Νατάσα Γαβαλά: “Με συγκινούν και με δονούν στη δουλειά μου οι λέξεις: έκφραση, ρυθμός, σωματικότητα, θάρρος, ένστικτο, άγγιγμα, αναπνοή, αλήθεια, έρωτας…”

“Αυτό το χειμώνα θα είμαι με τη Νοητή Γραμμή στην performance “Confess” σε σκηνοθεσία της Όλγας Ποζέλη και κείμενα των Σάκη Σερέφα, Μαρίας Γουλή και Ανδρέα Φλουράκη”

Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός; Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκα με τον κλασσικό χορό κι έπειτα με τον μοντέρνο, έτσι είχα την ευκαιρία να καταλάβω την αξία, του να εκφράζεσαι με το σώμα σου, του να εκτίθεσαι στον κόσμο, του να δουλεύεις ομαδικά για ένα κοινό αισθητικό στόχο. Η επιλογή μου λοιπόν να ασχοληθώ με το θέατρο ήρθε σαν μια φυσική επιλογή, χωρίς πολύ σκέψη και προβληματισμό.

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε; Πάντα θαύμαζα και συνεχίζω να θαυμάζω τις μεγάλες σταρ του κλασσικού κινηματογράφου. Την Άβα Γκάρνερ, την Ώντρευ Χέμπορν, την Μπέτυ Ντέιβις, την Λιζ Τέιλορ και άλλες. Πως να ξεχωρίσεις κάποια αλήθεια;

Θέατρο ή κινηματογράφο τι προτιμάτε; Το θέατρο είναι μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία για τον ηθοποιό, που με μια καλή συνεργασία κι ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα μπορεί να είναι συγκλονιστική. Αλλά πάντα με κερδίζει ο κινηματογράφος σαν τελικό αποτέλεσμα. Μου αρέσει η σύμβασή του και η χωρίς όρια δυναμική του.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς; Την λέξη επιτυχία δε την τοποθετώ κατά προτεραιότητα δίπλα στην καριέρα. Έχουμε τόσους ρόλους στην καθημερινή μας ζωή να υπηρετήσουμε… Είμαστε βεβαίως καλλιτέχνες, αλλά και μητέρες, εργαζόμενες, σύζυγοι, ερωμένες, που σε πολλές από αυτές τις εκφάνσεις της ζωής μας η λέξη επιτυχία μπορεί να σημαίνει πολλά περισσότερα πράγματα. Καλή είναι λοιπόν η επιτυχία στην καριέρα όταν και αν έρχεται αλλά ως εκεί.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι προικισμένοι από τη φύση με πηγαίο ταλέντο, με εκφραστικότητα, πλαστικότητα και άλλα φυσικά χαρίσματα χρήσιμα για έναν καλλιτέχνη. Δεν ξεκινάμε όλοι λοιπόν από την ίδια βάση. Αλλά πραγματικά διαμορφωμένο καλλιτέχνη δε σε κάνει το ταλέντο σου αλλά η δουλειά και η μελέτη σου.

Ποια λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη; Με συγκινούν και με δονούν στη δουλειά μου λέξεις όπως: έκφραση, ρυθμός, σωματικότητα, θάρρος, ένστικτο, άγγιγμα, αναπνοή, αλήθεια, έρωτας…. Λέξεις που σε στρέφουν προς τα μέσα σου, που σε κάνουν να αναζητείς όχι εύκολες απαντήσεις.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Αυτό το χειμώνα θα είμαι με τη Νοητή Γραμμή στην performance “Confess” σε σκηνοθεσία της Όλγας Ποζέλη και κείμενα των Σάκη Σερέφα, Μαρίας Γουλή και Ανδρέα Φλουράκη.

Εκεί αναζητούμε την “αλήθεια” του καθένα μέσα από τις εξομολογήσεις 5 ηθοποιών. Πειραματιζόμαστε με τις έννοιες της ομολογίας, της προσωπικής αλήθειας, της αμαρτίας, της κρυφής επιθυμίας, ότι είναι δύσκολο να ειπωθεί. Ένα πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα που προσπαθεί να βρει έναν νέο συσχετισμό ανάμεσα στους performers  και τους θεατές. Σας περιμένουμε!!

Bio: Η Νατάσα Γαβαλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της “Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης ΒΕΑΚΗ” το 2003, και της σχολής κλασικού και σύγχρονου χορού “Ροδόπης Κούβαρη”.

Μερικές από τις παραστάσεις θεάτρου που έχει συμμετάσχει είναι: “Η νύχτα των δολοφόνων” του Χοσέ Τριάνα, “Η δολοφονία της αδελφής Τζώρτζ” του Φρανκ Μάρκους, “Η Μήδεια στον καθρέυτη” του Χοσέ Τριάνα, “Η γυναίκα του Δάσους” του Γιάννη Πετσόπουλου, “Κων/νος Πολίτης” του Τσαρλς Μηη, “Η ρακωδία των σκουπιδιών” της Κάλμπαρη κ.α . Το 2014 δημιουργεί με συνεργάτες της τον πολυχώρο τέχνης  “Πολυμήχανο cafe teatral” όπου παραμένει μέχρι και το 2019. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως τους : Γιάννη Πετσόπουλο στους Πολυμήχανους, Κωνσταντίνο Ε. Μάριο για το “Ασκητικό Θέατρο”, Αθηνά Κεφαλά, Δημήτρη Αδάμη για την Αθηναίδα, Σταμάτη Φασουλή για το Παλλάς, Δέσποινα Σιδηροπούλου  κ.α.

Για παραστάσεις χορού έχει συνεργαστεί με χορογράφους όπως: Ροδόπη Κούβαρη, ομάδα χορού “Εύρυθμος”, Αποστολία Παπαδαμάκη, Jock Foster κ.α

Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές παραγωγές για την κρατική και την ελεύθερη τηλεόραση, αλλά και το κινηματογράφο όπου συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως: Σταύρο Στάγκο, Μιχάλη Γαλανάκη, Ελισσάβετ Χρονοπούλου, Λάκη Λαζόπουλο, Αμαλία Γιαννίκου, Κατερίνα Φιλιώτου, Νίκο Κρητικό, Νίκο Κορνήλιο κ.α