Μέμτσια Αλεξάνδρα: “Παντού υπάρχει η έμπνευση αρκεί να μπορούμε να την ακούσουμε…”

“…αυτη τη στιγμή είμαι στη θεατρική ομάδα ενηλίκων στο Θέατρο Σοφούλη. Μια πολύ καλή ομάδα, συνεργαζόμαστε πολύ καλά, οι άνθρωποι που μας διδάσκουν είναι υπέροχοι, γεμάτοι με τόση φαντασία χιούμορ και ταλέντο.”

Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός; Απο πολυ μικρή η μητέρα μου με πήγαινε σε θεατρικές παραστάσεις και παντα σκεφτόμουν πως θα ήταν να ειμαι εγω πανω στην σκηνή. Στην ηλικία τον 10 ξεκίνησα να πηγαίνω σε θεατρικά εργαστήρια και είδα οτι το να ειμαι πανω στην σκηνή μου δημιουργούσε το αίσθημα της ασφάλειας, ημουν οπως λεμε “σαν στο σπίτι μου”.

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε; Θαυμάζω την κ. Λένα Πετρόπουλου είναι για μένα ενα πρότυπο. Επίσης θαυμάζω την κ. Κάτια Δανδουλάκη.

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε; Το θέατρο επειδή έχεις άμεση επαφή με το κοινό, βλέπεις και ακούς ολες τις αντιδράσεις του κοινού και αυτό μου αρέσει στο θέατρο. Αν και τώρα με μια ομάδα ετοιμαζόμαστε να γυρίσουμε μια ταινία το σενάριο το έχει γράψει ο καλός μου φίλος ο Χριστόδουλος Μαύρος και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς; Καριέρα ελπίζω να κάνω κάποια στιγμή. Επιτυχία για μένα ειναι να αποκτήσω αναγνωρισιμότητα με την συνεχή και συνεπή προσπάθεια και με πολυ δουλειά.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Υπάρχουν και οι άνθρωποι που γεννιούνται με ταλέντο αλλά πιστεύω πώς όλοι οι άνθρωποι αν το προσπαθήσουν, δουλέψουν και πιστέψουν σε αυτο που κανουν αλλα και αν πιστέψουν στον εαυτό τους μπορούν να τα καταφέρουν.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε; Πάντα. Πριν δημιουργήσω κάτι θελω έμπνευση. Στην ζωγραφική για παράδειγμα δεν θα ζωγραφίσω κατι που εχει είδη δημιουργηθεί απο έναν αλλον καλλιτέχνη. Η έμπνευση έρχεται απο παντού απο μια εικόνα που θα δουμε στην τηλεόραση ή στο κινητό, από την μουσική απο ενα τραγούδι ή εναν στίχο, απο ενα όνειρο που θα δούμε. Παντού υπάρχει η έμπνευση αρκεί να μπορούμε να την ακούσουμε – να την νιώσουμε.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Όπως αναφέρθηκα και πιο πάνω ενα απο τα σχέδια μου είναι να καταφέρουμε να γυρίσουμε την ταινία.
Ενα αλλο σχέδιο που εχω για το μακρινό μέλλον και ελπίζω να πραγματοποιηθεί ειναι ο Χριστόδουλος Μαύρος και εγω να φτιάξουμε μια θεατρική ομάδα έτσι ώστε να δώσουμε ή ακομα καλύτερα να φυτέψουμε τον θεατρικό σπόρο στα παιδιά, να τους μάθουμε οτι μπορούμε για αυτό. Και με δουλειά αλλα και με συνεργασία να ανεβάζουν δικιές τους παραστάσεις, να γράφουν δικά τους σενάρια, να ετοιμάζουν τα σκηνικά φυσικά με την βοήθεια μας ετσι ωστε να περάσουν απο ολες τις δουλειές του θεάτρου.

Βιογραφικό.

Ονομάζομαι Αλεξάνδρα Μέμτσια γεννήθηκα και ζω στην Θεσσαλονίκη, απο μικρή ασχοληθούμε με το θέατρο. Πήγαινα στο πέτρινο στην Πυλαία για 2 χρόνια αλλά λογο μιας ασθένειας που με χτύπησε το σταμάτησα, το ξανα άρχισα όμως μετα απο 1 χρόνο και πήγα σε αλλο θεατρικό εργαστήρι διότι ο τοτε δάσκαλος στο πέτρινο ειχε βγει στην σύνταξη ετσι πηγα στο εφηβικο θεατρικό εργαστήρι του κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Και αυτην την στιγμή είμαι στην θεατρική ομάδα ενηλίκων στο Θέατρο Σοφούλη. Μια πολύ καλή ομάδα, συνεργαζόμαστε πολυ καλά, οι άνθρωποι που μας διδάσκουν είναι υπέροχοι, γεμάτοι με τόση φαντασία χιούμορ και ταλέντο.
Δυο απο τα αγαπημένα μου χόμπι είναι η ζωγραφική και η μουσική, μου αρέσει να ζωγραφίζω με κάνει να ξεχνιέμαι από τα προβλήματά μου οπως και το θέατρο. Με την μουσική είχα και με αυτην απο μικρή σχέση, ειχα ξεκινήσει σε ενα ωδείο μα το σταμάτησα γιατι δεν με γέμιζε δεν ηταν αυτο που ήθελα. Τώρα γράφω στίχους και τις δικές μου μελωδίες ξέρω κιθάρα και κανω μαθήματα φωνητικής.
Ειμαι γνωστής τεσσάρων γλωσσών αγγλικά γαλλικά γερμανικά και Ιταλικα.