Ο Κήπος διοργανώνει

το τριήμερο 18-20 Ιανουαρίου :
μία δωρεάν εκδήλωση και ένα σεμινάριο κινησιολογίαςΠαρασκευή 18/1 στις 20:00

Δείξε μου το φύλο σου, να σου πω ποιος/α είσαι

Εισηγήτρια: Μαρία Κάλφα
Εκκινώντας από κάποιες ερωτήσεις ή δηλώσεις και στη συνέχεια με συζήτηση και παιχνίδι, η δωρεάν εκδήλωση θα εστιάσει στα έμφυλα στερεότυπα που υπάρχουν και πώς αυτά γεννήθηκαν σε βάθος χρόνου
Τα φύλα δεν είναι απλά ένα χαρακτηριστικό, είναι μέρος της ταυτότητας, αλλά ταυτόχρονα και σημείο κοινωνικών προσδοκιών.
Είμαστε εμείς ή το φύλο μας;
Τί είναι αυτό που μας καθορίζει;
Ποιος ορίζει το φύλο μας;
Η κοινωνία ή εμείς;

Πάρτε μαζί τον φίλο σας και ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τί ισχύει τελικά. Eiσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Η εκδήλωση αυτή είναι ένας προπομπός για το σεμινάριο «Φύλο & αγορά εργασίας» που θα πραγματοποιηθεί στον Κήπο κάθε Παρασκευή 18:00-21:00 (από 25/1 έως 22/2) με εισηγήτρια τη Μαρία Κάλφα. Στο σεμινάριο θα εξεταστούν προκαταλήψεις και στερεότυπα στην αγορά εργασίας (Μη βροντοχτυπάς τις χάντρες η δουλειά κάνει τους άντρες, το γιαπί, το πιλοφόρι, το μυστρί…). Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προβληματιστούν σε γεγονότα της καθημερινής τους ζωής και στο πώς το φύλο ως μία μορφή ταυτότητας προσδιορίζει και περιορίζει την δράση τους, ενώ θα τους δοθούν χρήσιμες συμβουλές για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο. Η συνάντηση γνωριμίας με το σεμινάριο θα γίνει την Παρασκευή 25/1 στις 18:00 (είσοδος ελεύθερη).
Σάββατο 19 – Κυριακή 20/1 στις 18:00 – 22:00
Σεμινάριο κινησιολογίας & ελεύθερης έκφρασης: Από μέσα προς τα έξω |
Εισηγήτρια: Μαρία Στεφανίδου
Στόχος του σεμιναρίου είναι η αναγνώριση και αξιοποίηση της ήδη υπάρχουσας κινησιολογικής μας βάσης.
Μία εξελικτική πορεία που θα ξεκινήσει από το εγώ και θα φτάσει στο εμείς μέσα από μία ψυχαγωγική ομαδική διαδικασία.

Ο τρόπος που περπατάμε, που κινούμαστε, που χορεύουμε είναι μοναδικά, αυθεντικά και δικά μας εφόδια. Γνωρίζοντάς τα μπορούμε να τα επεξεργαστούμε, να τα εξελίξουμε, να τα διαφοροποιήσουμε και να προετοιμάσουμε το σώμα μας για κάθε συνθήκη.
Το όφελος των συμμετεχόντων είναι η ουσιαστική επικοινωνία που θα χτίσουν με το σώμα τους. Η εμβάθυνση στις δεξιότητές του. Η εξελικτική πορεία των κινήσεων που μπορούν να παραχθούν μέσα από το εύρος των ήδη υπαρχόντων κινήσεων όπως και η παρατήρηση και η σχέση με άλλα σώματα.
Η Μαρία Στεφανίδου σπούδασε υποκριτική στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος». Μετράει αρκετές συμμετοχές σε παραστάσεις ως ηθοποιός και χορεύτρια, καθώς και στον κινηματογράφο ως πρωταγωνίστρια σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Πέραν της υποκριτικής δραστηριοποιείται στον χώρο της performance και της εμψύχωσης. Έχει διοργανώσει πολλά σεμινάρια κινησιολογίας, βραβεύτηκε μάλιστα το 2018 από την Unesco Πειραιώς και Νήσων για την προσφορά της στην τέχνη, με την παράσταση «Βέντλα – Το ξύπνημα της άνοιξης» όπου είχε αναλάβει την κινησιολογία της παράστασης, που ανέβηκε σε σκηνοθεσία Αντώνη Morgan Κωνσταντουδάκη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο αυτό δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία με τις παραστατικές τέχνες, ούτε κάποια ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Απαραίτητα συστατικά είναι η όρεξη και η διάθεση για εξερεύνηση. Το υλικό που θα δοθεί αποτελεί όμως ένα σημαντικό υλικό βοήθειας και εξέλιξης για όσους ασχολούνται με το θέατρο, το χορό και τη performance.
Το σεμινάριο κινησιολογίας και ελεύθερης έκφρασης θα πραγματοποιηθεί σε οκτώ ώρες και το συνολικό του κόστος θα είναι 50 ευρώ (45 ευρώ φοιτητών/ ανέργων).
Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Απαιτείται προκράτηση θέσης.
Πληροφορίες – εγγραφές:
Κήπος (σεμινάρια, workshops, εκδηλώσεις)
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη – τηλ: 2313078962 (18:00 – 22:00)
e: [email protected]/
www.kipos-seminaria.gr,
https://www.facebook.com/kipos.seminaria/
twitter.com/kiposseminaria
Γραφείο Τύπου : Βάσω Μιδούχα, [email protected], 6973 552599