Ο Μάκης Κουλιάνος προσφέρει ένα έργο στην Ανθρωπιστική δράση της Επίμονης Τέχνης για τη Θεσσαλία στο Myro Antiques house

Φιλανθρωπική δημοπρασία: Κυριακή 22 Οκτωβρίου

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Θεσσαλία μέσω της Επίμονης Τέχνης, της Myro Antiques house και του Ερυθρού Σταυρού.

“Όλοι θα μπορούσαμε να είμαστε στη θέση τους η αλληλεγγύη μεταξύ μας οφείλει να προσφέρει το καλύτερο δυνατό που μπορεί… Σας περιμένουμε να βρείτε έργα μεγάλης αξίας με τιμές εκκίνησης που δεν έχουν επαναληφθεί βάζοντάς σας στην ευκαιρία να γίνετε συλλέκτης έργων Τέχνης βοηθώντας τον συνάνθρωπο… Προσφερουμε την Τέχνη μας ώστε να ενισχύσουμε τους πληγέντες. Σας θέλουμε έμπρακτα δίπλα μας σε αυτή την επενδυτική προσφορά με επίκεντρο τον άνθρωπο”…
“Αγαπά τον άνθρωπο γιατί είσαι ΕΣΥ”
Νίκος Καζαντζάκης

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ – Ίδρυση Έμπνευση Επιμέλεια: Χρύσα Μπαρζόκα

Ποιό έργο σας προσφέρατε για αυτόν τον σκοπό; Προσφερώ 2 έργα μου γι’ αυτο τον ανθρωπιστικό σκοπό της Επίμονης Τέχνης. Τέτοιες στιγμές η αυτοθυσία και η αλληλεγγύη ειναι το μεγαλύτερο οπλό που μπορούμε να έχουμε. Τα έργα που προσφέρω αναφέρονται στο μεγαλύτερο παραδειγμα αυτοθυσίας. Τον Ιησού.

Συμμετέχετε κι εσείς σε αυτήν την Επίμονη προσπάθεια. Πόσο πιστεύετε ότι η Τέχνη μπορεί να συμβάλει στην αλληλεγγύη και στην συναισθηματική υποστήριξη μεταξύ μας; Πιστεύω οτι η Τέχνη συμβάλει στο να μας προκαλέσει συναισθηματα βαθιάς σκέψης και ενσυναίσθησης. Μέσω της παρατήρησης διακρίνουμε τη δυναμική της τέχνης και της αλληλεγυης.

“Αγάπα τον Άνθρωπο γιατί είσαι εσύ” γράφει ο Έλληνας στοχαστής Νίκος Καζαντζάκης. Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο motto; «Amor vincit omnia». Η αγάπη κατακτά τα παντα.

Με τον τρόπο σας μέσα από το ταλέντο σας στην Τέχνη θα θέλατε να μεταφέρετε κάποιο μήνυμα στους συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία; Το μήνυμα που θα ήθελα να μεταφέρω ειναι οτι άνθρωποι με κοινό ενδιαφέρον μαζευτηκαν για εναν κοινο σκοπο να βοηθησουμε ανθρωπους που διχως να μας γνωρίζουν μας ενώνει η Τέχνη, η ανθρωπιά, η ελπιδα. Μία αισθηση ζεστασιας και η ομόνοια.

Είναι γνωστή η δύναμη του χρώματος και της Τέχνης. Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να συμβάλει και σε άλλα θέματα όπως η παγκόσμια Ειρήνη; Φυσικα και πιστευω οτι συμβάλει και σε αλλα θέματα διοτι μεσα απο τα χρώματα δημιουργούνται συναισθήματα ελπίδας, ανάγκης ειρήνης.

Τι θέμα θα ζωγραφιζατε γι’ αυτό μέσα από την έμπνευσή σας; Θα δημιουργούσα περιβάλλον με αναφορά στην ελπίδα και στην αρμονία μεσω των χρωμάτων.

Ο Μάκης Κουλιάνος, ένας καλλιτέχνης που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και εξελίχθηκε σε έναν πολύ ενδιαφέρον και δραστήριο ζωγράφο. Το καλοκαίρι του 2023 εντάσσεται στην ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ και παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση Οκτώβρη 2023 με τίτλο “Amor Fati” στην γκαλερί Myro.

Στο έργο του, ο Μάκης Κουλιάνος αντλεί έμπνευση από μεγάλους καλλιτέχνες του παρελθόντος, όπως ο Caravaggio, ο Roberto Ferri, ο Jose de Ribera και ο Guido Reni. Αυτοί οι καλλιτέχνες ανήκουν στη σχολή του Chiaroscuro, χαρακτηριζόμενη από την έντονη αντίθεση μεταξύ σκιάς και φωτός, δημιουργώντας ένα δραματικό και εκφραστικό αποτέλεσμα στις εικόνες τους. Το τέχνασμα του Chiaroscuro επιτρέπει στον Κουλιάνο να αναδεικνύει την πνευματική ανησυχία μέσα από το έργο του.

Το κύριο κίνητρο του Μάκη Κουλιάνου είναι η εξέλιξη της ψυχής του μέσα από την τέχνη. Με την αφύπνιση της συνείδησής του και την επίτευξη συνειδητοποιημένων επιλογών, αποσκοπεί στο να επιτύχει το “AMOR FATI,” μια φράση που μεταφράζεται ως “Αγάπη για το Πεπρωμένο.” Αυτή η φιλοσοφία υπογραμμίζει την αποδοχή και την αγάπη για τον δρόμο που κάθε ψυχή διανύει, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις και τα εμπόδια που ενδεχομένως παρουσιάζονται.

Τα έργα του Μάκη Κουλιάνου αντικατοπτρίζουν την ευαισθησία της ψυχής και αναδεικνύουν τις εσωτερικές αναζητήσεις και αναστατώσεις. Με τον χρήστη του Chiaroscuro και του Tενεμπρισμού, δημιουργεί σκηνές που μεταδίδουν μια αίσθηση μυστηρίου και εσωτερικής συναισθηματικής έντασης.

Ο Μάκης Κουλιάνος είναι ένας καλλιτέχνης που εξελίσσει την τέχνη του με βάση την εσωτερική του αναζήτηση και την αγάπη του για τον πολύπλοκο κόσμο της ψυχής. Μέσα από τον συνδυασμό της παράδοσης και της προσωπικής αφύπνισης, δημιουργεί έργα που ενεργοποιούν τη σκέψη και τα συναισθήματα του θεατή.

Επίμονη Τέχνη: Ιδρυση – Καλλιτεχνική επιμέλεια Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra
https://www.facebook.com/epimonitexni
www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr