Κορυφαίος Ρομποτικός Γενικός Χειρουργός στον κόσμο ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας ρομποτικής χειρουργικής βρέθηκε ο Έλληνας χειρουργός Κωνσταντίνος Μ. Κωνσταντινίδης – Konstantinos M. Konstantinidis, ο οποίος βραβεύτηκε από την Intuitive Surgical – την αμερικανική εταιρεία που κατασκευάζει τα ρομποτικά συστήματα Da Vinci – ως ο κορυφαίος στον κόσμο γενικός χειρουργός στη ρομποτική χειρουργική.

Η αμερικανική εταιρεία, με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, κατασκευάζει τα χειρουργικά ρομποτικά συστήματα Da Vinci, που έχουν φέρει την επανάσταση στον τομέα της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής. Αναγνωρίζοντας τη 15ετή προσφορά, την ιατρική πρωτοπορία, τον εξαιρετικά μεγάλο αριθμού επιτυχημένων επεμβάσεων, αλλά και του εκπαιδευτικού έργου του Δρ. Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη σε συναδέλφους χειρουργούς και φοιτητές της ιατρικής, σε διεθνές επίπεδο, και εθνικό επίπεδο, τιμά τον Έλληνα γενικό χειρουργό κατατάσσοντάς τον στην πρώτη θέση, παγκοσμίως στον τομέα της Γενικής Χειρουργικής.

Ηγέτης παγκοσμίως στον τομέα της ρομποτικής χειρουργικής.

Ο Δρ. Κωνσταντινίδης είναι ο πρώτος χειρουργός στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που εφάρμοσε τη ρομποτική χειρουργική το 2006. Παράλληλα, υπήρξε πρωτοπόρος και παγκοσμίως, όταν έπειτα από πρόσκληση της Intuitive Surgical, πραγματοποίησε την πρώτη στον κόσμο ρομποτική επέμβαση διά μίας τομής, καθώς και πολλές ακόμη πρώτες ρομποτικές χειρουργικές επεμβάσεις που ακολούθησαν.

Στα 15 έτη που ασκεί τη ρομποτική χειρουργική έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 3.500 επεμβάσεις. Σε συνδυασμό με τις 16.500 και πλέον λαπαροσκοπικές επεμβάσεις που έχει εκτελέσει, η εμπειρία του στην ελάχιστα τραυματική χειρουργική ξεπερνά τον αριθμό ορόσημο των 20.000 επεμβάσεων.

Ο εξέχων ρομποτικός γενικός χειρουργός στα 30 χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα έχει αποτελέσει μέντορα εκατοντάδων Ελλήνων και ξένων χειρουργών, οι οποίοι καθημερινά τον τιμούν με τα επιτεύγματά τους σε νοσοκομεία της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Η Intuitive Surgical απένειμε τη σημαντική αυτή διάκριση στον Δρ. Κωνσταντινίδη, συνυπολογίζοντας επίσης ότι πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις όλου του φάσματος της γενικής χειρουργικής. Συγκεκριμένα, η τεράστια εμπειρία του αφορά σε χειρουργεία οισοφάγου – στομάχου, παγκρέατος, ήπατος – χοληφόρων, λεπτού και παχέος εντέρου, παχυσαρκίας και μεταβολικής χειρουργικής, κηλών κοιλιακού τοιχώματος, κήλης αθλητών, επινεφριδίων, σπλήνας, έσω γεννητικών οργάνων και οπισθοπεριτοναϊκών όγκων.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης δήλωσε κατά τη βράβευση: «Αποτελεί μεγάλη συγκίνηση για εμένα η διάκριση από την Intuitive Surgical. Το γεγονός ότι στην Αθήνα προσφέρουμε στους ασθενείς μας την άριστη χειρουργική λύση στα προβλήματα τους με τη κορυφαία αεροδιαστημική τεχνολογία είναι μεγάλη τιμή για εμένα, την ομάδα μου, και τη χώρα μας. Τα αποτελέσματα και η τεράστια εμπειρία μας, μας φέρνουν στη πρώτη θέση παγκοσμίως με αυτήν τη σημαντική διάκριση. Η συγκεκριμένη διάκριση από την Intuitive Surgical με υποχρεώνει να συνεχίσω με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό να προσφέρω στους ασθενείς μου τις καλύτερες τεχνικές για το άριστο αποτέλεσμα. Κυρίως όμως με δεσμεύει να συνεχίσω να διδάσκω τη ρομποτική χειρουργική σε όλους τους νέους χειρουργούς από όλο τον κόσμο. Προσδοκώ ότι η ενασχόληση μου με τη 5G τεχνολογία σε συνδυασμό με τη ρομποτική πλατφόρμα θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση χειρουργών που δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν την Αθήνα».