Ο Μιλτιάδης Κολιαδήμας στο μακρινό ταξίδι

…κι έρχεται η ώρα που ένας «κύκλος» κλείνει κι ένας νέος ξεκινά… Ο λόγος για το 5γραμμο και τον Μιλτιάδη Κολιαδήμα που γνωρίσαμε μέσα από τα ταξίδια του σε όλο σχεδόν τον κόσμο αλλά κυρίως μέσα από την μουσική του διαδρομή. Ξεχωριστό μέρος του δικού του προσωπικού προφίλ, πάντως, αποτελεί και η σχέση του με την μουσική που ξεκινά από την παιδική ηλικία, ανανεώνεται συνεχώς και το πιο πρόσφατο «αποτύπωμα» της είναι ο e-δίσκος/demo «Πολιτισμένες Εξορίες», με 7 τραγούδια σε στίχους και μουσική του ιδίου (σ.σ. εκτός ενός που έχει συνθέσει ο αδερφός του Χάρης)…

Ακούστε το Single Μακρινό Ταξίδι

https://www.youtube.com/watch?v=ozSjonSsDoY

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Να τραγουδώ στην παιδική μου κούνια, Ένα το χελιδόνι Του Μίκη Θεοδωράκη.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Στην Ελλάδα έχουμε ευτυχώς πολλούς άξιους μουσικούς και ερμηνευτές. Θα ήταν τιμή μου να μπορούσα κάποτε να συνεργαστώ με καταξιωμένους καλλιτέχνες. Είναι πολλοί. Ο Σωκράτης Μάλαμας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μπάμπης Στόκας η Γιώτα Νέγκα και πολλοί άλλοι.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Η μουσική ήταν πάντα βασικό συστατικό της ζωής μου. Όταν στα 18 απέτυχα στις πανελλαδικές να μπω στη μουσικολογία στεναχωρήθηκα παρά πολυ. Και έτσι σπούδασα οικονομικά. Αλλά δεν μπόρεσα ποτέ να ζήσω χωρίς μουσική. Μου έχει δώσει γνώση, κουράγιο, πειθαρχία, γλέντια και πολλά άλλα.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Αυτό θεωρώ πως είναι κάτι σχετικό. Επιτυχία ή αποτυχία για μένα είναι να είσαι μέσα σου πραγματικά χαρούμενος και γαλήνιος. Ακόμη και οι δύσκολες στιγμές έρχονται για να μας αποδείξουν πως έχουμε τη δύναμη να φτάσουμε στο σκοπό μας.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Είναι ένα μέρος της μουσικής βιομηχανίας. Κάποιοι επιλέγουν να συμμετέχουν. Προσωπική μου άποψη είναι πως όπως και σε κάθε δουλειά θα πρέπει να αναδειχθείς από χαμηλά μόνος και με συνεργάτες. Φυσικά τα ΜΜΕ είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο για την προβολή κάθε καλλιτέχνη.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Δυστυχώς στην Ελλάδα με την πτώση των δισκογραφικών εταιριών τα πράγματα άλλαξαν. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι πολύ αξιόλογοι άνθρωποι που αναζητούν και βοηθούν νέους ανθρώπους να στήσουν τη μουσική καριέρα. Και αυτό το θεωρώ ελπιδοφόρο.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Εμφανίζομαι στο 5γραμμο στη Ζαχάρω Ηλείας και στο άμεσο μέλλον θα συνεχίσουμε παραστάσεις σε Πελοπόννησο και στην Αττική. Επίσης μεσα στο έτος θα ήθελα να κυκλοφορίσει επίσημα πλέον ο πρώτος μου προσωπικός δίσκος “Πολιτισμένες Εξορίες”.

Ο δίσκος Demo Πολιτισμένες Εξορίες

https://www.jamendo.com/album/171691/politismenes-eksories?fbclid=IwAR0WRnMBnIrAs1LsDLzigh0toyslGAzIU7C6-ev2IbUdAAD271ZWtrc5nh4

Το Μουσικό Εστιατόριο 5γραμμο

https://www.facebook.com/5grammo/

Η καλλιτεχνική μου σελίδα

https://www.facebook.com/miltiadismusic/?eid=ARCg2gQGjaaOUd6Kqbx1GhVtVA_vRdle_nR2WJAhoFrAcLdSRmF6yjScZPeG-6dY9MziW2bIO7WHSsip

Βιογραφικό.

