Νικόλας Λάππας: “Θεωρώ πως η μουσική μου έχει ένα στυλ πιο διαχρονικό κι έναν ιδιαίτερο τρόπο να μιλάει στους ανθρώπους στον καθένα τους ξεχωριστά”

Ο Νικόλας Λάππας απαντάει στις ερωτήσεις της δημοσιογραφικής ομάδας του polismagazino.gr

Σύστησέ μας τον άνθρωπο – καλλιτέχνη. Ποια είναι η μουσική σου ταυτότητα; Γεια σας. Τη μουσική μου θα την χαρακτήριζα ως έντεχνη αν και δε μου αρέσει αυτός ο όρος. Δεν υπάρχουν έντεχνες και άτεχνες μελωδίες. Θεωρώ πως η μουσική μου έχει ένα στυλ πιο διαχρονικό, και έναν ιδιαίτερο τρόπο να μιλάει στους ανθρώπους στον καθένα τους ξεχωριστά.

Πώς γεννήθηκε η αγάπη σου για τη μουσική και το τραγούδι; Νομίζω η αγάπη μου για τη μουσική ήταν Πάντα μέσα μου. Ξεκινώντας από πολύ μικρή ηλικία το πιανο και στη συνέχεια γύρω στα 15 κατάλαβα τελικά ότι το τραγούδι ήταν ο μόνος τρόπος έκφρασής μου.

Το τραγούδι ήταν μονόδρομος για εσένα, ή έχεις σπουδάσει και κάτι άλλο; Το τραγούδι μπορεί να είναι η μεγαλύτερη μου αγάπη αλλά μαζί με αυτό σπούδασα σχέδιο μόδας και make up. 

Ποια είναι τα «όχι» που θα πεις, στο βωμό της καριέρας; Είμαι ένας άνθρωπος που θα έκανα τα πάντα για τους στόχους μου χωρίς να σκεφτώ πολλά πολλά. Οτιδήποτε όμως βρίσκεται πάντα σε ηθικά πλαίσια. Δεν θα άφηνα ποτέ τον εαυτό μου να χαθεί προκειμένου να δημιουργήσω κάτι.

Ποιο είναι το τραγούδι, που όταν το ακούς ή το ερμηνεύεις, «λυγίζεις»; Είναι πολλά. Σίγουρα το «Δεν είμαι άλλος» και το «Παλιό μου παλτό». Αν και είμαι σίγουρος ότι το «Έρχεσαι» ήρθε για να γίνει άλλο ένα τέτοιο κομμάτι για μένα.

Ποιο είναι το στοιχείο του χαρακτήρα σου, που σε κάνει να ξεχωρίζεις ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης; Νομίζω το πείσμα μου. Όπως είπα και παραπάνω κάνω τα πάντα για καταφέρω αυτό που έχω στο μυαλό μου. Ίσως αυτό με έχει φέρει εδώ που είμαι σήμερα.

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται ένας νέος καλλιτέχνης για να πετύχει στον χώρο του τραγουδιού; Για εμένα τα δυο βασικά συστατικά είναι το ταλέντο και η πίστη στον ευατό μας. Σαφώς τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Αλλά πιστεύω όταν θελουμε πολύ κάτι και κάνουμε πράγματα. Γι’ αυτο τα καταφέρνουμε όλα.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου; Φόβους δεν έχω. Αγωνία και ανυπομονησία σίγουρα σε πολλά πράγματα. ίσως αν φοβάμαι κάτι αυτό είναι το αν θα καταφέρω να στηθώ σωστά στο «μουσικό σανίδι».

Ποιά είναι η άποψή σου για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Σίγουρα είναι ένα πολύ δυνατό μέσο διαφήμισης αλλά από την άλλη η εξέλιξη είναι στο χέρι του καθενός. Δεν παρακολουθώ τέτοια σόου και νομίζω δεν θα συμμετείχα ποτέ σε κάτι τέτοιο.

Μια συνεργασία που ονειρεύεσαι; Με τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες  Νατάσσα  Μποφίλιου και Βασίλη  Παπακωνσταντίνου.

https://www.facebook.com/SpiderMusicLBL/ 

www.spider-music.com

https://www.youtube.com/channel/UCkMfQaoZAfJVGftW6SejM3w