Ο Κυριάκος Μαριδάκης Ιδρυτικό Μέλος του Ναυτικού Ομίλου Ανοιχτής Θαλάσσης Φίλων ΑΧΕΠΑ Nautical Club

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και τιμή o Οικουμενικός  Έλληνας της “Διεθνούς Πολιτιστικής διπλωματίας” Κυριάκος Μαριδάκης υπέγραψε το καταστατικό του νεοσύστατου Ναυτικού Ομίλου Ανοιχτής Θαλάσσης Φίλων ΑΧΕΠΑ Nautical Club το Σάββατο 31 Ιουλίου στα πλαίσια της ημερίδας με θέμα τα «99 Χρόνια Προσφοράς της Οργάνωσης στον Ελληνισμό και την Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι, συμμετέχοντας ως ενεργό ιδρυτικό μέλος στον μεγαλύτερο ομογενειακό οργανισμό παγκοσμίως, προβάλλοντας τον Ελληνισμό και τα ελληνικά θέματα διεθνώς, μέσω των Αρχών και των Ιδεωδών που διέπουν την ΑΗΕΡΑ, όπως είναι η Προστασία του Ελληνισμού, η Εκπαίδευση, η Φιλανθρωπία, η Προστασία του Θεσμού της Οικογένειας και η Ατομική Αριστεία.

Ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Μουτούσης του ομίλου ΑΧΕΠΑ HJ 25 δήλωσε σχετικά με την ίδρυση του ομίλου οτι: “Η Ελληνοαμερικανική Ένωση  AHEPA -American Hellenic Educational Progressive Association όπως είναι ακριβώς η ονομασία της- αποτελεί τη μακροβιότερη ενεργή Ενωση παγκοσμίως. Ιδρύθηκε το 1922 στην Ατλάντα της Τζόρτζια με σκοπό την ομαλή ενσωμάτωση των Ελλήνων στην αμερικανική κοινωνία, προασπίζοντας με αγώνα και πάθος τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Κυβερνήτης ΑΧΕΠΑ Ελλάς
Κωνσταντίνος Βαρσάμης
Αριστερά ο Πρόεδρος του τμήματος
ΑΧΕΠΑ HJ – 25 Άγιος Ανδρέας – Αχαϊας Ιδρυτής και δεξιά ο Κυβερνήτης ΑΧΕΠΑ HELLAS κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης

Με την πλήρη αφομοίωσή τους, η αποστολή της προσανατολίστηκε στη φιλανθρωπία, στην εκπαίδευση και την προώθηση και διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας των Ελληνοαμερικανών και των Ελλήνων άλλων χωρών όπου είχε παρουσία η AHEPA, όπως στην Αυστραλία, στον Καναδά, στις Μπαχάμες, στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Η αποστολή της AHEPA είναι σημαντική καθώς κάθε πράξη της και κάθε έργο της στοχεύουν στην ανάδειξη του Ελληνισμού, της Ελλάδας, της πραγματικής Ελλάδας. Είναι μια οργάνωση δομημένη από την Ομογένεια και αφοσιωμένη στο να προάγει -μέσω των πολυάριθμων πολιτιστικών εκδηλώσεων- το ελληνικό στοιχείο, να ενώνει και να δυναμώνει τις ελληνικές κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο.”

Από δεξιά ο Επιχειρηματίας
Paul Kotrotsios – Εκδότης Hellenic American News, Ιδρυτής της Hermes Expo στις ΗΠΑ, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ταγαράς
και ο κ. Κυριάκος Μαριδάκης

Με περισσότερα από 250.000 μέλη, μεταξύ αυτών και τρεις πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ (Ρούζβελτ, Τρούμαν και Φορντ), έχει συνεισφέρει με πολυάριθμες δωρεές στη χρηματοδότηση ιατρικών και άλλων ερευνών στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, καθώς και σε προγράμματα μαθητικών υποτροφιών. Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της έχει χρησιμεύσει ως ζωτικό μέσο για την προοδευτική ανάπτυξη και ανάδειξη των Αμερικανών πολιτών ελληνικής καταγωγής σε κάθε πτυχή της κοινωνίας: κυβέρνηση, επιχειρήσεις, εκπαίδευση και τέχνες. Αυτή η εκπλήρωση απεικονίζει την υπόσχεση του αμερικανικού ονείρου και συμβολίζει την ηθική της σκληρής δουλειάς των μεταναστών προγόνων μας που εργάστηκαν για να επιτύχουν αυτό το όνειρο έχοντας ριζωμένες βαθιά στην καρδιά τους τις αρχές του Ελληνισμού

Από αριστερά τα ιδρυτικά μέλη του Ναυτικού ομίλου ΑΧΕΠΑ, o επιχειρηματίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες κ. Paul Kotrotsios, ο γνωστός δικηγόρος Φώτης Μπαμπάνης, με την Α.Ε. πρέσβη του Ισραήλ κ. Αμράνι έχοντας δίπλα του τον κ. Κυριάκο Μαριδάκη

 “Είναι ο πρώτος Ναυτικός Όμιλος ΑΗΕΡΑ και Φίλων της Αδελφότητας, που ιδρύεται και είναι η απαρχή πολλών πραγμάτων.”

Ο κ. Μαριδάκης γνωστός για τη ρητορική του δεινότητα και για τις πολλαπλές διεθνείς δράσεις και πρωτοβουλίες συνομιλεί στα πλαίσια της ημερίδας με την Α.Ε. Πρέσβη του Ισραήλ και τα ιδρυτικά μέλη του Ναυτικού ομίλου.

Όπως έγραψε ο Ελύτης, «εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις». Αυτό τα λέει όλα για την πατρίδα μας, που η θάλασσα είναι το βασικό στοιχείο του πολιτισμού και της οικονομικής μας εξέλιξης.

Από αριστερά η Α.Ε. πρέσβης του Ισραήλ κ. Αμράνι, ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Χρυσουλάκης και ο Οικουμενικός Έλληνας κ. Κυριάκος Μαριδάκης

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι είμαστε η πρώτη Ναυτιλιακή Δύναμη στον Κόσμο. Η ιδέα για τον Ναυτικό Όμιλο είναι καθαρά συνδετική. Η θάλασσά μας είναι ιδανική για να ενώνει. Θέλουμε να δημιουργήσουμε αθλητικό, κοινωνικό και επιχειρηματικό σημείο συνάντησης ανθρώπων που τους συνδέουν κοινές αξίες και τρόπος σκέψης. Σε γενικές γραμμές οι στόχοι του Ναυτικού Ομίλου Ανοικτής Θάλασσας Φίλων ΑΗΕΡΑ είναι: Ο Ναυταθλητισμός, η Προώθηση των Αρχών και Ιδεωδών της ΑΗΕΡΑ και η Κοινωνική και Επιχειρηματική Δικτύωση των μελών μας.”

Τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ν. Ταγαράς, ο Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, ο αγαπητός Φίλος Πρέσβης του Ισραήλ κ. Yossi Amrani η πρόξενος της Πρεσβείας του Καναδά κα. Karen Krakow, ο Κυβερνήτης AHEPA HELLAS κ. Κωστας Βαρσάμης, εκπρόσωποι της περιφέρειας Αθηνών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.