Κορονοϊός, καραντίνα και κανονικότητα

Ο Χρήστος Κατσίδης, σπουδαστής μουσικός, απαντάει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων του polismagazino.gr

Κοινωνία και υποχρεωτική καραντίνα. Ποιά κατά τη γνώμη σας θα είναι η επόμενη μέρα του απεγκλωβισμού; Πιστεύω ότι η επόμενη μέρα του “απεγκλωβισμού” θα είναι μάλλον ζόρικη. Θα είναι μέρα αναπροσαρμογής. Εκτός από τη χαρά θα μας συνοδεύει και επιφυλακτικότητα. Η προσαρμογή μας θα γίνει σταδιακά.

Πολιτισμός και κορονοϊός. Άλλο ένα “χτύπημα” ή μια “ευκαιρία” για πολιτιστική επικοινωνία μέσω διαδικτύου;  Όπως σε κάθε δύσκολη περίοδο της ζωής μας “πόλεμος, κατοχή” οι άνθρωποι εμπνέονται και δημιουργούν, αλλά με διαφορετικές συνθήκες και με διαφορετικά μέσα όπως είναι το διαδίκτυο. Ο πολιτισμός του ανθρώπου έχει συνέχεια.

Ο τουρισμός, λόγω της θετικής εξέλιξης στη χώρα μας ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας πιστεύετε ότι θα αυξηθεί ή θα πληγεί; Στη χώρα μας θα ενισχυθεί ο τουρισμός μιας και η θετική εξέλιξη στην Ελλάδα θα κάνει τους πολίτες των άλλων χωρών να νιώσουν ασφαλεία και πολύ περισσότερο η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι δυσάρεστη.

Ποια είναι τα σχέδια σας την επόμενη ημέρα της κανονικότητας; Την επόμενη μέρα της καραντίνας θα ήθελα να συναντήσω από κοντά αγαπημένα μου πρόσωπα από τα οποία έχω απομακρυνθεί λόγω αυτής της κατάστασης.