Λαζαρίδου Ειρήνη (Lazarini): “Ο Καλλιτέχνης πάντα βρίσκει τις διεξόδους του. Θα περάσει δυσκολίες, μπόρες, αλλά θα βγει και πάλι νικητής, για να φωτίσει σαν φάρος την ανθρωπότητα”

Η Λαζαρίδου Ειρήνη (Lazarini) ζωγράφος-αγιογράφος τοποθετείται στο polismagazino.gr για το Lockdown, τον πολιτισμό, το φόβο, την απώλεια, την υποχρεωτική μάσκα και το άγνωστο αύριο.

Γενικό lockdown: Αναγκαίο ή όχι; H ΕΛΛΑΔΑ απέδειξε στο πρώτο lockdown, ότι όταν θέλει μπορεί!!! Το lockdown αυτή τη στιγμή είναι αναμφίβολα αναγκαίο, γιατί η κατάσταση στα Νοσοκομεία της χώρας θα πρέπει να είναι διαχειρήσιμη.

Η ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΑΝΚΧ (FAYOUM).
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ :1.35 Χ Ο,75 cm.
ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ: Πηλός, δουλεμένος πάνω σε ύφασμα Λινό, Ζωγραφισμένος με τεχνική παλαίωσης με χρώματα λαδιού, και Αληθινά φύλλα χρυσού 24 καράτια.
ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ :
193 – 235 μ. Χ. (Περίοδος ΣΕΒΗΡΩΝ).
ΤΟΠΟΘΕΣΊΑ: ΑΝΤΙΝΟΟΠΟΛΙΣ ΑΙΓΎΠΤΟΥ.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΡΓΟΥ :
Το χέρι ανυψωνεται σε χειρονομία ευλογίας, προσευχής ή αποτροπής του κακού. Το ΑΝΚΧ, συμβολιζε στην Αρχαία Αίγυπτο την δύναμη που είχαν οι Θεοί να εμφυσουν τη ζωή. Με τον καιρό η σταγόνα ή θηλιά του ΑΝΚΧ, μετατράπηκε σε κύκλο έτσι που το σύμβολο να συμπίπτει με το Ελληνικό ΧΡ (από τα αρχικά του ονόματος του Χριστού). Είναι γνωστό ότι η Αντινοοπολη, υπήρξε ένα από τα πρώτα κέντρα Χριστιανικής λατρείας.

Πολιτισμός: Στη χώρα που γεννήθηκε ποιο είναι το μέλλον του; Η ΕΛΛΑΔΑ είναι χώρα που γεννά ιδέες, Πολιτισμό, φως!!! Αυτό βρίσκεται στο D.N.A. των Ελλήνων, αλλά σίγουρα βοηθάει στην ψυχολογία μας το φως του ουρανού, η θάλασσα, τα ενεργειακά της κέντρα. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν είναι καθόλου τυχαίες οι τοποθεσίες που χτίστηκαν όλοι οι Αρχαίοι Ναοί!!!

ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ: Μία λέξη, ή κάτι πιο σημαντικό σήμερα; Η αγκαλιά είναι θεραπεία!! Και όταν γίνεται με καρδιά, τα σώματα μιλούν σιωπηλά, και υπόσχονται στήριξη, αγάπη, εμπιστοσύνη, χωρίς λόγια. Μία ζέστη αγκαλιά, καταγράφεται στο υποσυνείδητο σαν σημείο αναφοράς μιας σημαντικής σχέσης!!!

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΟΡΙΤΣΙ (FAYOUM).
Από το μήκος της μούμιας προκύπτει ότι αυτή η πολυτελής ντυμένη γυναικεία μορφή, ανήκει σε παιδί 10 ετών.
Ο γυμνός ώμος του κοριτσιού, αποτελεί αναφορά στην Αφροδίτη.
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ : 1.35 Χ 0,54
ΥΛΙΚΑ: Πορτρέτο ενσωματωμένο
σε Μούμια.
Δουλεμένο πάνω σε Πηλό, με λάδια, φύλλα χρυσού, ημιπολύτιμους λίθους με Πορφυροχρωμες και Σμαραγδένιες πέτρες, περιστυχισμενες με Μαργαριτάρια.
Μικτή τεχνική πάνω σε Λινό ύφασμα.
ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ : 125 – 150 μ. Χ.
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ :ΑΡΣΙΝΟΗΣ ή ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΥΠΟΛΙΣ.
ΑΙΓΥΠΤΟΣ. ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΐΡΟΥ.