Ο Μιλτιάδης Κολιαδήμας, 39 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζαχάρω, και στη συνέχεια βρέθηκε στη Σκωτία σπουδάζοντας Οικονομικές Επιστήμες και Διοίκηση Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Ακολούθως ταξίδεψε κι εργάστηκε, επί σειρά ετών, σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια, σε διάφορες χώρες του κόσμου, με την εργασιακή του εμπειρία να δημιουργεί ένα πραγματικά βαρύ «βιογραφικό»…
Πλέον αποφάσισε να διοχετεύσει μέρος της εμπειρίας του στην γενέτειρα του, στην οικογενειακή επιχείρηση.

Κι έρχεται η ώρα που ένας «κύκλος» κλείνει κι ένας νέος ξεκινά… Ο λόγος για το 5γραμμο και τον Μιλτιάδη Κολιαδήμα που γνωρίσαμε μέσα από τα ταξίδια του σε όλο σχεδόν τον κόσμο αλλά κυρίως μέσα από την μουσική του διαδρομή. Πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια που το παιδί, από το Ανήλιο της Ζαχάρως επέλεξε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο εξωτερικό κάνοντας αυτό το οποίο ήξερε καλύτερα από πολλούς… να δημιουργεί εστιατόρια υψηλών προδιαγραφών, έχοντας πάντα μαζί του την κιθάρα του. Είκοσι χρόνια μετά ο Μιλτιάδης επιστρέφει στον χώρο που αγάπησε περισσότερο, στο Ανήλιο προκειμένου να δημιουργήσει το δικό του 5γραμμο.

Ξεχωριστό μέρος του δικού του προσωπικού προφίλ, πάντως, αποτελεί και η σχέση του με την μουσική που ξεκινά από την παιδική ηλικία, ανανεώνεται συνεχώς και το πιο πρόσφατο «αποτύπωμα» της είναι ο e-δίσκος/demo «Πολιτισμένες Εξορίες», με 7 τραγούδια σε στίχους και μουσική του ιδίου (σ.σ. εκτός ενός που έχει συνθέσει ο αδερφός του Χάρης)…

Miltiadis Koliadimas

Ε-mail: [email protected]
Address: Tzavela – Dyovouniotou 13, PC 18533 Piraeus, Greece
Mobile: 00306987885574

Date of Birth: 24.07.1980
Nationality: Greek

Personal Profile

A passionate Food & Beverage professional with extensive academic background and hospitality Experience in USA, Europe, Middle East and China.

Focused on transforming the operation to achieve the highest results On guest satisfaction and financial returns.
Part of the Management team on the pre opening phase of two hotels
Development of new Products and Services in order to improve the quality of the service and create unique experiences to the guests
Business Development Plan/Sales Mix Analysis/Sales analysis/ P&L meetings/ Menus Associate and supervisor recruitment, Performance management reviews Hosting media visits, social media Advertisements

Work Experience

03/18 – Present
F&B Manager Papatheocharis Group Glyfada Attikis – Responsible for 3 All day Bar Restaurants

4/2017- 10 /2017
Consulting Food And Beverage Manager Glynhill Hotel

Training Food and beverage team
FinancialAttendance
Team training
Consulting food and beverage sales and marketing

4/2015- 3/2017

Hotels: Mandola Rossa and Thalasso, Food And Beverage Director, Peloponnese Grecotel, (11 outlets)

Cape Sounio, Grecotel, Food And Beverage Manager, Sounio Attica Greece (5 outlets)
Responsible for the operations of 8 food and beverage outlets
Analyzing and take responsibility of the financial results of the F&B department

