Νέα ποιητική συλλογή του Χρήστου Τουμανίδη, “Ποίηση Σιωπώσα”, συνομιλώντας με τη ζωγραφική του Κώστα Ευαγγελάτου

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥΜΑΝΙΔΗΣ, ΠΟΙΗΣΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Κυλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΕΝΑΣΤΡΟΝ στη σειρά: Ποίηση, η νέα ποιητική συλλογή του Χρήστου Τουμανίδη, με τίτλο “Ποίηση Σιωπώσα”, Συνομιλώντας με τη ζωγραφική του Κώστα Ευαγγελάτου. 

Η συλλογή απαρτίζεται από είκοσι ποιήματα του Χρήστου Τουμανίδη που αναφέρονται σε αντίστοιχα είκοσι ζωγραφικά έργα του Κώστα Ευαγγελάτου. 

Τίτλοι των ποιημάτων που αναφέρονται στα αντίστοιχα ζωγραφικά έργα: Αντί προλόγου, Χαιρετισμός και πρόκληση, Δεν αρκούνε τα μάτια, Πολύφημος πόνος, Ένα βλέμμα αρκεί, Συνάντηση, Ανθισμένος λόγος, Ήτανε Κυριακή, Ροδογραφία, Κι όμως, Όταν, Κύκλος-νέφη-καρδιά, Πάνω σε ένα χρώμα, Κάπως έτσι, Ο εγκλεισμός, Σαν όνειρο, Προσωπογραφία, Συνθέσεις νέας κβαντικής, Με χίλια μάτια η νύχτα, Είπε το δέντρο.

Η εμπνευσμένη συγγραφή των ποιημάτων και η δημιουργία των ζωγραφικών έργων έγινε σε όλη τη διάρκεια του εγκλεισμού εξαιτίας της πανδημίας. Το αποτέλεσμα της αγαστής τριετούς συνεργασίας και συνομιλίας ποιητή και ζωγράφου αποκρυσταλλώνει έντεχνα και περιεκτικά την στοχαστική, δυναμική και “αισιόδοξη” προσέγγιση της ζωής, με την εκφραστική ελευθερία του λόγου και της τέχνης, ακόμη και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.

ΕΝΑΣΤΡΟΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Σόλωνος 101, 106 78, Αθήνα.

τηλ: 2103300500, 210 3300505

http://www.enastron.com.gr

https://enastron.com.gr/…/%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf…/