Ο Σάββας Αμανατίδης συμμετέχει στην έκθεση ζωγραφικής mta-art με τίτλο “συναισθήματα”

“Θέλω κάποια στιγμή να ασχοληθώ με τη ζωγραφική απόδοση, του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, και της ελληνικής μυθολογίας. Χρειάζεται πολλή μελέτη και σεβασμό και όταν θα είμαι σίγουρος για τις γραμμές μου, θα το υλοποιήσω!”

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας έδωσαν ώθηση να ασχοληθείτε με τη ζωγραφική; Η αγάπη μου για τη ζωγραφική, ήταν μία έμφυτη διάθεση που είχα από παιδί. Ήταν χαρά για μένα από τότε που κατάλαβα τον εαυτό μου, να αποτυπώνω εικόνες και καταστάσεις με τον τρόπο που τις αισθάνεται, μία παιδική ψυχή. Μία δειλή αρχή, που στη συνέχεια αγάπησα.

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Λατρεύω και σέβομαι όλες τις μορφές τέχνης, από την αναγέννηση μέχρι και τις πιο σύγχρονες τεχνικές ζωγραφικής, που προβάλλουν ψυχισμό και άποψη. Έχοντας επικεντρωθεί στο τι θέλω να δω και να νιώσω έγω, από τη δική μου προοπτική, μελέτησα τον ιμπρεσιονισμό και τις τεχνικές μορφές του, σαν ένα απερίσπαστο μάτι που κυνηγά την εικόνα, και την αίσθηση που δημιουργεί αυτή.

Από που αντλείτε την έμπνευσή σας; Όλα γύρω μας μπορούν να μας δώσουν ώθηση, και κίνητρο για δημιουργία. Από μία εκδρομή, έναν περίπατο, μία κατάσταση. Είναι μία συνεχής αναζήτηση. Εγώ προσωπικά λατρεύω τη φύση και ότι περιβάλλει αυτή, γιατί είναι μοναδική, αλλά ταυτόχρονα και πολυπρόσωπη.

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Καθημερινά ζεις στην πρόκληση, σε όλα τα επίπεδα της ζωής σου. Μεγαλύτερη πρόκληση για μένα είναι να είμαι σταθερός, και δημιουργικός, και να αποδίδω τις εικόνες μου με αγάπη. Η ζωγραφική έχει ύφος και συναίσθημα. Αν αυτά τα δύο δεν τα διαχωρίσεις πότε, τότε έχεις πετύχει την κατανόηση και το σεβασμό στην τέχνη!

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να μεταδώσετε στους επισκέπτες της έκθεσης; Η ζωγραφική είναι αγάπη για τη ζωή, και ανάγκη έκφρασης όπως κάθε μορφή τέχνης. Ακολουθώντας το ένστικτο και την ψυχή σου, μπορείς να κάνεις και να πετύχεις πολλά πράγματα. Όταν είσαι δημιουργός, εσύ θέτεις τους όρους, και αλλάζεις αυτό που σε ενοχλεί και σε προσπερνά. Δεν έχεις λοιπόν παρά να βαδίσεις στο δικό σου μονοπάτι, με όπλο το πινέλο, και ασπίδα την παλέτα σου!!

Εγκαίνια: Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στις 20:00 στον Α’ όροφο.
Διάρκεια έκθεσης 1-9/04/2023.
Ώρες λειτουργίας καθημερινά 12:00-14:00 & 19:00-23:00.
Απλίκα: Κ. Παλαιολόγου 17 & Μ. Αλεξάνδρου Νέα Σμύρνη – τηλ. 211.4065509

Τα έργα σας θα μπορούσε να είναι επηρεασμένα από τα βιώματά σας και από το περιβάλλον σας; Όπως ανέφερα και πριν, όλα γύρω μας είναι ένα κίνητρο για δημιουργία. Σίγουρα όταν βιώνεις στο περιβάλλον σου εικόνες και καταστάσεις, εμπνέεσαι. Προσπαθείς να δεις τα πράγματα από τη δική σου γωνία, διορθώνοντας τα τρωτά με μία πιο ευχάριστη πινελιά, ή ακόμα όταν αυτό χρειάζεται να προβάλεις την αλήθεια των εικόνων και των αισθήσεων, με τρόπο τεχνικά διακριτικό, χωρίς να προσβάλεις την αισθητική.

Θα μπορούσατε να ασχοληθείτε με κάποια άλλη μορφή τέχνης εκτός από τη ζωγραφική; Λατρεύω τη ζωγραφική, χωρίς αυτό να με αποκλείει να ασχοληθώ και με κάτι διαφορετικό, αν αυτό φυσικά με ενδιαφέρει.

Υπάρχει κάποιο project που να αποτελεί όνειρο ζωής; Είναι όμορφο να σχεδιάζεις την προοπτική σου. Κάνοντας απολογισμό της ζωγραφικής μελέτης, και εμπειρίας μου, και αφού βγάλω το απόσταγμα από αυτά που έμαθα και ένιωσα ζωγραφίζοντας, αξίζει να προσπαθήσω. Θέλω κάποια στιγμή να ασχοληθώ με τη ζωγραφική απόδοση, του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, και της ελληνικής μυθολογίας. Χρειάζεται πολλή μελέτη και σεβασμό και όταν θα είμαι σίγουρος για τις γραμμές μου, θα το υλοποιήσω!