Φόβος – Απώλεια: Υπάρχουν σαν σκέψεις στην καθημερινότητά σας; Ο φόβος είναι γέννημα του εγκεφάλου μας. Αν δει ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος, θα φωλιασει, θα γιγαντώσει και θα μας πνίξει, ελέγχοντας καταστροφικά την ύπαρξή μας. Η απώλεια, δεν θα είναι απώλεια, αν καταλάβουμε ότι τίποτα δεν μπορούμε να χάσουμε στην πραγματικότητα. Εξ άλλου ο άνθρωπος έχει τόσα περιουσιακά στοιχεία, όσα μπορεί να κουβαλήσει επάνω του. Αυτά δεν μπορεί να του τα κλέψει κάνεις. Δηλαδή τη γνώση!!! Όσο για την απώλεια των δικών μας ανθρώπων, πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα άτομα που αγαπάμε πολύ, δεν τα χάνουμε ποτέ!!! Μας βοηθούν και μας φροντίζουν πάντα από εκεί που βρίσκονται!!! Αρκεί να τους το επιτρέψουμε!!!

Μάσκα: Ήρθε για να μείνει; Σίγουρα υπάρχει στη ζωή μας αυτή τη στιγμή. Το μέλλον άγνωστο. Εξ άλλου χρησιμοποιείται στην Κίνα πάνω από 10 χρόνια.

Καλλιτέχνης: Υπάρχει Ελπίς επιβίωσης για το αύριο; Ο Καλλιτέχνης πάντα βρίσκει τις διεξόδους του. Θα περάσει δυσκολίες, μπόρες, αλλά επειδή με αυτό που κάνει γεμίζει πάνω απ’ όλα τον εαυτό του είναι αυτός που θα αντέξει, και θα βγει και πάλι νικητής, για να φωτίσει σαν φάρος και πάλι την ανθρωπότητα!!!

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 1.10 Χ 0,80 cm.
ΥΛΙΚΑ :Πίνακας ζωγραφίσμενος με τεχνικές παλαίωσης πάνω σε άμμο.
Φύλλα χρυσού 24 καράτια πάνω στο φωτοστέφανο από πηλό. Μικτή τεχνική.

Μουσεία, Gallery, θέατρα, μουσικές σκηνές: Ανοιχτά, κλειστά, με λίγα άτομα ή με κανονική λειτουργία; Τι προτείνετε; Αυτή τη στιγμή το lockdown είναι επιβεβλημένο. Αργότερα όταν η κατάσταση ηρεμίσει, όλα θα ξαναβρούν τον κανονικό τους ρυθμό.

Ποιο είναι το δικό σας αντίδοτο στο άγνωστο αύριο; Ο στόχος που θα βάλουμε, είναι το πιο σημαντικό εργαλείο. Αν βάλουμε στόχο, έστω και μακρινό, θα έχουμε σταθερή πορεία. Εμείς πρέπει να στοχεύουμε πάντα ψηλά!!! Το βέλος μας αν δεν βρει το στόχο του, θα βρίσκεται σίγουρα σε κάποιο υψηλό επίπεδο. Ενώ αν στοχεύουμε στο έδαφος, οι επιτυχίες μας, θα είναι πολύ μικρές και ασήμαντες!!

Ένα μήνυμά σας για τους αναγνώστες του Polismagazino.gr; Εμείς είμαστε η ανάσα του ΘΕΟΥ!!! Είμαστε το Θαύμα Του!!! Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο!!! Ας στείλουμε την ευγνωμοσύνη μας στο Σύμπαν για το δώρο της ζωής που χαιρόμαστε αυτή τη χρονική στιγμή, από αυτό το σημείο του πλανήτη!!!