Ο γιαλός της Μυκόνου γέμισε γυναικεία ψαλμωδία

Φέτος η Νεκταρία Καραντζή, η διακεκριμένη υμνωδός και η γυναίκα που έχει εδραιώσει τη βυζαντινή ψαλμωδία των γυναικών στην Ελλάδα και όχι μόνο, βρέθηκε καλεσμένη του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου του Αγέρα, όπου έψαλε καθ’ όλη τη διάρκεια των Ακολουθιών της Μ. Εβδομάδας.

Η φωνή της αντήχησε σε ολόκληρη τη Μύκονο, με αποκορυφωμα την ακολουθία της Ανάστασης όπου ολόκληρο το νησί βρέθηκε στο γιαλό του νησιού.

Στο πλευρό της πάντα ο σύζυγος της, ο διεθνούς φήμης αρχιμουσικός Βασίλης Τσαμπρόπουλος ο οποίος όμως εξέπληξε και με το ταλέντο του στους βυζαντινούς ύμνους.

Επίσης, η μαθήτρια της από τη Μύκονο, δικηγόρος Μαίρη Δακτυλίδη και επίτροπος εκκλησίας, που ακολουθεί πιστά το δρόμο της δασκάλας της. 

Η Καραντζή έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα, μεταξύ άλλων, για την εμπειρία της στη Μύκονο, ευχαριστώντας για την πρόσκληση τον εφημέριο του ναού παπά Μανώλη Γαλανάκη: 
“Αυτή η Μ. Εβδομάδα είχε ένα χρώμα πολύ ιδιαίτερο για εμάς. Είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία κατάνυξης σε έναν τόπο γνωστό σε όλον τον κόσμο για λόγους που επ’ ουδενί σχετίζονται με κατάνυξη ή με εσωτερικότητα. Μα τα φαινόμενα -που ίσως δεν απατούν τόσο συχνά όσο νομίζουμε- είναι βέβαιο όμως πως κρύβουν κάποιους σπάνιους πολύτιμους και δυσεύρετους θησαυρούς. Κι εμείς τους ανακαλύψαμε […]”.