Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στις ετήσιες εκδηλώσεις του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Ε.Ν.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης  Μώραλης  παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Ε.Ν.

Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι ο Πειραιάς είναι η φυσική έδρα της ελληνικής ναυτιλίας, λέγοντας πως πρωταγωνιστεί στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου και αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για την εθνική μας οικονομία.

Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι ο Δήμος Πειραιά αν και δεν έχει την αρμοδιότητα, τη γνώση, ούτε τη διάθεση να συμμετέχει στη διαμόρφωση της ναυτιλιακής πολιτικής ή στα κλαδικά θέματα οφείλει να είναι μέρος των συζητήσεων,  καθώς λαμβάνονται αποφάσεις, οι οποίες μπορεί άμεσα η έμμεσα, αρνητικά ή θετικά να επηρεάσουν τη λειτουργία της πόλης και την ζωή των κατοίκων ή των επισκεπτών.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε  στην εποικοδομητική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τους φορείς της ναυτιλίας τα τελευταία 9 χρόνια. 

Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης επεσήμανε: «Ως Δήμαρχος Πειραιά, της πόλης που συγκεντρώνει όλη τη ναυτοσύνη της Ελλάδος, νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος για τα επιτεύγματα της ελληνικής ναυτιλίας.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους Προέδρους του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Ε.Ν. για το έργο τους και εύχομαι καλή χρονιά σε όλους».

www.piraeus.gov.gr