ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΝΤΟΝΙΚΙΑΝ: “Ό,τι εξάπτει την καλλιτεχνική μου φαντασία, αποτελεί κινητήριο έναυσμα στο να δημιουργήσω”

Τι ειναι ζωγραφική για εσας; μια μορφη προσωπικης εκφρασης, αναγκη για δημιουργια, ή κατι αλλο;

Η ζωγραφική είναι τρόποs έκφρασης του κρυμμένου μου εγώ. Μέσα από την ζωγραφική, μπορώ να φτάσω στο αναπόφευκτο της φαντασίας μου.

Πως θα χαρακτηρίζατε τον εαυτο σας ως εικαστικό;

Θα τον χαρακτήριζα, αν μπορούσα, ως άνθρωπο διψασμένο για γνώση και έκφραση. Μου αρέσει να δημιουργώ με στόχο να γίνομαι καλύτερη μέρα με τη μέρα. Εξάλλου εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Ποιες ειναι οι πηγες εμπνευσης σας ως εικαστικος;

Έμπνευση για μένα αποτελεί το θαύμα της ζωής από μόνο του άλλωστε σε αυτόν τον όμορφο τόπο που έχω την τύχη να ζώ, τα πάντα γύρω μου είναι πηγή έμπνευσης.

Με ποια προσωπικότητα της τεχνης θα θελατε να ερθετε σε διαλογο κ με αφορμη ποιο θέμα;

Με το Λεονάρντο Ντα Βίντσι φυσικά!Θα ήθελα πολύ να διαλευκάνω το μυστήριο πεπλο σχετικά με το πιο πολυσυζητημένο έργο όλων των εποχών, το οποίο δεν είναι άλλο από τη Μόνα Λίζα!

Θα μπορουσατε να ασχοληθείτε με καποια αλλη μορφη τέχνης εκτος της ζωγραφικής;

Ό,τι εξάπτει την καλλιτεχνική μου φαντασία, αποτελεί κινητήριο έναυσμα στο να δημιουργήσω. Αυτός είναι και ο λόγος που αυτήν την περίοδο εκφράζω την δημιουργικότητα μου με χειροποίειτες κούκλες μικτής τεχνικής.

Αν επιλεγατε μια διαφορετική εποχη για να ζησετε και να δημιουργησετε ποια θα ηταν αυτη και με ποιον τροπο πιστευετε οτι θα εκφραζοσασταν καλλιτεχνικά;

Με φαντάζομαι κάπου απομονωμένη, τέλη 19ου αιώνα, εκεί όπου ο διαφωτισμός, η τάξη και η λογική παραδίδουν τη σκυτάλη στο ρομαντισμό και την αναγέννηση.

Ποια ειναι η σχέση του δημιουργου με το εργο;

Μια σχέση αλληλένδετη, “παιδί” του δημιουργού, το έργο, εκφράζει το είναι του, παραβλέποντας το κενό φαίνεσθαι του ανθρώπου. Είναι οι λέξεις που δεν τόλμησε ποτέ να πεί, αποτυπωμένες σε έναν καμβά.

Ποια ειναι τα μελλοντικα σας σχεδια;

Τη συγκεκριμένη περίοδο συμμετέχω στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικης 2019 Phoenix στη φιλολογικη στέγη Πειραιά. Επίσης ετοιμάζω την προσωπική μου έκθεση και με την νέα χρονιά το εργαστήριο μου. Βαθύτερος στόχος για μένα είναι να μπορέσω μέσα από τα έργα μου,να αγγίξω την αισθητική των ανθρώπων και μέσω αυτώννα με γνωρίσουν και να με αγαπήσουν.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Απο πολύ νωρίς εξέφρασα το ανήσυχο πνεύμα μου, μέσω της δημιουργικότητας. Το σχέδιο και η ζωγραφική αποτέλεσαν έναυσμά μου στην έκφραση του εγώ μου και των απόκρυφων συναισθημάτων μου. Είναι η κινητήριος δυναμή μου,σε όλες τις δυσκολίες τις οποίες έχω βιώσει.
Έχω σπουδάσει κλασσικό σχέδιο, σχέδιο μόδας, ζωγραφική, αρχιτεκτονική και διακόσμηση. Έχω την τιμή να μου έχουν απονείμει δέκα διπλώματα ζωγραφικής. Έχω συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σε Λονδίνο και Ελλάδα.
Αυτήν την στιγμή, είμαι μέλος της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών, του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών – Ζωγράφων «Απέλλης»,της Πανελλήνιας Εταιρείας Λόγου και Τεχνης και του Συλλόγου “Sosiety of women artist” στο Λοδίνο.

Βιογραφικό και φωτογραφίες έργων μου φυλλάσονται στην Εθνική Πινακοθήκη σε λεύκωμα του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος «Ιστορά και πράξη».