Νικολίνα Καραθύμιου: “Νομίζω πως αν για κάποιο λόγο δεν μπορούσα να ασχοληθώ ξανά με το θέατρο θα μαράζωνα την ίδια στιγμή”

Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός;

Το θέατρο προέκυψε στη ζωή μου όταν ήμουν δεκαεννιά χρονών. Σπούδαζα, πήγα σε ένα θεατρικό εργαστήρι, αγάπησα την δασκάλα μου την Μυρσίνη που είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και αγαπάει πολύ το θέατρο και το αγάπησα κι εγώ.

Την ίδια χρονιά έφυγα από την Κομοτηνή που σπούδαζα και αποφάσισα να ασχοληθώ με το θέατρο. Ήταν από τα πιο όμορφα δώρα που μου έκαναν.

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε;

Σκέφτηκα πως είναι πολλοί οι άνθρωποι που θαυμάζω στον χώρο του θεάτρου. Παρόλα αυτά εκείνος που μου ήρθε ενστικτωδώς στο μυαλό, είναι ο Σίμος Κακάλας.

Τον θαυμάζω για την αγάπη, την πίστη, την επιμονή του, το χιούμορ του και την φροντίδα που δείχνει σ’ αυτό που κάνει και για πολλούς λόγους ακόμα.

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε;

Μου αρέσει πολύ το σινεμά. Ωστόσο δεν έχει τύχει να συμμετέχω ακόμη σε κάποια ταινία αλλά θα το ήθελα. Το θέατρο το αγαπώ.

Νομίζω πως αν για κάποιο λόγο δεν μπορούσα να ασχοληθώ ξανά με το θέατρο θα μαράζωνα την ίδια στιγμή.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς;

Καριέρα για μένα είναι να έχεις δουλειά, να αμείβεσαι γι’ αυτήν και να σε σέβονται και να σ’εκτιμούν οι συνάδελφοί σου.

Επιτυχία είναι να έχεις καλούς φίλους, μια όμορφη οικογένεια, έναν αγαπημένο σύντροφο, μια δουλειά που αγαπάς και ανθρώπους που σ’ αγαπούν και τους αγαπάς, σε στηρίζουν και τους στηρίζεις.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Διαμορφώνεται. Σε πολύ μικρή ηλικία. Αναπτύσσει ευαισθησίες, αισθητική και ήθος και μαζί με τις γνώσεις που αποκτά μεταγενέστερα έχει την δυνατότητα να εξελιχθεί ή όχι.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Είναι τρεις. “Εδώ και τώρα”. Με μία λέξη “Σήμερα”.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Όχι πάντα. Έχουμε τις μέρες μας όλοι οι άνθρωποι. Άλλωστε η έμπνευση δεν είναι κάτι που μπορείς να το ελέγξεις. Δεν έρχεται κατά παραγγελία δυστυχώς αλλά οπότε της καπνίσει. Γι’ αυτό και είναι πολύ όμορφο όταν συμβαίνει. Κάθε φορά μια αποκάλυψη. Μια έκπληξη που επιφυλάσσει ο εαυτός σου στον εαυτό σου.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Μπομπ ο μάστορας και σκυλί στη δουλειά.

Τα υπόλοιπα θα τα έλεγαν καλύτερα οι άνθρωποι που με γνωρίζουν, με ζουν και συνεργάζονται μαζί μου, δεν είμαι η κατάλληλη.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Δεν ξέρω. Ουφ. Περιμένω την άφιξη της έμπνευσης να με καθοδηγήσει αλλά χωρίς άγχος. Ξέρω ότι θα έρθει όταν νιώσει την ανάγκη μου.

Βιογραφικό.

Η Νικολίνα Καραθύμιου γεννήθηκε στη Σάμο, μεγάλωσε στην Λάρισα, είναι από την Χίο και την Φούστανη, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και στην Κομοτηνή και ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Είναι νέα ηθοποιός και θα συνεχίσει να είναι νέα όσο ασχολείται με το θέατρο και κάνει πράγματα που αγαπάει.

Παράλληλα τελειώνει τις σπουδές που άφησε για να ασχοληθεί με το θέατρο, με απώτερο στόχο να γίνει μία κοινωνική λειτουργός που θα κάνει θέατρο ως μέσο θεραπείας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Έχει σπουδάσει θέατρο σε μια δραματική σχολή, έχει συνεργαστεί με διάφορους σκηνοθέτες, έχει σκηνοθετήσει, έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη έχει κάνει και σεμινάρια αμέ κι έχει δουλέψει και σε πολλές καφετέριες.

Είναι ιδρυτικό μέλος στην θεατρική ομάδα “Περιοδικός Θίασος” και μαζί με τις πιο αγαπημένες της φίλες και συνεργάτες φτιάχνουν παραστάσεις από το μηδέν και πολύ της αρέσει αυτό.

Στον ελεύθερο χρόνο της χορεύει σουίνγκ, γυμνάζεται και σκέφτεται.

Της αρέσουν τα λουλούδια, τα όμορφα ρούχα, η μουσική, το φεγγάρι, τα βιβλία, τα χαμόγελα. Αγαπάει πολύ τα σκυλιά και τους ανθρώπους και θέλει να προσφέρει κάτι σ’ αυτόν τον πλανήτη πριν τη φάει το μαύρο χώμα.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχει ανθρώπους που την αγαπούν και τους αγαπάει, μία οικογένεια που τη στηρίζει, θέληση για ζωή και δεν φοβάται τη δουλειά. Α, και χιούμορ που τη σώζει.

Επίσης είναι μία τρελαμένη με τον Φίλιππο νονά. Θα έγραφε κι άλλα αλλά είναι σύντομο βιογραφικό.