Μανώλης Μητσιάς: «Χελιδόνι»

Το τραγούδι προάγγελος του κύκλου τραγουδιών «Συγγνώμη Πόλη μου»

Ο σπουδαίος ερμηνευτής μας Μανώλης Μητσιάς παρουσιάζει το νέο τραγούδι του με τίτλο «Χελιδόνι», που προαναγγέλλει την κυκλοφορία από το Ogdoo Music Group του κύκλου τραγουδιών με τίτλο «Συγγνώμη Πόλη μου», σε μουσική του Μανώλη Καρπάθιου και στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη.

Πρόκειται για Κύκλο νέων τραγουδιών με πυρήνα την Κωνσταντινούπολη και το Βόσπορο με βασικό ερμηνευτή τον Μανώλη Μητσιά, έναν καλλιτέχνη που με τη στάση, τις επιλογές και τις ερμηνείες του τίμησε και τιμά όσο λίγοι το καλό ελληνικό τραγούδι, όντας βαθύς γνώστης της ψαλτικής και των βυζαντινών μουσικών δρόμων.

Τη μουσική του τραγουδιού «Χελιδόνι», αλλά και συνολικά του έργου υπογράφει ο συνθέτης, δάσκαλος Μανώλης Καρπάθιος.

Σπούδασε το κανονάκι στην Κωνσταντινούπολη, δίπλα στον Χαλίλ Καραντουμάν. Είναι ιδρυτής της 35μελούς ορχήστρας «Ρωμάνα» που έχει ως σκοπό την παρουσίαση και ηχογράφηση έργων Ρωμηών Συνθετών πού έδρασαν στην Κωνσταντινούπολη από τα χρόνια της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας μέχρι και σήμερα. Παράλληλα είναι διευθυντής σπουδών στη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής «Τέττιξ».
Δημιουργός με πλούσια εργογραφία και στενούς δεσμούς με τους Κωνσταντινουπολίτες.
Οι στίχοι των τραγουδιών και οι «επιλογές» των κειμένων του διακεκριμένου συγγραφέα, στιχουργού και δημοσιογράφου Κώστα Μπαλαχούτη αναδεικνύουν με σύγχρονη ματιά τον μοναδικό και πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Πόλης. Ξυπνούν μνήμες, ενώνουν λαούς, σεργιανούν στο χτες αλλά αντικρίζουν με ειλικρίνεια, αγάπη και θάρρος το σήμερα.

Το τραγούδι «Χελιδόνι» είναι αντιπροσωπευτικό της ατμόσφαιρας του έργου και αποτελεί μία εξαιρετική αλληγορία που εκφράζει τον αιώνιο έρωτα για την εμβληματική Πόλη, ενός έρωτα αποδημητικού που επιστρέφει διαρκώς διανύοντας τους απέραντους ωκεανούς του χρόνου.

Ο Μανώλης Μητσιάς αποδίδει με μοναδική ευαισθησία και σφρίγος τη λυρικότητα των στίχων, ενώ η μουσική του Μανώλη Καρπάθιου ακολουθεί με έμπνευση και γνώση την μακραίωνη μουσική παράδοση που σφυρηλατήθηκε σε αυτή τη μαγική πτυχή του χάρτη, ορίζοντας την ένωση του ανατολικού και του δυτικού κόσμου.
Το έργο «Συγγνώμη Πόλη μου» θα κυκλοφορήσει από το Ogdoo Music Group, σε cd σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες μέσα στον Μάρτιο και περιλαμβάνει σημαντικές συμμετοχές.
Τα κείμενα του Κώστα Μπαλαχούτη αποδίδει ο καταξιωμένος ηθοποιός και συνθέτης Ιεροκλής Μιχαηλίδης.
Στο έργο κομβική παρουσία έχει ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου, Πρωτοψάλτης και Χοράρχης διεθνούς φήμης με πολλές διακρίσεις, γέννημα θρέμμα της Πόλης.
Συμμετέχει επίσης η ξεχωριστή τραγουδίστρια Μαρίνα Μανωλάκου.

To single «Χελιδόνι» κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group:

Download it on iTunes:
• Track: https://apple.co/3ct5OMU
Download it on Google Store:
• Track: http://bit.ly/2VInUod
Download it on Amazon:
• Track: https://amzn.to/3cnXfD0

Listen in Spotify:
• Track: Coming Soon
Listen in Deezer:
• Track: http://bit.ly/3cyPHh4

Καλή Ακρόαση
Ogdoo Music Group
Μάρτιος 2020