ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ: «Ο Μεγαλύτερος Τίτλος Τιμής είναι η Αγάπη του Κόσμου»

Με βαθιά μόρφωση και καλλιέργεια προβάλλει την Ελλάδα και τα πιστεύω του στον κόσμο με σπάνια ρητορική δυνατότητα, αναδεικνύοντας πάντα το Εθνικό συμφέρον, την Ειρήνη και την Αλληλεγγύη των λαών ακόμα και από την Διευθυντική του θέση δίπλα στην Βασιλική Οικογένεια και Πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ιδεολογικά συντηρητικός, σεμνός, ταπεινός, ειρηνιστής, αλτρουιστής, ανθρωπιστής, ιδεολόγος, προσηνής και ευγενικός, βαθιά θρησκευμένος, πάντα στην πρώτη γραμμή σε κάθε εθελοντική δράση και ανθρωπιστικό- φιλανθρωπικό έργο, πιστεύοντας ακράδαντα στα λόγια του αημνείστου Προέδρου των Η.Π.Α. Κέννεντυ “Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου”, χαρακτηρίζοντάς τον εαυτό του ως ένα απλό εθελοντή και πολίτη του κόσμου, χωρίς ποτέ να προβάλει σε δεκάδες συνεντεύξεις του και να επιδεικνύει τους τιμητικούς τίτλους που είχε αποκτήσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δείχνοντας με τις συμβολικές αυτές κινήσεις, την ποιότητα ενός ανθρώπου που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση τόσο για τους πολίτες οσο και για τους πολιτικούς.

Ηγετικές φυσιογνωμίες υπάρχουν σε όλους τους τομείς, στον επιχειρηματικό κόσμο, στον τομέα της υγείας, στην πολιτική, στη θρησκεία ακόμα και σε μία παρέα. Ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους, σκέφτονται και ενεργούν διαφορετικά, συναρπάζουν με τις ιδέες και τη συμπεριφορά τους, προσφέροντας χωρίς τυμπανοκρουσίες τον ιδιο τους τον εαυτό για την κοινωνία και τον συνάνθρωπο. Είναι εκείνοι τους οποίους οι υπόλοιποι ακολουθούν συνειδητά και όχι επειδή το προστάζει κάποια εξουσία.

Για να ξεχωρίσεις φυσικά χρειάζεται θάρρος, όραμα, τόλμη, πίστη, αποφασιστικότητα, ικανότητες και πειθαρχεία και ο κ. Κυριάκος Μαριδάκης μας απέδειξε με την πορεία της ζωής του ότι όταν είχες πίστη και όραμα όλα γίνονται πραγματικότητα σε συνδυασμό με την ταπεινότητα, την ευγένεια το ήθος και την ανιδιοτέλεια που τον διακρίνει.

Σε επίπεδο κρατών, σήμερα, υπάρχει ακόμα ποιο επιτακτική ανάγκη για ανθρώπους όπως ο κ. Μαριδάκης με σθένος, πρόθυμους να ορθώσουν ανάστημα και να μας καθοδηγήσουν με όραμα στο μέλλον.

Η κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO και Προέδρος της Τιμητικής Κοσμητείας «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020» έσπευσε να συγχαρεί πριν από λίγες ημέρες τον Οικουμενικό Έλληνα κ. Κυριάκο Μαριδάκη για την αφοσίωσή του στα κοινά τους οράματα, κάνοντας ύμνο στην κοινή τους προσπάθεια για τη στήριξη της αγαπημένης Ιστορικής Σαλαμίνας και για την σπουδαία επέτειο που γιορτάζουμε φέτος, έναν ύμνο που πηγάζει από τη μεγάλη του αγάπη για τον τόπο στον οποίο μεγάλωσε και που τιμά παντού και πάντοτε, αναγνωρίζοντας παράλληλα τον Οικουμενικό του ρόλο και τιμώντας τις διεθνείς μοναδικές πολιτιστικές του δράσεις του σε δεκάδες χώρες και Αρχηγούς Κρατών, ως ένα σύγχρονο εργαλείο της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και πολιτιστικής διπλωματίας, προβάλλοντας παγκοσμίως τον Ελληνικό πολιτισμό και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας ως πανανθρώπινο σύμβολο Ειρήνης και Αρετής χαρακτηρίζοντας τον οπως τόνισε «μια χαρισματική προσωπικότητα, έναν αυτοδημιούργητο Έλληνα της διασποράς που εμπνέει με το έργο του όλους μας, νιώθοντας υπερήφανη για όσα προσφέρει στην Πατρίδα μας».

Ο κ. Μαριδάκης εργάζεται χρόνια τώρα σε Ελλάδα και Εξωτερικό με πολύ έντονη δραστηριότητα, συνεργαζόμενος με το Ίδρυμα της κας Μαριάννας Βαρδινογιάννη, για τον επιτυχή εορτασμό των 2.500 χρόνων από την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας όπως κάνει εδώ και πολλά χρόνια.

Σημειώνουμε την Ιστορική του επίσκεψη του στο Παλάτι του Μονακό με τον Πρίγκηπα Αλβέρτο και την υποδοχή του Προέδρου του Ισραήλ κ. Ρίβλιν στους αρχαιολογικούς χώρους της Ναυμαχίας, τη συνεργασία του με την κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, την εκάστοτε Ελληνική Κυβέρνηση και 52 κράτη να αποτελούν το ύψιστο επιστέγασμα και αναγνώριση των διεθνών του δράσεων.

Ο συγγραφέας κ. Τάσος Καλουδάς γράφει χαρακτηριστικά «…Τιμή και υπόκλιση στον ευαισθητοποιημένο αυτόν Έλληνα, τον Κυριάκο Μαριδάκη, Τον Πρέσβη Καλής Θέλησης της Ελλάδας που έχει τάξει τη ζωή του στην ανά τον κόσμο διάδοση των ιστορικών πτυχών του τόπου μας. Με αγάπη, πίστη κι αφοσίωση….. Αγωνίζεται ακούραστα ο άνθρωπος αυτός. Με το ενδιαφέρον του στραμμένο σε κάθε τι που αφήνει πίσω του αποχρώσεις τιμής και δόξας, των ηρώων που μόχθησαν για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της χώρας μας.

Ο κ. Κυριάκος Μαριδάκης έχει γράψει τη δική του ιστορία, με την ευχή ολων μας να συνεχίζει με το ιδιο πάθος και δύναμη να προσφέρει ακόμα περισσότερα ιδιαιτέρως στους σημερινούς δύσκολους καιρούς που ζούμε.