Μιχάλης Γεωργίου: “Προσπαθώ να παραμένει η σχέση μου με τη μουσική σε ένα πιο ρομαντικό επίπεδο κάνοντας βήματα που με εκφράζουν”

“Σημαντικό είναι να έχεις ανθρώπους γύρω σου που πιστεύουν σε εσένα σε μια εποχή πολύ δύσκολη. Καθοριστική είναι και η στήριξη από το Όγδοο Music Group και τους ευχαριστώ.”

Ποια είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Νομίζω οι δίσκοι που ακούγανε οι γονείς μου. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το «Εκτός τόπου και χρόνου» του Αλκίνοου Ιωαννίδη, τον «Άμλετ της σελήνης» του Χρήστου Θηβαίου, την «Παράλληλη δισκογραφία» από Αδερφούς Κατσιμίχα και το «Έτσι δραπετεύω απ’ τις παρέες» του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Και πολλούς δίσκους από Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη.
Θυμάμαι να παίζουν όλα αυτά στο σπίτι και στο αμάξι, και εγώ να μελετάω το βιβλιαράκι του κάθε δίσκου, διαβάζοντας τους στίχους ή κοιτώντας τις φωτογραφίες.

Δείτε το Official Music Video εδώ: https://youtu.be/oJHGvfFYMhw

Ακούστε την κυκλοφορία στο Spotify εδώ: https://spoti.fi/2QHDRui

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Με πολλούς αλλά αν πρέπει να επιλέξω ένα όνομα, θα πω το Διονύση Σαββόπουλο. Τον θαυμάζω σαν καλλιτέχνη, και πάντα μου έκανε εντύπωση ο τρόπος του να διηγείται ιστορίες μέσα από τα τραγούδια του.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Κυρίως θετικές επιρροές είχα μέχρι τώρα στη μουσική μου πορεία. Ή τουλάχιστον αυτές κρατάω. Η γνωριμία μου με τραγουδοποιούς όπως ο Μανώλης Φάμελλος ή ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης, θεωρώ πως έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να ανακαλύψω τη μουσική μου ταυτότητα και να βελτιωθώ ως τραγουδοποιός. Είναι 2 καλλιτέχνες που η μουσική τους με επηρέασε πολύ πριν τους γνωρίσω. Και το να έχω την τύχη να βρεθώ μαζί τους στη σκήνη, για μένα είναι πολύ σημαντικό και τους ευχαριστώ για αυτό.
Σημαντικό είναι και το να έχεις ανθρώπους γύρω σου που πιστεύουν σε σένα σε μια εποχή πολύ δύσκολη. Καθοριστική είναι και η στήριξη από το Όγδοο Music Group και τους ευχαριστώ επίσης.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Δεν μπορώ να πω πως με τρομάζει κάτι απ’ τα δύο. Προσπαθώ να παραμένει η σχέση μου με τη μουσική σε ένα πιο ρομαντικό επίπεδο κάνοντας βήματα που με εκφράζουν, και αν έρθει η επιτυχία καλώς. Αλλά δεν την κυνηγάω. Κι όταν δεν κυνηγάς την επιτυχία, δεν σε τρομάζει ούτε η αποτυχία.

Ποια είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Δεν ξέρω αν θα πήγαινα ποτέ σε κάποιο talent show/reality γιατί μάλλον δεν μου ταιριάζει αυτού του είδους η έντονη προβολή και έκθεση. Από την άλλη, έχουν βγει αρκετοί καλοί τραγουδιστές από talent shows που έχουν κάνει πορεία στη μουσική. Αλλά πιστεύω πως για να λειτουργήσει όλο αυτό, πρέπει να προβάλλεται ένα μουσικό talent show τη χρονιά και όχι παραπάνω, έτσι ώστε να μπορέσει ο κόσμος να εστιάσει σε αυτό. Σημαντικό είναι επίσης κατά τη γνώμη μου, η κάθε εκπομπή να αφήνει ένα χρονικό περιθώριο μίας season πριν βγάλει τον επόμενο κύκλο, γιατί όταν το ίδιο concept επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, σιγά σιγά φθείρεται.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Θα έλεγα με τον Διονύση Σαββόπουλο.

Πείτε μας λίγα λόγια για το πρόσφατο single σας «Τα μεγάλα παιδιά» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group. Είναι σε στίχους και μουσική ενός καλλιτέχνη που με έχει επηρεάσει πολύ ως μουσικό, του Μανώλη Φάμελλου και για μένα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα το να μου έχει εμπιστευτεί το τραγούδι του ένας τραγουδοποιός που θαυμάζω. Να προσθέσω, πως η ηχογράφηση έγινε από τον Βαγγέλη Μαρκαντώνη που είναι επίσης ένας εξαιρετικός τραγουδοποιός. Το κομμάτι συνοδεύεται και από ένα video clip σε σκηνοθεσία του Νικόλα Δημητρίου, και την εικαστική επιμέλεια έχει αναλάβει η αδερφή μου, Ελπινίκη Γεωργίου.

Γιατί επιλέξατε να διασκευάσετε το συγκεκριμένο κομμάτι; Το είχα ακούσει για πρώτη φορά πριν χρόνια, πολύ πριν γνωρίσω τον Μανώλη Φάμελλο, και από τότε μου είχε μπει η ιδέα πως θα μπορούσα να το διασκευάσω. Ένιωσα μία σύνδεση με το συγκεκριμένο τραγούδι σε μια αρκετά περίεργη φάση της ζωής μου. Όταν μετά από κάποια χρόνια γνωριστήκαμε με τον Μανώλη Φάμελλο, δειλά δειλά ζήτησα την άδειά του για να το διασκευάσω, και είχα την χαρά να μου το εμπιστευτεί.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Η αλήθεια είναι πως δεν έχω προγραμματίσει κάτι, δεν το επιτρέπουν και οι συνθήκες. Μόλις περάσει όλο αυτό, ίσως κάποιες ζωντανές εμφανίσεις.

Μιχάλης Γεωργίου Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1992 από Κύπριους γονείς και το 1995 μετακόμισε στην Λάρνακα της Κύπρου.

Η μουσική μπήκε στην ζωή του σε ηλικία 12 χρονών όταν ένας φίλος του έκανε δώρο το “Marshall Mathers LP” του Eminem. Στα επόμενα χρόνια, ξεκίνησε να ψάχνει κι άλλα είδη μουσικής, όπως Ελληνικό και ξένο Rock, folk, country και blues.

Την ίδια χρονιά άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα πιάνου και σε ηλικία 14 χρονών μαθήματα κιθάρας και μουσικής θεωρίας.
Στα 17 του, μαζί με φίλους απ’ το σχολείο δημιούργησαν ένα συγκρότημα, έκαναν τις πρώτες τους ζωντανές εμφανίσεις και άρχισε να γράφω τα πρώτα του τραγούδια.
Μετά την διάλυση της μπάντας, συνέχισε να κάνει κάποιες ζωντανές εμφανίσεις με φίλους, κυρίως με ακουστικό πρόγραμμα, σε μπαράκια της Κύπρου αλλά και του Nottingham της Αγγλίας, παράλληλα με τις σπουδές του.

Το 2017 κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «7 ιστορίες της πόλης» και τώρα επανέρχεται διασκευάζοντας την όμορφη μπαλάντα του Μανώλη Φάμελλου «Τα μεγάλα παιδιά».

https://youtu.be/oJHGvfFYMhw