Marketing Strategy, Responsible of setting deals with supplying companies for sponsorships of Operational equipment or Entertainment needs
Development of the quality of service, team knowledge and recruitment Service culture development and creation of training courses for the team
Development of new Products and Services in order to improve the quality of the service and create unique experiences to the guests
Business Development Plan/Sales Mix Analysis/Sales analysis/ P&L meetings/ Menus Associate and supervisor recruitment, Performance management reviews Hosting media visits, social media Advertisements

12/2014-4/2015:

Jing An Shangri La, Operations Manager 1515 West Chophouse, Bar and The Tasting Bar, Shanghai
China.
Responsible for:
120 seats Steak House including 2 private dining rooms
80 seats Single malt and bourbon bar
The Tasting bar” Lately introduced south American Concept with Tapas, cocktails, wines and beers inspired from south America (40 seats)

07/2013-11/2014:
Waldorf Astoria, Restaurant Manager Lexington Grill, Hilton, Ras al Khaimah, UAE 346 Rooms,,http://waldorfastoria3.hilton.com/en/hotels/uae/waldorf-astoria-ras-al-khaimah-RKTWAWA/index.html

Part of the Pre- Opening/Opening team and responsible for the daily operation of the outlet including but not limited to:

250 seats Steak House including 4 private dining rooms 300 labels wine cellar Single malt and Bourbon bar, team of 20
Preparation of Operating Procedures
Development of new Products and Services in order to improve the quality of the service and create unique experiences to the guests
Monthly business report/Business Development Plan/Sales Mix Analysis Sales analysis/ P&L meetings/ Menu engineering
Building up strong team spirit and confidence within the new team members Staff roster and daily On-the-Job training

Associate and supervisor recruitment, Performance management reviews Marketing plan/calendar, hosting media visits, social media Achievements

Achieved budget and forecast in the first 7 months of operation
Excellent customer feedback Tripadvisor/booking.com (product knowledge, up selling, understanding the needs of the guest and create unique experience

10/2009-09/2012: Starwood Group:

Restaurant Manager, “Flame” Restaurant & “Diner” (Steak & Sea Food Restaurant & American Diner Restaurants),
Costa Navarino, Navarino Dunes, Starwood Hotels & Resorts, Messinia, 5* Greece 780 rooms, http://www.romanoscostanavarino.com Part of the Pre-Opening/Opening team and responsible for the daily operation of the outlets including but not limited to:

160 seats, team of 25
Great feedback from the guests, directly to the hotel management and to the social media Staff roster and daily On-the-Job training

Head trainer of “F&B Essentials” course, a two day training for all F&B servers Teams’ daily and annual performance management, Stock taking & Orders, Menus Preparation and update of outlets’ Standard Operating Procedures

Excellent financial results for the first two years of operation, budget targets achieved, Revenue exceeded

Branding of the new concept of the restaurant as an a la carte Steakhouse Increasing the covers served by attracting more in house and walk in guests Introducing new products and services highlighted by the local culture

Organization and implementation of theme dinners and group events (wine dinners, tasting menus experience, cocktail nights, golf tournaments)

Hotel Grande Bretagne 5*, Luxury Collection, Athens, Greece, 321 rooms Restaurant Head Waiter/Supervisor, All Specialty restaurants

10/2012-7/2013: Consultant opening of “Ela” Restaurant at Gialova, Messinia, Greece 4/2009-10/2009: Hotel Cape Sounio Grecotel, Sounio,5*, Greece 180 rooms, Restaurant Supervisor, All Day Dining & A la Carte Restaurants

8/2007 -1 2/2008: The Breakers Resort, Palm Beach, Florida,5*, USA, F&B Management Trainee, L‘escalier (French, five diamonds Restaurant)

Qualifications

1999-2005: University of The West Of Scotland. Bachelor Honors on Business Economics and Management.

2006-2007: University of Strathclyde. Masters on International Hospitality Management

Dissertation Research: Leadership In the Hospitality Industry

2008: Court of Master sommelier. Sommelier certification.

Other Skills/Languages
Novel, Opera, Micros, POS, Emailer, Birchstreet, MMS, Word, Excel, PowerPoint Greek – mother tongue, English – excellent

References

Available upon request