει άφωνο το παγκόσμιο κοινό και συγκεντρώνει υμνητικές κριτικές.

Κι’ όταν λέω παγκόσμια περιοδεία, δεν εννοώ δυο-τρεις πόλεις στην Ευρώπη. Στο τέλος του άρθρου θα διαβάσετε που έχει ταξιδέψει και θα ταξιδέψει. Η παγκόσμια περιοδεία του αφορά στο 2021 & 2022. Μεγάλα φεστιβάλ και πασίγνωστα θέατρα έκαναν αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσουν την παράσταση.

Όταν αρχές Σεπτεμβρίου παίχτηκε στο Théâtre de la Ville και στο théâtre du Châtelet, στο Παρίσι, οι Έλληνες της Γαλλίας μας μετέφεραν ενθουσιώδη σχόλια. Το ίδιο συμβαίνει τώρα στο Λονδίνο, που σήμερα, αύριο και μεθαύριο (21,22 &23 Οκτωβρίου) η παράσταση παίζεται στο Sadler’s Wells Theater.

Σε μια εκτενή συνέντευξη η μεγάλη εφημερίδα Financial Times παρουσιάζει τον Έλληνα δημιουργό Δημήτρη Παπαϊωάννου και την παράσταση «Εγκάρσιος προσανατολισμός» που φέρνει εικόνες από την Ιστορία της Τέχνης και τη Μυθολογία. – “H κρίση στην Ελλάδα γέννησε τον πιο συναρπαστικό χορό του αιώνα” – γράφει η εφημερίδα και χαρακτηρίζει την παράσταση ως… The art of painting with bodies.

Ο “Εγκάρσιος Προσανατολισμός”, το νέο έργο του ιδιοφυούς, διεθνούς Έλληνα χορογράφου μάς προσανατολίζει προς μια πηγή φωτός, δίνοντάς μας το έναυσμα να ισορροπήσουμε για να μη χαθούμε. Αν έχετε χρόνο δείτε το…

Η συνέχεια εδώ: https://bit.ly/3C2RIOx