ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ “Μυκήνες: Η επόμενη μέρα”

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Ποιος φταίει για τις σοβαρές ζημιές στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών; Θα το μάθουμε πότε; Θα λογοδοτήσουν οι φταίχτες; Θα τιμωρηθεί κανείς; Θα παραιτηθούν κάποιοι; Όχι, όχι και όχι. Τίποτα δεν θα γίνει. Στην χώρα της ατιμωρησίας, όλα κουκουλώνονται, όλοι λένε ψέματα, όλοι την σκαπουλάρουν και συνεχίζουν να πληρώνονται από τον Έλληνα φορολογούμενο χωρίς να κάνουν τίποτα!

Η Μενδώνη ήταν 10 χρόνια γ.γ. του Υπουργείου πολιτισμού. Τι έκανε στο διάστημα αυτό για την προστασία των αρχαιολογικών χώρων; Είχε υποβάλει προτάσεις που δεν έγιναν δεκτές; Και μετά όταν έγινε υπουργός, τι κινήσεις έκανε; Κατέστρωσε σχέδιο προστασίας; Ήρθε σε επαφή με τους δήμους;

Αλλά το τραγικό επίσης ήταν το πώς διαχειρίστηκε το όλο θέμα, η αντιμετώπιση του ήταν οικτρή! Καμία συντριβή, καμία συναίσθηση της τραγικής κατάστασης, ανακρίβειες, ψευτιές και η ελεεινή δήλωση: “Το πολύ πολύ οι επισκέπτες να βλέπουν λίγο μαύρο στο χώμα”! Μα είναι φράση υπουργού πολιτισμού αυτή;

Και φτάνει στο σημείο, η υπουργός Πολιτισμού να λέει ψέματα και εξαπολύει κατηγορίες για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, δεν μπορούσε να μην υπερασπιστεί τον Δήμο και τον εαυτό του. Ο Δήμαρχος είναι χρόνια εκεί (από το 2011) και είναι κάργα δεξιός. Οπότε, όταν βλέπει ανθρώπους της παράταξης του ή υπουργούς να ψεύδονται, τους βάζει στην θέση τους.

Η Μενδώνη μέσα στην παράκρουση των ψεμάτων που επικαλέστηκε, είπε ότι ενώ υπάρχουν δεξαμενές με τόνους νερού στις Μυκήνες, δεν χρησιμοποιήθηκαν γιατί έφτασαν γρήγορα τα πυροσβεστικά οχήματα. Και της απάντησε ο Δήμαρχος….

Η συνέχεια εδώ https://bit.ly/2FiOPki