Μαρία Βλασερού: “Η λέξη όνειρα είναι αυτή που με εκφράζει απόλυτα”

“Καλλιτέχνης είναι όποιος μπορεί να συνεχίζει να παραμένει παιδί μέσα του όσα χρόνια και αν περάσουν… Είμαι απλά μια ψυχή που επιχειρεί να βρει μέσα από τα έργα της χαρά στις μικρές καθημερινές μας στιγμές και αντικείμενα, μια ψυχή που επιθυμεί να βρει συνοδοιπόρους σε αυτό το ταξίδι των χρωμάτων!”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε; Θυμάμαι παιδί να κυκλοφορώ με κάτι τσαντάκια γεμάτα μολύβια μαρκαδόρους και ξυλομπογιές. Θυμάμαι να έχω μετατρέψει ένα παλιό ψυγείο στην αυλή του σπιτιού μας σε καβαλέτο ζωγραφικής. Θυμάμαι λευκές σελίδες γεμάτες χρώματα κυρίως το έντονο κίτρινο και το πράσινο. Θυμάμαι την θλίψη μου όταν σταμάτησα να ζωγραφίζω λόγω πανελλήνιων εξετάσεων. Θυμάμαι πάντα ότι ένιωθα αληθινή μόνο τις εποχές που ζωγράφιζα.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Καλλιτέχνης είναι όποιος μπορεί να συνεχίζει να παραμένει παιδί μέσα του όσα χρόνια και αν περάσουν. Τώρα με ποιο τρόπο θα το εκφράσει αυτό είναι δικό του θέμα αρκεί να μη χάσει αυτή την πλευρά του εαυτού του.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη; Όνειρα. Κάνε όνειρα και ζωγράφισέ τα! Ντύσε τα με φως και χρώματα!
Ναι σίγουρα η λέξη όνειρα είναι αυτή που με εκφράζει απόλυτα!

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε; Νιώθω την ανάγκη να γεμίσω ένα καμβά, ένα κομμάτι χαρτί ή ότι υλικό βρω εκείνη τη στιγμή με όνειρα χρωματιστά και λουσμένα με φως! Μπορεί να μου συμβεί την ώρα που πίνω έναν κυριακάτικο πρωινό καφέ έξω ή ξαφνικά μέσα στο σπίτι ενώ κάνω κάτι άλλο.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη; Δεν ξέρω καν αν θα χρησιμοποιούσα αυτό τον χαρακτηρισμό του Καλλιτέχνη! Είμαι απλά μια ψυχή που επιχειρεί να βρει μέσα από τα έργα της χαρά στις μικρές καθημερινές μας στιγμές και αντικείμενα, μια ψυχή που επιθυμεί να βρει συνοδοιπόρους σε αυτό το ταξίδι των χρωμάτων!

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Να συνεχίζω να ονειρεύομαι και να ζωγραφίζω τις μικρές μας χαρές!

Βιογραφικό. Ονομάζομαι Μαρία Βλασερού. Γεννήθηκα στο Μόντρεαλ του Καναδά, μεγάλωσα στη Νάξο και ο τόπος διαμονής μου είναι πλέον η Αθήνα. Αγαπώ τη ζωγραφική και ασχολούμαι με αυτή με πάθος. Έχω παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής και είμαι απόφοιτη σχολής Εσωτερική Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης ενώ το κύριο επάγγελμα μου είναι στο χώρο των χρηματοοικονομικών.
Η ζωγραφική είναι ένα μέσο αποτύπωσης έντονων συναισθημάτων για εμένα που ευελπιστώ να «αναγνωρίσουν» και άλλοι ως συνοδοιπόροι στιγμών που ήδη ζήσαμε ή θα ζήσουμε.
Τα τελευταία χρόνια έχω συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Αναλυτική παρουσίαση της δουλειάς μου θα βρείτε στη σελίδα μου με το όνομα Art by Maria Vlasseros: https://www.facebook.com/mvlass2013/.