Νίκος Μεργιαλής «Οι ψυχές»

Ο Νίκος Μεργιαλής κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι «Οι ψυχές», στην ψηφιακή πλατφόρμα του Youtube.

ΝΙΚΟΣ ΜΕΡΓΙΑΛΗΣ  «ΟΙ ΨΥΧΕΣ»
Μουσική: Νίκος Μεργιαλής
Στίχοι: Κωνσταντίνος Σύρμος

Ακούστε το εδώ: https://youtu.be/SKGnPGHRo30 

Το τραγούδι «Οι ψυχές», σε μουσική – ερμηνεία του Νίκου Μεργιαλή και στίχους του συγγραφέα/ποιητή Κωνσταντίνου Σύρμου, είναι το τρίτο στη σειρά που έχει κυκλοφορήσει από την μουσική ενότητα «Είν’ τα τραγούδια μου πουλιά». Έχουν προηγηθεί το τραγούδι: «Όλα είν’ όμορφα», με τη φιλική συμμετοχή του Νίκου Ζιώγαλα, και το τραγούδι «Μοναξιά», ένα ντουέτο με τον Ευγένιο Δερμιτάσογλου.

Ο Νίκος Μεργιαλής είναι τραγουδοποιός, έχει γεννηθεί στον Βόλο όπου και δημιούργησε τους «Μουσικούς Ιχνηλάτες». Έχει κυκλοφορήσει τρεις δισκογραφικές δουλειές, με αφετηρία το 2008 και τον δίσκο: «Είμαι ό,τι δεν είμαι», όπου στην παρουσίασή του συμμετείχε ο Μίλτος Πασχαλίδης. Το 2011, ο Νίκος Μεργιαλής μαζί με τους Μουσικούς Ιχνηλάτες, κυκλοφορεί τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά με τίτλο: «Άρχισε να φυσά». Το 2016 κυκλοφορεί ο δίσκος «Ζωής Ημερολόγια», από τον «Μικρό Ήρωα». Ιδιαίτερες στιγμές στον δίσκο αποτελούν οι φιλικές συμμετοχές των: Γιάννη Μήτση (Ξύλινα Σπαθιά) και του Βασίλη Καζούλη,  Ιδιαίτερες κριτικές απέσπασε το τραγούδι «Ο φόβος»,  το οποίο ερμηνεύτηκε παραλλήλως και στη νοηματική από την Νίκη Γκόντα, σε ζωντανή συναυλία.

Σε επίπεδο συναυλιών, ο Νίκος Μεργιαλής έχει συνεργαστεί με τον Μίλτο Πασχαλίδη, τον Νίκο Ζιώγαλα, τον Γιάννη Μήτση (Ξύλινα Σπαθιά), τον Ευγένιο Δερμιτάσογλου, τον Βαγγέλη Κοντόπουλο κ.α., ενώ με τους Μουσικούς Ιχνηλάτες, έχει ανοίξει συναυλίες των: Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Διονύση Τσακνή κ.α.

Καλή ακρόαση!

Με εκτίμηση
Νίκος Μεργιαλής