Μάριος Δημητριάδης: “Η έμπνευση είναι πάντα μέσα μου… Διαρκώς νέες ιδέες ξεπηδούν από το μυαλό μου, τις οποίες ανυπομονώ να περάσω στο χαρτί”

“Το φθινόπωρο κυκλοφορεί το νέο μου βιβλίο από τις εκδόσεις Bell και μέχρι το τέλος της χρονιάς ευελπιστώ να κυκλοφορήσει ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματός μου, Asfodelos.”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να γράφετε; Ξεκίνησα να γράφω στα τριάντα μου, πριν δηλαδή από εννέα χρόνια. Έκτοτε γράφω ανελλιπώς.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως συγγραφέα; Αλλόκοτος.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν τη συγγραφή; Η έμπνευση είναι πάντα μέσα μου. Οποιαδήποτε σχεδόν στιγμή μπορώ να καθίσω και να γράψω, αρκεί φυσικά να είμαι ξεκούραστος. Διαρκώς νέες ιδέες ξεπηδούν από το μυαλό μου, τις οποίες ανυπομονώ να περάσω στο χαρτί.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας; Οργανωτικό και ανήσυχο.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Το φθινόπωρο κυκλοφορεί το νέο μου βιβλίο από τις εκδόσεις Bell και μέχρι το τέλος της χρονιάς ευελπιστώ να κυκλοφορήσει ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματός μου, Asfodelos.

Βιογραφικό

Ο Μάριος Δημητριάδης κατάγεται από τον Ασκό Θεσσαλονίκης και έχει κάνει σπουδές γεωπονίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Παίζει κλασική και ηλεκτρική κιθάρα και είναι μέλος του metal συγκροτήματος Asfodelos. Αποτελεί έναν από τους ιδρυτές του φεστιβάλ φαντασίας Fantasmagoria και αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα Nyctophilia.

Λατρεύει τη λογοτεχνία τρόμου και έχει εκδώσει τα βιβλία “Σκοτεινές Μέρες” (Εκδόσεις λογεῖον), “Αγκαλιάζοντας το έρεβος” (Το ανώνυμο βιβλίο), “Οι Μακάριοι” (Εκδόσεις Bell), “Φωνές από την Άβυσσο” (Εκδόσεις Bell), “Οι Μορφές ανάμεσά μας” (Ebook – Nyctophilia) και τα συνεργατικά βιβλία “Στη γέφυρα των χαμένων ψυχών” (Εκδόσεις Λυκόφως) και “The Metal Chapters Vol. I & II” (Εκδόσεις Πηγή – Amazon) με τον Γιώργο Δάμτσιο.

Πολλά διηγήματά του έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς και βρίσκονται σε ανθολογίες διηγημάτων. Οι ταινίες τρόμου, τα videogames και τα ταξίδια είναι μερικές από τις αδυναμίες του. Εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει μόνιμα με τη σύζυγό και τον γιο του.

Σελίδα Facebook: http://www.facebook.com/mariosdimitriadisauthor/