Κωνσταντίνα Βαρβαρήγου: “Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. Κανένας δεν γεννήθηκε διαφορετικός από τον άλλο. Κεκτημένο δικαίωμα των ανθρώπων είναι η ελευθερία”

Συνέντευξη της Κωνσταντίνας Βαρβαρήγου στον Κωνσταντίνο Παπακώστα

Γιατί αποδέχτηκες την πρόταση του σκηνοθέτη Ευθύμη Μπαλαγιάννη να παίξεις στο συγκεκριμένο έργο, «Το Μαύρο Κουτί»; Ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί να πάρει μέρος σε ένα τέτοιο έργο αλλά και σε ένα τέτοιο σχήμα? Είναι ένα έργο με ψυχολογικό υπόβαθρο και πολλές εναλλαγές που θέτει τον ηθοποιό να ψάξει, βαθιά μέσα του και να ξεπεράσει κάθε όριο που ορίζεται από την πραγματικότητα. Το μάυρο κουτί είναι ένα δυνατό έργο με πολλές ανατροπές και αναφέρεται στις ανθρώπινες σχέσεις όπου ο συγγραφέας Γ. Ηλιόπουλος υπογράφει με ένα εξαιρετικό κείμενο!

Γιατί πιστεύεις ότι θα έπρεπε να δούμε την παράσταση σας; Είναι μια παράσταση που σε φέρνει αντιμέτωπο με την ίδια σου την ψυχή καθώς τα γεγονότα που αναφέρονται μέσα στο έργο είναι ζητήματα που όλοι ανεξαιρέτως βιώνουμε. Το έργο πραγματεύεται ανθρώπινες αξίες όπως οι οικογενειακές σχέσεις, ο έρωτας, ο θάνατος και όλα αυτά σε ένα σκηνικό που ακροβατεί μεταξύ αλληγορίας και πραγματικότητας.

Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι.

Κανένας δεν γεννήθηκε διαφορετικός από τον άλλο.

Κεκτημένο δικαίωμα των ανθρώπων είναι η ελευθερία.

Ταυτόχρονα φέτος συμμετέχεις και στη σειρά “Αόρατοι”της Cosmote tv Mιλησέ μας για το σήριαλ και τον δικό σου ρόλο. Οι Αόρατοι είναι μια νέα σειρά – crime comedy – της Cosmote tv στηριγμένη σε ένα ευφυές σενάριο που γράφει και σκηνοθετεί ο Χάρης Μαζαράκης, και που μόλις το διάβασα ένιωσα πολύ χαρούμενη που θα είμαι μέρος του! Η Όλγα είναι μια νεαρή κοπέλα, σερβιτόρα που ερωτεύεται τον αρχηγό μιας συμμορίας και πληρώνει το τίμημα. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης…

Πως νοιώθεις απέναντι στα φαινόμενα ρατσισμού (με όλες τις εκφάνσεις του), που έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια; Τονίζουμε το αυτονόητο λέγοντας ότι όλοι είναι ίσοι, τονίζουμε το αυτονόητο λέγοντας ότι δεν πρέπει να κάνουμε διακρίσεις, τονίζουμε γενικώς τα αυτονόητα. Σε κάθε περιστατικό που μπορεί να ακούσω αισθάνομαι αμηχανία και ενώ o κόσμος εξελίσσεται και πάει μπροστά βλέπουμε τα τελευταία χρόνια μια έξαρση σκληροπυρηνικών και απαρχαιωμένων αντιλήψεων. Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. Κανένας δεν γεννήθηκε διαφορετικός από τον άλλο. Κεκτημένο δικαίωμα των ανθρώπων είναι η ελευθερία.

Πιστεύεις ότι οι κυβερνήσεις σε περιόδους κρίσης βρίσκουν τρόπους για να καταπατούν τα εργασιακά και τα ανθρώπινα δικαιώματα; Οποιαδήποτε μορφή εξουσίας μπορεί να γίνει αυταρχική και μέσα από την κάλυψη των νόμων να καταπατηθούν εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα, πόσο μάλλον σε περιόδους κρίσης. Μέσα στην αναταραχή που δημιουργείται ξαφνικά αλλάζουν όλα κυρίως τα εργασιακά δικαιώματα όπως έχουμε δει τον τελευταίο καιρό. Και όταν θίγεται τόσο άμεσα ο εργασιακός τομέας αυτόματα αρχίζει και η καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων. Το κλειδί σε όλο αυτό είναι το κράτος να μην είναι απέναντι στον πολίτη και ο πολίτης απέναντι στο κράτος. Μία χρυσή τομή που την ψάχνουμε ακόμη!

Πηγή: Art and press