«Μουσικές του Κόσμου» στον Ορφέα στην Κυψέλη

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου οι encardia και Σάββατο 8 Οκτωβρίου οι Alcedo

Ένα αναπάντεχο διήμερο, Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στο μουσικό στέκι της Κυψέλης, τον Ορφέα, οι encardia και οι Alcedo, δύο ιδιαίτερα και καταξιωμένα μουσικά σχήματα, θα μας οδηγήσουν μέσα από παραδοσιακούς και αυθεντικούς ήχους, στην πιο σημερινή και εμπνευσμένη εκδοχή της folk μουσικής.

Μιας μουσικής που ξεκινούσε από πάντα μέσα από τη ζωή των ανθρώπων και  συνεχίζει να μας αφορά όλους, αφού τα ίδια συναισθήματα και τα ίδια προβλήματα μοιράζονται οι «διαφορετικοί μεταξύ τους» άνθρωποι του πλανήτη μας αιώνες τώρα!

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου οι encardia με εκρηκτικούς ρυθμούς και χορούς του Ιταλικού Νότου στον πιο τολμηρό μουσικό συνδυασμό του παλιού και αυθεντικού με το καινούργιο και σημερινό! Θα ακούσουμε και τα νέα τραγούδια τους, άλλοτε σε rock κι άλλοτε σε νοσταλγική ή ερωτική διάθεση. Μια παράσταση που μετατρέπεται σε γιορτή και χωρίς να το καταλάβουμε βρισκόμαστε όλοι μαζί συντονισμένοι στους ρυθμούς της pizzica pizzica (παραδοσιακός δυναμικός χορός της Νότιας Ιταλίας).

Σάββατο 8 Οκτωβρίου οι Alcedo folk band με μουσικά χρώματα σαν τα φτερά της Αλκυόνης και διαδρομές από τον Βασίλη Τσιτσάνη μέχρι το Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Με πτήσεις χαμηλές από τη Θράκη μέχρι την Ιρλανδία και από το Ισραήλ μέχρι τα Βαλκάνια, ακόμα κι εκεί που η Οθωμανική Λόνγκα συναντά τις καντάτες του μεσαίωνα και της Αναγέννησης, οι Alcedo είναι και πάλι εδώ για να μας πουν ότι οι μουσικές έχουν πατρίδα αλλά δεν έχουν σύνορα.

Μουσική σκηνή Ορφέας

Τηλέφωνο κρατήσεων: 21 0866 8544, 6939187511

Φωκίωνος Νέγρη 25, Αθήνα

Έναρξη: 21.00 – Είσοδος: 10 ευρώ